Mazda CX-5 Tillförlitlighet

Japanska bilmärken är ofta kända för sin tillförlitlighet och hållbarhet, och Mazda är inget undantag. Mazda CX-5 är en kompakt crossover-SUV, som är större än CX-30 och mindre än CX-9. CX-5 är ännu en pålitlig bil precis som många andra Mazda-bilar.

Översikt

CX-5 har funnits på marknaden sedan 2013 och är en av Mazdas mest sålda SUV:er. Bilen säljs i två drivlinoralternativ med 2,0 L I4-motor och 2,5 L I4-motor. Det finns också ett AWD-alternativ för bilen. Basmodellen kommer med manuell växellåda, men alla högre modeller kommer med automatisk växellåda.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta en viktig fråga för människor innan de köper en bil och Mazda betecknas som ett av de mest tillförlitliga bilmärkena. Mazda har också ett gott rykte när det gäller tillförlitlighet och har rankats som det femte mest tillförlitliga märket av 32 bilmärken. Mazda CX-5 är en mycket pålitlig och hållbar bil med ett tillförlitlighetsbetyg på 81 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsbetyg presterar Mazda-bilar bra och de krocktestar sina bilar regelbundet. Mazda CX5 har också krocktestats av IIHS och NHTSA och den har presterat mycket bra. NHTSA har betygsatt bilen med 5 stjärnor. Förutom detta har bilen säkerhetsfunktioner som kollisionsvarning, nödbromsar, lane-assist system osv.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett extraordinärt återförsäljningsvärde på grund av deras otroliga pålitlighet och soliditet. Mazda-fordon har ett normalt nedskrivningsvärde på cirka 40 % efter 5 år. Mazda CX-5 har också ett bra återförsäljningsvärde med sin nedskrivningsgrad på 45 % efter 5 år.

  Maserati Ghibli Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhåll och reparation är en stor del av fordonens tillförlitlighet. Ju mindre underhållskostnaden är, desto större är fordonets tillförlitlighet. Mazda-fordon har en normal årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Mazda CX-5 har en genomsnittlig underhållskostnad på 447 dollar per år, med sina fantastiska kvalitetsdelar som gör att det är ännu mindre vanligt med större reparationer.

FAQ

Är Mazda CX-5 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mazda CX-5 är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mazda CX-5?

Mazda CX-5 är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Mazda CX-5 och har den en turbo?

Mazda CX-5 har 187 hästkrafter och ett vridmoment på 186 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Mazda CX-5?

7,5 tum ( 19,05 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda CX-5 har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Har Mazda CX-5 många problem?

De vanligaste problemen med 2016 års Mazda CX-5 var bromsar, lampor, elektriska system och motorproblem. Fel på LED-dagsljusen vid 43 000 mil, en sprucken vindruta vid 19 000 mil och för tidigt bromsslitage vid 27 000 mil är några av de vanligaste problemen.

Håller Mazda CX-5 länge?

Mazda CX-5 kan köras säkert och underhållas på rätt sätt och håller mellan 200 000 och 250 000 mil. Baserat på 15 000 mil per år är Mazda CX-5 ett hållbart och pålitligt fordon. Ägarna kan förvänta sig 13 till 17 års användning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts