BMW 8-serien Tillförlitlighet

8-serien består av Grand Tourer-cupéer och cabrioleter. Det är fullstora fordon med mycket snabba motorer. De här bilarna är både sportiga och premium, eftersom bilen har bakhjulsdrift och alla lyxfunktioner inuti som uppvärmda säten fram. Den här serien lades ned 1999 och startades om 2018.

Översikt

Den för närvarande tillgängliga generationen kallas G15. Till och med basmodellen som 840i har en 3,0 L 6-cylindrig motor med 335 hästkrafter. Denna kan även komma i AWD-systemet för att ytterligare öka stabiliteten på vägen. I den här serien finns också M-modeller och sedan finns det Alpina B8-modellen som är en högpresterande sportbil.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighetsfaktorn är ofta inte bra i lyxbilar på grund av deras höga underhåll och högre antal chanser till oplanerade besök. BMW har dock klarat sig bra på sistone och de har producerat mycket pålitliga och solida bilar.
8-serien har ett mycket bra tillförlitlighetsbetyg på 83 av 100 av J.D Power. Detta är högst på listan och mycket bättre än konkurrenterna. Detta är enormt på grund av de högkvalitativa delarna och den pålitliga motorn. Historiskt sett har BMW visat sig ha en av de snabbaste och mest hållbara motorerna.

Säkerhet

8-serien ligger inte heller långt efter när det gäller tillförlitlighet. Faktum är att 8-serien är en av de säkraste fullstora lyxbilarna som finns på marknaden. Den kan till och med konkurrera med jättar med säkerhetsfunktioner som Volvo eller Genesis. Om vi pratar om säkerhetsfunktioner, så har den här bilen en funktion som t.ex.

  • Krockkuddar
  • Automatisk nödbromsning
  • Blindspot-detektering
  • Körfältsassistans
  Audi RS7 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållet är ofta en stor poäng vid köp av en tysk bil eftersom de säkert är dyra att underhålla. 8-serien är också mycket kostsam när det gäller underhåll och du skulle behöva betala cirka 4 000 dollar per år för underhåll utan garanti.

FAQ

Är BMW 8-serien en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

BMW 8-Series är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i BMW 8-serien?

BMW 8-Series är en bil med 4 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Subcompact Cars

Vad är hästkrafterna i en BMW 8-serie och har den en turbo?

BMW 8-serien har 523 hästkrafter och ett vridmoment på 553 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 4,4 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i BMW 8-serien?

14,8 kubikfot ( 0,419 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

BMW 8-Series har 20 X 8 tums aluminiumhjul fram och 20 X 9 tums aluminiumhjul bak.

Är BMW 8-serien värd det?

En bländande smidig, snabb V-8, med atletisk hantering och en lugn körning. Interiören är lyxig. Lågpunkter Det finns vissa visuella hinder, baksätet är inte lika dramatiskt som i Lexus LC och det finns vissa hinder för sikten utåt. Bedömning Både 8-seriens coupé & cabriolet är extremt lyxiga, även om de inte är särskilt distinkta.

Är BMW på väg att upphöra med 8-serien?

BMW meddelade att M8 cabriolet och coupe kommer att upphöra i Nordamerika under modellåret 2021. Farväl 2-dörrars BMW M8 och M8 Competition-modellen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts