Mazda CX-30 Tillförlitlighet

Japanska bilmärken är ofta kända för sin tillförlitlighet och hållbarhet, och Mazda är inget undantag. Mazda CX-30 är en subkompakt crossover SUV och är efterföljaren till den tidigare CX-3 SUV:n. CX-30 är en fantastisk bil att köpa och den är också en av de mest pålitliga bilarna.

Översikt

CX-30 introducerades 2019 och har fantastiska funktioner och komfort för att locka folk att köpa den. Bilen har tre typer av drivlinor av 2,0 L, 2,5 L och 2,5 L turbomotor. Den finns också i ett AWD-system för extra smidig körning och tillfälliga terrängkörningsupplevelser.

Tillförlitlighet

Pålitlighet är ofta ett viktigt problem för människor innan de köper en bil och Mazda betecknas som ett av de mest pålitliga bilmärkena. Mazda har också ett gott rykte när det gäller tillförlitlighet och har rankats som det femte mest tillförlitliga märket av 32 bilmärken. Mazda CX-30 har ett utmärkt tillförlitlighetsbetyg på 75 av 100 av J.D Power och 4,0 av 5,0 stjärnor av RepairPal.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsalternativ har Mazda haft hyfsade betyg genom tiderna. Bilarna blir också regelbundet krocktestade. Mazda CX-30 har krocktestats av både NHTSA och IIHS, och de har gett bilen sina bästa betyg. NHTSA har betygsatt bilen med 5 stjärnor och IIHS har plockat ut bilen i sin utmärkelse ”Top Safety Pick Plus”. Utöver detta har bilen säkerhetsfunktioner som kollisionsvarning, nödbromsar, körfältsassistanssystem osv.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett stort återförsäljningsvärde tack vare sin stora tillförlitlighet och hållbarhet. Mazda-bilar har en genomsnittlig värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år. Mazda CX-30 har en värdeminskning på cirka 43 % efter 5 år, vilket gör den till en bra bil att köpa.

  Mazda CX-3 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhåll är en viktig faktor för bilarnas tillförlitlighet. Ju mindre underhållskostnaden är, desto större är bilens tillförlitlighet. Mazda-bilar har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Mazda CX-30 har en genomsnittlig underhållskostnad på 462 dollar per år, med sina fantastiska kvalitetsdelar som gör att det är ännu mindre vanligt med större reparationer.

FAQ

Är Mazda CX-30 en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Mazda CX-30 är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mazda CX-30?

Mazda CX-30 är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Mazda CX-30 och har den en turbo?

Mazda CX-30 har 227 hästkrafter och ett vridmoment på 310 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Mazda CX-30 har 18 X 7 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Mazda CX-30?

Mazda återkallar 13 857 CX-30-modeller på grund av ett problem med en lyftlucka som kan orsaka skador. Mazda släppte ett pressmeddelande om att vissa CX-30-modeller från 2020-2021 hade ett fel. När crossoveren befinner sig i ett lutande läge kan det hissluckan oväntat bli lägre.

Hur tillförlitlig är Mazda CX-30 från 2021?

Consumer Reports säger att den nya CX-30 i år har ett betyg på fem av fem förutspådda tillförlitligheter. SUV:ns drivlina var det enda problemområdet, vilket gav den ett tillförlitlighetsbetyg på fem av fem.

  Mazda 3 Tillförlitlighet

Är 2020 Mazda CX-30 en bra bil?

Consumer Reports rankade 2020 CX-30 som nummer 1 bland 2020 SUV:er när det gäller tillförlitlighet. Den övergripande tillförlitligheten fick ett perfekt 8-betyg. Även om CX-30 påverkades av återkallelser och kraftutrustningar är den fortfarande en pålitlig bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts