Kia Forte Tillförlitlighet

Kia Corporation, allmänt känt som Kia, är en sydkoreansk multinationell biltillverkare med huvudkontor i Seoul, Sydkorea. Hyundai Motor Company är Sydkoreas näst största biltillverkare efter Kia Motors, med en försäljning på över 2,8 miljoner enheter under 2019. Kia Forte är känd som Kia Forte i Korea, Kia Forte K3 i Kina och Kia Cerato i Sydamerika, Australien och Nya Zeeland och har tillverkats av den sydkoreanska biltillverkaren Kia sedan mitten av 2008. Det finns coupé- och sedanmodeller, liksom hatchbacks och femdörrarsmodeller.

Översikt

Forte finns med två olika motorer: en turboladdad 1,6-liters fyrcylinder med 201 hästkrafter och en 2,0-liters fyrcylinder med 147 hästkrafter. Den 2,0-litersmotorn var trög i vår testning, och CVT-växeln hjälpte inte till. Med två kraftfulla motoralternativ kan Kia Forte 2021 sprinta från 0 till 60 mph på bara 9,5 sekunder och klara kvarts-milen på 16,2 sekunder.

Tillförlitlighet

På det hela taget är Kia Forte en mycket pålitlig bil. Tillförlitligheten hos denna kompaktbil är över genomsnittet jämfört med andra i sin klass. Kia Forte fick betyget ”utmärkt” av RepairPal med ett tillförlitlighetsbetyg på 4,5 av 5. Kompaktbilar har ett genomsnittligt betyg på 4 av 5.

Säkerhet

IIHS tilldelade Kia ett Top Safety Pick för 2020-2021, men endast om vagnen är utrustad med särskilda strålkastare och ett skyddssystem vid frontkollisioner. Alla sex krocksäkerhetsbetyg var bra. De bedömde också det främre krockskyddssystemet som ”överlägset”.

Återförsäljningsvärde

Det beror också på fordonets skick och tid. På fem år kommer en KIA Forte att skrivas ned med 51 % och återförsäljningsvärdet kommer att vara 10 786 dollar.

  Kia Amanti Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Den genomsnittliga kostnaden för en Kia Forte är 451 dollar och det genomsnittliga fordonet kostar 651 dollar per år. Kia Fortes kräver mindre underhåll än andra fordon.

FAQ

Är Kia Forte en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Forte är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Kia Forte?

Kia Forte är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek

Hur många hästkrafter har en Kia Forte och har den en turbo?

Kia Forte har 147 hästkrafter och ett vridmoment på 132 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Kia Forte?

15,3 kubikfot ( 0,433 m3 )

Hur stor markfrigång har Kia Forte?

5,3 tum ( 13,46 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Forte har 15 X 6 tums stålhjul fram och 15 X 6 tums stålhjul bak.

Hur länge håller en Kia Forte?

En Kia Forte kan gå mellan 150 000 och 200 000 mil. Du kan räkna med att överstiga 200 000 mil om du är mer uppmärksam på bilen. Du bör också praktisera säker och skonsam körning för att förlänga bilens livslängd.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts