Maserati Ghibli Tillförlitlighet

Den italienska fordonstillverkaren Maserati är ett lyxbilsmärke och de har tillverkat dessa bilar som är ganska kända i världen. Maserati Ghibli är en executive lyxbil som är en 4-dörrars sedan och har premium- och lyxfunktioner. Maseratis tillförlitlighet är dock inte det mest anmärkningsvärda med dem.

Översikt

Ghibli introducerades först 1967, men den senaste generationen lanserades 2013. Bilens tidigare generationer är årsmodeller, och den senaste generationen är också en fantastisk bil med två varianter. Basmodellen har en 3,0 L twin-turbo-motor och Ghibli S-modellen har en 3,8 L twin-turbo-motor.

Tillförlitlighet

Innan man köper en bil är det mycket viktigt att ha kunskap om bilens tillförlitlighet. Ärligt talat har Maserati inte varit det mest pålitliga bilmärket och det kritiseras ofta. ReliabilityIndex har rankat dem på 40 av 40 bilmärken. Ghibli har dock goda recensioner och den har ett betyg på 7 av 10.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn påverkar också tillförlitligheten hos en bil eftersom säkerhet är ett måste i bilar. Maserati-bilar har bra säkerhetsfunktioner och mätningar, och de krocktestas också regelbundet. Ghibli har också testats av IIHS och NHTSA och fått bra resultat. Dessutom har bilen säkerhetsfunktioner som körfältsassistent, aktiv övervakning av döda vinkeln, krockkuddar osv.

Avskrivningsgrad

Tillförlitligheten är också beroende av bilarnas avskrivningsgrad. Maserati och många andra exotiska bilmärken som Maserati förlorar sitt värde ganska snabbt på grund av deras höga underhållskostnader och känsliga kvalitet. Maserati Ghibli förlorar cirka 54 % efter 5 år.

  BMW X6 VS Maserati Levante - vilken är bäst?

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden påverkar vanligtvis en bils tillförlitlighet till största delen. Importerade bilmärken som Maserati kostar mycket på grund av deras lyxiga kvalitet och dyra delar. I genomsnitt kostar Maseratis mer än 1 000 dollar per år för allt underhåll. Maserati Ghibli kostar dock i genomsnitt omkring 700 dollar per år.

FAQ

Är Maserati Ghibli en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Maserati Ghibli är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Maserati Ghibli?

Maserati Ghibli är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Mellanstora bilar.

Vad är hästkrafterna i en Maserati Ghibli och har den en turbo?

Maserati Ghibli har 424 hästkrafter och ett vridmoment på 428 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Maserati Ghibli?

17,7 kubikfot ( 0,501 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Maserati Ghibli har 19 X 8,5 tums aluminiumhjul fram och 19 X 10 tums aluminiumhjul bak.

Är Maserati Ghibli en bra bil?

Insurance Institute of Highway Safety (IIHS) har bedömt 2020 års modell. Maserati Ghibli fick betyget ”Bra” av Insurance Institute of Highway Safety (IIHS) för sidokollisionstester, takhållfasthetstester, krockskydd bakåt och hjälmstöd, små överlappande fronttester och måttligt överlappande fronttester.

Varför är begagnade Ghibli så billiga?

Maseratis är en lyxig sportbil som har en mycket hög avskrivningsgrad. Det är därför de är så attraktiva. Maseratis som till och med är äldre än 100 000 år skrivs av snabbt, så det är inte ovanligt att man hittar dem för 60-80 procent av deras ursprungliga pris på 100 000 dollar.

  Maserati VS Mercedes Tillförlitlighet

Har Ghibli en Ferrari-motor?

Ghiblis 3,0-liters V6-motor med dubbelturboaggregat är byggd av Ferrari för att ge inspirerade prestanda i en lyxig sportlimousin. Den har också en differential med begränsad glidning. Det finns fyra körlägen: Normal, Sport och Off Road, samt I.C.E. (Increased control & efficiency).

Är Maserati bättre än BMW?

Ghibli är utklassad i 5-serien och Maserati är mycket dyrare. BMW är mer sofistikerad, effektivare och mer välbyggd. Den har också många fler säkerhets- och prylfunktioner. Maserati kan dock bara handla på sitt unika namn och sitt (visserligen) vackra utseende.

Har Maserati många problem?

Maserati är inte känd för att vara pålitlig. Den har ett antal problem. De vanligaste problemen är elektriska eller med fjädring och axel. Trots att Maserati blir mer populär bland köparna blir dess tillförlitlighet inte bättre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts