Kia Spectra Tillförlitlighet

Koreanska Kia Corporation, vanligen kallat Kia, tillverkar bilar i Seoul, Sydkorea. Kia kallar det 2022. Kia Spectra är en kompaktbil som tillverkades av Kia Motors mellan 2000 och 2009. Den efterträdde Kia Sephia och ersattes av Kia Forte (även känd som Kia Cerato på vissa marknader).

Översikt

Som standard har Spectra en 2,0-liters inline-fyramotor som ger 138 hästkrafter och 136 pundfot vridmoment. På vår testbana behövde en Soul X-Line 8,3 sekunder för att nå 60 mph, men den känns inte underdrivet kraftfull vid normal körning.

Tillförlitlighet

Kia Spectra har ett rykte om sig att vara tillförlitlig, och bara grundläggande underhåll räcker långt över 200 000 mil. Underhållet av Spectra är okomplicerat, och eftersom den inte har så många komplikationer som nyare bilar och vissa lyxmärken kan den repareras av de flesta mekaniker.

Säkerhet

Spectra fick ett extremt högt betyg i krocktesterna av den främsta bilsäkerhetsgruppen i USA, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Kias kompaktbil fick 4 stjärnor, av maximalt 5 stjärnor, efter sin prestation vid frontalkollisioner efter att bilen genomgått sin rigorösa NCAP-test.

Återförsäljningsvärde

Återförsäljningsvärdet beror på fordonets tid och skick. Kia Spectra kan minska i värde med upp till 24 %. Ägarkostnaderna kan variera beroende på fordonet, föraren och platsen. Dessa utgifter omfattar avskrivning och försäkring, ränta på premielån och bränslekostnader.

Underhåll och reparation

Det är inte dyrt att köpa Kia Spectra bildelar, särskilt inte hos bilåtervinningsföretag som säljer begagnade Kia Spectra-delar. Prestanda Kia Spectra-delar kan förbättra hantering och prestanda för fordonet också. En genomsnittlig kostnad på 268 dollar beräknas för underhåll och reparation av en Kia Spectra.

  Hyundai Palisade Tillförlitlighet

FAQ

Är Kia Spectra en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Spectra är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Kia Spectra?

Kia Spectra är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Midsize

Vad är hästkrafterna i en Kia Spectra och har den en turbo?

Kia Spectra har 138 hästkrafter och ett vridmoment på 136 lb-ft. Motorn är en Gas I4 med en cylindervolym på 2,0 liter.

Hur stort är bagageutrymmet i en Kia Spectra?

12,2 kubikfot ( 0,345 m3 )

Hur stor markfrigång har Kia Spectra?

6,3 tum ( 16 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Spectra har 16 x -TBD- tum aluminiumhjul fram och 16 x -TBD- tum aluminiumhjul bak.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts