Mazda CX-7 Tillförlitlighet

Mazda, precis som flera andra japanska bilmärken, är ett av de mest pålitliga märkena i världen. CX-7 är en mellanstor crossover-SUV, som var mindre än CX-9 och större än CX-3. Den lades ned 2012 och ersattes av CX-5.

Översikt

CX-5 är fortfarande en bra bil att köpa även efter att den har upphört i nio år, och det beror på Mazda-bilarnas fantastiska kvalitet. Bilen såldes i diesel- och bensinalternativ. Det fanns till och med ett turboalternativ för den här bilen. Bilen har både automatiska och manuella växellådor.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta ett viktigt bekymmer för köpare innan de köper ett fordon och Mazda är nämnd som ett av de mest solida fordonsmärkena. Det har dessutom en otrolig ranking i orubblig kvalitet och det har placerat sig på femte plats bland de mest pålitliga märkena av 32 fordonsmärken. Mazda CX-7 har också ett bra tillförlitlighetsbetyg på 3 stjärnor av 5 av J.D Power.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsmätningar har Mazda haft en del respektabla utvärderingar hela tiden. Fordonen är likaså rutinmässigt krockprovade. Mazda CX-7 har också krocktestats av både IIHS och NHTSA och fått bra poäng. Bilen har också många säkerhetsfunktioner som stabilitetskontroll, ABS, traktionskontroll osv.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett stort återförsäljningsvärde tack vare sin stora tillförlitlighet och hållbarhet. Mazda-bilar har en genomsnittlig avskrivningsgrad på cirka 40 % efter 5 år. Mazda CX-7 är en gammal bil och har därför minskat tillräckligt mycket i värde.

  Aston Martin Vantage Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är en av de mest avgörande faktorerna för bilars tillförlitlighet. Människor vill inte köpa en bil som kommer att dränera alla deras pengar på grund av underhållet. Mazda-bilar har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Mazda CX-7 har en genomsnittlig underhållskostnad på 470 dollar per år och den har dessutom bra reservdelar och mindre risk för att ha några större reparationer ofta.

FAQ

Är Mazda CX-7 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mazda CX-7 är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mazda CX-7?

Mazda CX-7 är en bil med 5 platser. EPA:s klassificering för denna bil är: 4WD Sport Utility Vehicles (4WD Sport Utility Vehicles).

Vad är hästkrafterna i en Mazda CX-7 och har den en turbo?

Mazda CX-7 har 244 hästkrafter och ett vridmoment på 258 lb-ft. Motorn är en Gas I4 med en cylindervolym på 2,3L/ Bränslesystemet är: Direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Mazda CX-7?

8,2 tum ( 20,83 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda CX-7 har 19 x 7,5 tums aluminiumhjul fram och 19 x 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Vilka är problemen med Mazda CX-7?

Mazdas motorer i L-serien har ett rykte om sig att ha VVT-defekter. Dessa kan leda till oljeläckage, överdriven rök från avgasröret, lös timingkedja och till och med katastrofalt motorfel.

Hur många mil håller en Mazda CX-7?

Med regelbundna underhållsbesök och skötsel kan Mazda CX7 hålla 150 000 till 200 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts