Kia Sorento Tillförlitlighet

Kia Corporation grundades i maj 1944 och är Koreas äldsta biltillverkare. Mer än 1,4 miljoner Kia-fordon tillverkas varje år i 14 tillverknings- och monteringsanläggningar i åtta länder. Kia Sorento är en mellanstor crossover-SUV (tidigare känd som en SUV med kaross på ram) som tillverkades 2002 av den sydkoreanska tillverkaren Kia.

Översikt

En fyrcylindrig motor i linje med 191 hästkrafter är standard, och en fyrcylindrig motor med turboladdning med 281 hästkrafter finns tillgänglig. Båda är kopplade till en åttaväxlad automatisk växellåda, medan hybridmodellen har en sexväxlad automatisk växellåda. Flera förare nämner att V6:an har gott om kraft, men vissa gillar det nya fyrcylindriga alternativet med turboladdning och konstaterar att den också har gott om kraft i de flesta situationer och fungerar smidigt med minimal turboladdning.

Tillförlitlighet

Trots att den tidigare Sorento hade ett mycket högt betyg för kundnöjdhet var den inte felfri. 23,8 % av kunderna upplevde ett eller flera fel under det första året som de ägde den. Lyckligtvis är de flesta av dessa små elektriska fel snarare än större fel. På grund av sina många fel är den inte alls tillförlitlig.

Säkerhet

Säkerheten är ett stort bekymmer för förarna. Stilla sinnesro gör det roligare och mindre stressigt att navigera på vägar och i terräng. Konsumenter tar dock även hänsyn till stil, komfort, bekvämlighet, prestanda, pris och andra faktorer när de köper ett fordon. NHTSA satte 2020 års Kia Sorento på prov och gav fordonet ett femstjärnigt säkerhetsbetyg.

Återförsäljningsvärde

Kia Optima håller sitt värde väl, med mycket liten värdeminskning under de tre första åren av ägande. En KIA Sorento kommer att värderas ned med 55 % efter fem år och har ett femårigt återförsäljningsvärde på 15 627 dollar.

Underhåll och reparation

Baserat på Kia Sorentos genomsnittliga årliga underhållskostnader på 533 dollar och en genomsnittlig bils kostnad på 651 dollar är Sorento mycket billigare att underhålla än en genomsnittlig bil.

  BMW vs. Infiniti tillförlitlighet - vilken är bäst?

FAQ

Är Sorento en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Sorento är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Sorento?

Kia Sorento är en bil med 7 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Kia Sorento och har den en turbo?

Kia Sorento har 281 hästkrafter och ett vridmoment på 311 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,5 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Port/Direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Sorento?

8,2 tum (20,83 cm).

Vilken typ av hjul har den?

Sorento har 18 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Har Kia Sorentos många problem?

Det finns många kostsamma problem som dessa modeller delar. Dessa problem inkluderar elektriska problem, motorproblem och problem med säkerhetsbälten/bälten/ljus. Motorfel är det allvarligaste problemet med dessa Kia Sorento-modeller.

Hur länge håller Kia Sorentos?

En Sorento kan hålla i upp till 200 000 mil. Om du kör cirka 15 000 mil per år kan Kia Sorento hålla i 13 år.

Har Kia Sorento problem med växellådan?

Transmissionsproblem i Sorento kan yttra sig som växlingsfördröjningar, gnissel, hopp eller acceleration vid acceleration, känsla av skakighet eller visslande ljud och en brinnande lukt från under bilens motorhuv.

Är Santa Fe eller Sorento bättre?

Sorento är det bästa valet om du måste ha plats för sex eller sju personer. Men om du bara behöver fem personer kan det vara ett svårt beslut. Även om Sante Fe har mer utrymme för föraren och de främre passagerarna är måtten på andra raden nästan identiska, vilket ger Kia Sorento en övergripande fördel.

Är Kia Sorento värd att köpa?

Kia Sorento SUV är en bra mellanstor SUV. Denna crossover har en raffinerad interiör, med bekväma säten och ett lättanvänt infotainmentsystem. Sorento är bekväm att köra och har en sammansatt hantering.

  BMW 8-serien Tillförlitlighet

Vad är fel med Kia Sorento 2020?

NHTSA får flest klagomål från fordonsägare om problem med elsystemet och drivlinan. SUV:ernas popularitet fortsätter att öka, även 2020 års Kia Sorento-modeller. Det enda som gör den här modellen ”episk” är dess defekta drivlina och defekta elsystem.

Är Sorento en bra bil?

Ja, Sorento mid-size SUV är mycket bra. Interiören i den här crossoveren har gjorts om helt och hållet inför modellåret 2021. Den har bekväma sittplatser och ett intuitivt infotainmentgränssnitt. Sorento hanterar bra och åker bekvämt.

Vilken är bättre Toyota Highlander eller Kia Sorento?

Sorento har ett något högre vridmoment och överför kraften till hjulen mer effektivt än Toyota Highlander. Om du har många passagerare att transportera är Toyota Highlander ett bättre val än Kia Sorento.

Har Sorento en uppvärmd ratt?

Ja, den har en uppvärmd ratt. Sorento 2022:s rymliga kupé har som standard ett säte på tredje raden och gott om plats för sju personer. De tillgängliga förarfokuserade funktionerna inkluderar uppvärmd ratt och en eljusterbar 14-vägs förarstol.

Vad är skillnaden mellan Kia Sorento 2021 och 2022?

2022 Sorento och 2021 Sorento har en drivlina som ger 191 hästkrafter respektive 281 hästkrafter. En skillnad är PHEV-modellen, som kommer att finnas tillgänglig i 2022 års Sorento-uppsättning. De flesta Sorento-utrustningar kommer att ha en ny version av Adaptive ALL-Wheel Drive med Lock Mode.

Kommer 2022 Kia Sorento Hybrid att ha AWD?

Kia Sorento Hybrid-modellerna kommer med en 1,6-liters hybridmotor som kan producera upp till 227 hästkrafter beroende på motortyp. 2022 Kia Sorento Hybrid finns med både fram- och fyrhjulsdrift.

Har 2022 Kia Sorento ventilerade säten?

Ja, Sorento har ventilerade säten. Ventilationssystemet hjälper till att hålla passagerarna svala genom att cirkulera luft genom ventiler i nackstöden.

  Ford Focus Electric Tillförlitlighet

Har 2022 Kia Sorento minnessäten?

De får minnessäten som standard. Dessa säten justeras automatiskt utifrån passagerarens storlek.

Vad konkurrerar med Kia Sorento?

  • Honda Pilot.
  • Toyota Highlander.
  • Nissan Pathfinder.
  • Dodge Durango.
  • Ford Explorer.
  • Subaru Ascent.
  • Volkswagen Atlas.
  • Mazda CX-9.

Vilken bil är bättre än Kia Sorento?

Ford Explorer är dess främsta konkurrent, och den finns i både gas-elektriska och bensinmodeller. Det finns också tre rader med sittplatser att tillgå. Sorento delar dock en plattform och den femsitsiga Hyundai Santa Fe får ett nytt utseende samt en hybridversion 2021.

Har Kia Sorento 2022 en head-up display?

Ja, Kia Sorento 2022 har en head-up display. Med denna funktion kan förare se information som hastighetsbegränsningar, navigeringsanvisningar och andra viktiga uppgifter utan att behöva ta ögonen från vägen.
Sorento PHEV är visuellt slående med sina nya 19-tums hjul och en laddningsport på den bakre högra stänkskärmen. De övre trims har ett panoramatak. Det finns sju platser inuti, inklusive två kaptensstolar på andra raden. Endast SX har en 12,3-tums digital instrumentpanel med head-up display.

Vad är skillnaden mellan Sorento L och LX?

LX-utrustningen har alla samma funktioner som L-trimmen, men LX-modellen har dessutom bullerdämpande vindrutor, takräcken och två extra USB-portar. LX-trimningen kan beställas med ytterligare paket, till exempel Convenience Package, till skillnad från L.

Har Kia Sorento 2022 ett soltak?

Ja, panoramasoltak finns på Sorento 2022. Det är en av de få mellanstora SUV:er som har detta alternativ. Tillgängliga trims med ett standardalternativ för panoramasoltak är S, EX, SX och SX Prestige.

Har Kia Sorento 7 säten?

Kia Sorento, en mellanstor crossover med standardplatser för upp till sju personer, är en del av Kias familjevänliga sortiment.

Är Kia Sportage större än Sorento?

Nej, Kia Sportage är mindre än Sorentos.

Har Sorento uppvärmda säten?

Ja, uppvärmda säten är standardutrustning på Sorento.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts