Kia Sportage Tillförlitlighet

Idag är Kia känt för sin tillförlitlighet, och detta är välförtjänt. I en undersökning utförd av iSeeCars rankades Kia på tredje plats bland biltillverkare när det gäller återkallelsefrekvens, efter Porsche och Mercedes. 1993 inleddes produktionen av Kia Sportage, en kompakt crossover-SUV. Kias Sportage ligger i mitten av sitt SUV-utbud mellan Seltos och den trerummiga Sorento.

Översikt

Sportage är en 5-dörrars SUV med en 2,0 l bensin MPI-motor som ger 154 hästkrafter. Kia Sportage är ganska snabb mot sina rivaler eftersom den kan gå från 0 till 60 mph på bara 7 sekunder. Från 1993-2004 fanns Kia Sportage även som en 3-dörrars cabriolet. Ingen bil är dock perfekt Sportage hade sin del av problem också, bland annat motorfel och läckande oljesump.

Tillförlitlighet

Tillförlitligheten hos alla fordon är av avgörande betydelse eftersom den hjälper dig att avgöra om du väljer ett solitt val eller om du behöver kolla in andra rivaler i samma klass. När det gäller tillförlitlighet ligger Famous Kia Sportage väl i topp med ett tillförlitlighetsbetyg på 88 av 100, enligt J.D. Powers förutspådda tillförlitlighetsbetyg vilket är utmärkt.

Säkerhet

Kia Sportage är inte sämre än någon annan konkurrent eftersom den är utrustad med alla grundläggande och avancerade säkerhetsfunktioner i sina nästa generations modeller, inklusive Highway Driving Assist (HAD), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist och mycket mer. Med alla dessa väl tillförlitliga säkerhetsfunktioner har Kia Sportage 2021 lyckats få ett 5-stjärnigt betyg av NHTSA.

  Kia Carnival Tillförlitlighet

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden för något är av avgörande betydelse eftersom den visar produktens framtida värde. När det gäller fordon beror den på skick och tid. Kia Sportage har en uppskattad avskrivningsgrad på 55 % efter fem år, med ett återförsäljningsvärde på cirka 13 770 dollar.

Underhåll och reparation

De totala underhålls- och reparationskostnaderna är en inflytelserik faktor som bestämmer kostnaden för att äga en bil. Kia Sportage har en genomsnittlig underhållskostnad jämfört med andra fordon. Med en årlig underhålls- och reparationskostnad på cirka 462 dollar är Sportage betydligt billigare att underhålla.

FAQ

Är Kia Sportage en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Sportage är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Kia Sportage?

Kia Sportage är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Kia Sportage och har den en turbo?

Kia Sportage har 181 hästkrafter och ett vridmoment på 175 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en volym på 2,4 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Kia Sportage?

6,8 tum ( 17,27 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Sportage har 18 X 7 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Kia Sportage?

Kia Sportage 2017 har problem med växellådan, AC/Heater och bromsar. NHTSA fick in 50 klagomål om problem med el och drivlina. Även om många av problemen är desamma som 2012 har 2013 haft en betydande minskning av klagomålen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts