Mazda Mazdaspeed 3 Tillförlitlighet

Mazda, precis som flera andra japanska bilmärken, är ett av de mest pålitliga märkena i världen. Mazdaspeed 3 är en sportig hatchback gjord för höghastighetskörning och smidig körning. Bilen var i produktion från 2007 till 2013.

Översikt

Mazdaspeed 3 är en sportbil med en 2,3 L turbomotor som ger 263 hästkrafter och den kan gå från 0 till 60 mph på bara 5,2 sekunder. Bilen är utmärkt för många typer av modifieringar på grund av sin snabba motor.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta ett viktigt bekymmer för köpare innan de köper ett fordon och Mazda är nämnd som ett av de mest solida fordonsmärkena. Det har dessutom en otrolig ranking i orubblig kvalitet och det har placerat sig på femte mest pålitliga märket av 32 fordonsmärken. Mazdaspeed 3 är i grunden en sportbil och tillförlitlighetsfaktorer spelar inte så stor roll, men den fick ändå 79 av 100 poäng av J.D Power.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsmätningar har Mazda haft respektabla utvärderingar genom hela sitt förflutna. Fordonen är likaså rutinmässigt krockprovade. Mazdaspeed 3 krocktestades av IIHS och fick utmärkelsen ”Top Safety Plus” av IIHS. Bilens säkerhetsfunktioner omfattar bland annat krockkuddar, däcktrycksövervakning, bromsassistans osv.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett stort återförsäljningsvärde på grund av sin stora tillförlitlighet och hållbarhet. Mazda-bilar har en genomsnittlig värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år. Mazdaspeed 3 är en gammal bil, så avskrivningsvärdet påverkar inte längre bilens tillförlitlighet.

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är en av de mest avgörande faktorerna för bilars tillförlitlighet. Människor vill inte köpa en bil som kommer att dränera alla deras pengar på grund av dess underhåll. Mazda-bilar har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Eftersom det är en gammal bil beror det främst på bilens skick. Mazdaspeed 3 bör inte kosta mer än 600 dollar per år för allt underhåll.

  Mazda 5 Tillförlitlighet

FAQ

Är Mazda Mazdaspeed 3 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mazda Mazdaspeed 3 är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mazda Mazdaspeed 3?

Mazda Mazdaspeed 3 är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Compact

Vad är hästkrafterna i en Mazda Mazdaspeed 3 och har den en turbo?

Mazda Mazdaspeed 3 har 263 hästkrafter och ett vridmoment på 280 lb-ft. Motorn är en Gas I4 med en cylindervolym på 2,3 liter/ Bränslesystemet är: Direktinsprutning.

Hur mycket markfrigång har Mazda Mazdaspeed 3?

4,7 tum ( 11,94 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda Mazdaspeed 3 har 18 x 7,5 tums aluminiumhjul fram och 18 x 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Hur länge håller en Mazdaspeed3-motor?

Motorn i din Mazda3 bör hålla mellan 150 000 och 200 000 mil. Bilens körsträcka kan variera beroende på hur den används, underhålls och sköts. Den kan lätt överstiga 250 000 till 300 000.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts