Mazda RX-8 Tillförlitlighet

Mazda, precis som flera andra japanska bilmärken, är ett av de mest pålitliga märkena i världen. RX-8 är en sportbil som tillverkades från 2003 till 2012. Bilen har en liten och sportig karossdesign som är mycket attraktiv att titta på.

Översikt

Bilen har en 1,3 L motor som producerar maximalt 238 hästkrafter och den kan gå från 0 till 60 mph på 6,8 sekunder. Bilen såldes inte regelbundet i USA, men den finns fortfarande kvar på vissa marknader för gamla bilar. Det här är en bil med fyrhjulsdrift, vilket gör den mycket tillfredsställande att köra.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta en viktig fråga för köparna innan de köper något fordon och Mazda är nämnd som ett av de mest solida fordonsmärkena. Det har dessutom en otrolig ranking i orubblig kvalitet och har placerat sig på femte plats bland de mest pålitliga märkena av 32 fordonsmärken. RX-8 är en rolig bil att köra med många goda tillförlitlighetsomdömen från ägarna.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsmätningar har Mazda haft en del respektabla utvärderingar hela tiden. Fordonen är likaså rutinmässigt krockprovade. RX-8 har aldrig krocktestats i USA. när man tittar på säkerhetsfunktionerna har den ganska bra alternativ som låsningsfria bromsar, krockkuddar, ett säkerhetssystem osv.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett stort återförsäljningsvärde på grund av sin stora tillförlitlighet och hållbarhet. Mazda-bilar har en genomsnittlig värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år. RX-8 är en gammal bil och dess återförsäljningsvärde påverkar inte längre tillförlitligheten.

  Mazda CX-7 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är en av de mest avgörande faktorerna för bilars tillförlitlighet. Människor vill inte köpa en bil som kommer att dränera alla deras pengar på grund av underhållet. Mazda-bilar har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Eftersom det är en gammal bil beror det främst på bilens skick. MX-5 har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på 308 dollar, vilket inte är så mycket jämfört med många andra bilar.

FAQ

Är Mazda RX-8 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mazda RX-8 är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Mazda RX-8?

Mazda RX-8 är en bil med 4 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Sub-compact

Vad är hästkrafterna i en Mazda RX-8 och har den en turbo?

Mazda RX-8 har 232 hästkrafter och ett vridmoment på 159 lb-ft. Motorn är en Gas Rotary med ett slagvolym på 1,3 liter/ Bränslesystemet är: MPFI.

Hur stort är bagageutrymmet i Mazda RX-8?

7,6 kubikfot ( 0,215 m3 )

Hur stor markfrigång har Mazda RX-8?

4,7 tum ( 11,94 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda RX-8 har 19 x 8,0 tums aluminiumhjul fram och 19 x 8,0 tums aluminiumhjul bak.

Har RX8 många problem?

Problem med varmstart är ett tecken på dålig kompression. Växande ljud och effektförlust (fastande stämning eller SSV-ventiler). Engine Management Light blinkar under körning (realtidsdetektering av motorfel). De tidiga startmotorerna var långsammare och mindre effektiva än senare modeller.

  Hyundai Venue Tillförlitlighet

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts