Mazda 6 Tillförlitlighet

Japanska bilmärken är ofta kända för sin tillförlitlighet och hållbarhet, och Mazda är inget undantag. Mazda 6 är en mellanstor bil som finns som 4-dörrars sedan eller 5-dörrars vagn och det är också en mycket pålitlig bil som finns på marknaden.

Översikt

Mazda 6 är en mycket prisvärd bil att köpa och den har många bra egenskaper. Bilen finns med en 2,5 L Skyactiv-G I4-motor som ger 184 hästkrafter. I USA finns bilen i flera trimnivåer.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta ett viktigt problem för människor innan de köper en bil och Mazda betecknas som ett av de mest tillförlitliga bilmärkena. Mazda har också ett gott rykte när det gäller tillförlitlighet och har rankats som det femte mest tillförlitliga märket av 32 bilmärken. Mazda 6 har ett bra tillförlitlighetsresultat. J.D Power har gett bilen 83 av 100 poäng för sin tillförlitlighet och RepairPal har gett bilen 4,0 av 5,0 stjärnor.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsalternativ har Mazda haft hyfsade betyg genom tiderna. Bilarna är också regelbundet krocktestade. Mazda 6 har krocktestats av både NHTSA och IIHS och de har gett bilen sina bästa betyg. NHTSA har betygsatt bilen med 5 stjärnor och IIHS har plockat ut bilen i sin utmärkelse ”Top Safety Pick Plus”. Utöver detta har bilen många bra säkerhetsfunktioner.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett stort återförsäljningsvärde tack vare sin stora tillförlitlighet och hållbarhet. Mazda-bilar har en genomsnittlig värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år. Mazda 6 har en avskrivning på cirka 48 % efter 5 år och den har ett stort återförsäljningsvärde efter 5 år.

  Mazda CX-7 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhåll och reparation är viktiga faktorer för bilars tillförlitlighet. Ju mindre underhållskostnaden är, desto större är bilens tillförlitlighet. Mazda-bilar har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Mazda 2 har en genomsnittlig underhållskostnad på 481 dollar per år och kvaliteten på delar och bil är också bra.

FAQ

Är Mazda 6 en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Mazda 6 är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Mazda 6?

Mazda 6 är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek

Hur många hästkrafter har en Mazda 6 och har den en turbo?

Mazda 6 har 187 hästkrafter och ett vridmoment på 186 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en cylindervolym på 2,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mazda 6?

14,7 kubikfot ( 0,416 m3 )

Hur stor markfrigång har Mazda 6?

6,5 tum ( 16,51 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda 6 har 17 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Är en begagnad Mazda 6 pålitlig och håller den länge?

Om du upprätthåller ett regelbundet underhållsschema och följer rätt serviceplan håller din Mazda 6 upp till 200 000 mil utan problem. RepairPal gav Mazda 6 ett betyg på 4/5 och placerade den på sjätte plats bland 24 mellanstora bilar när det gäller tillförlitlighet.

Har Mazda 6 motorproblem?

Car Complaints uppger att Mazda 6:s allvarligaste problem är motorfel. Mazda 6 från 2004 har flest fall av motorfel. Motorfel inträffar i genomsnitt var 98 000:e mil. Vissa ägare rapporterar att de hör ett knackande ljud innan motorn går sönder, medan andra hävdar att det hände utan förvarning.

  Mazda CX-5 Tillförlitlighet

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts