Kia Amanti Tillförlitlighet

Kia är känt för att göra bilar som är tillförlitliga och bekväma. Det är den näst största biltillverkaren i Sydkorea efter Hyundai Motor Company. Kia Amanti är en stor bil / standardstor bil, tillverkad av Kia Motors och utvecklad för år ensam för modellåren 2003-2012 i hela världen och 2004-2009 i Nordamerika.

Översikt

Som den första lyxbilen från Kia ersatte Amanti den Mazda 929-bestämda Enterprise på den koreanska hemmamarknaden. Amanti var dessutom den första Kia-bilen som erbjöd en plattform till sin partner Hyundai med hjälp av den tredje fasen av Hyundai Grandeur / XG Y4. Nordamerikanska Amanti lyfter fram en 3,5-liters motor som producerar 200 hk vid 5500 rpm och 220 lb.- ft. av effekt vid 3500 rpm.

Tillförlitlighet

Upprepning och sann reparation båda är ganska vanliga när de separeras från alla överdrivna fordon. Amanti har varit en solid, smidig och skarp körning. Höjdpunkter från komforten är utmärkta. Amanti-ägare har lämnat in 24 frågor över 6 modellår. Med hjälp av vårt ramverk Pain Rank rankades vi på sjunde plats med stor tillförlitlighet på Kia 21-modellerna, med turbiner och strålkastare i realtid.

Säkerhet

Komforten på din resa är en viktig faktor att ta hänsyn till innan du bestämmer dig för att köpa den. Tvivelaktig omsorg och brist på intelligens, Amanti var ett skräckinjagande vårdfordon som prövades på den tiden, även om diskretionär elektronisk styrkoreglering (ESC) höll den säker när man vårdade utbrytare. . Amanti avbröts efter 2009.

  Vilka är de bästa cabrioleterna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Återförsäljningsvärde

Kia Amanti-modellen skapades av Kia i mitten av 2003. De består av 1 totalt totalt. Karosseritypen är sedan. Bränsle motortyp Bensin med Automatisk växellåda med en effekt på 203 hk. Nedgången på 4 år är 687 euro. Topphastigheten är 220 km / h.

Underhåll och reparation

Den slutliga årskostnaden för Kia Amanti är 409 kr. Kostnaderna för reparation och underhåll beror på ålder, mil, plats och butik.

FAQ

Är Kia Amanti en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Kia Amanti är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Kia Amanti?

Kia Amanti är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Large

Vad är hästkrafterna i en Kia Amanti och har den en turbo?

Kia Amanti har 264 hästkrafter och ett vridmoment på 260 lb-ft. Motorn är en Gas V6 med en cylindervolym på 3,8 liter/ Bränslesystemet är: MPFI.

Hur stort är bagageutrymmet i Kia Amanti?

15,9 kubikfot ( 0,45 m3 )

Hur stor markfrigång har Kia Amanti?

6,5 tum ( 16,51 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Kia Amanti har 16 x 6,5 tums aluminiumhjul fram och 16 x 6,5 tums aluminiumhjul bak.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts