Mazda 3 Tillförlitlighet

Mazda, precis som flera andra japanska bilmärken, är ett av de mest pålitliga märkena i världen. Mazda 3 är en kompaktbil med en 5-dörrars hatchback och en 4-dörrars sedan. Bilen har uppgraderats till sin fjärde generation nyligen år 2019.

Översikt

Bilen finns i flera modeller och de äldre generationerna är också bra att köpa som begagnad bil. Den senaste finns i många motortyper och premiumnivåer. Basmodellen har en 2,0 L I4-motor och det finns även en hybridmodell av Mazda 3 men inte i USA.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta ett viktigt bekymmer för människor innan de köper någon bil och Mazda betecknas som ett av de mest tillförlitliga bilmärkena. Mazda har också ett gott rykte när det gäller tillförlitlighet och rankas som det femte mest tillförlitliga märket av 32 bilmärken. Mazda 3 har ett bra tillförlitlighetsbetyg på 74 av 100 av J.D Power och ett betyg på 4,0 av 5,0 av RepairPal.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsalternativ har Mazda haft hyfsade betyg genom tiderna. Bilarna genomgår också regelbundet krocktester. Mazda 3 har krocktestats av både IIHS och NHTSA, och den har fått perfekta betyg av dem för sin säkerhet. Bilen är också utrustad med många säkerhetsfunktioner som övervakning av döda vinklar, smart bromsstöd, lane assist osv.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett stort återförsäljningsvärde tack vare sin stora tillförlitlighet och hållbarhet. Mazda-bilar har en genomsnittlig värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år. Mazda 3 har en värdeminskning på cirka 48 % efter 5 år, vilket gör den till en utmärkt bil att köpa och sedan sälja till ett bra pris.

  Mazda Mazdaspeed 3 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhåll och reparation är betydande faktorer för bilars tillförlitlighet. Ju mindre underhållskostnaden är, desto större är bilens tillförlitlighet. Mazda-bilar har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Mazda 3 har en genomsnittlig underhållskostnad på 433 dollar per år och den har dessutom bra delar och mindre risk för att ha några större reparationer ofta.

FAQ

Är Mazda 3 en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Mazda 3 är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mazda 3?

Mazda 3 är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Hur många hästkrafter har en Mazda 3 och har den en turbo?

Mazda 3 har 186 hästkrafter och ett vridmoment på 186 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri I-4-motor med en cylindervolym på 2,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mazda 3?

13,2 kubikfot ( 0,374 m3 )

Hur stor markfrigång har Mazda 3?

5,5 tum ( 13,97 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda 3 har 18 X 7 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Mazda3?

  • Problem med belysningssystemet.
  • Infotainmentsystem som inte fungerar.
  • Bromsar.
  • Lösa, böjda eller rostiga länkar till svängstänger.
  • Överdriven vibration.
  • Felaktig termostat.
  • Upplyst varningslampa för krockkuddar.
  • Problem med växellådan.

Vilket årsmodell av Mazda3 är bäst?

År 2009 lades den första generationen Mazda3 ned. Den andra generationen av Mazda3 fick en liten uppfräschning 2010. Vi rekommenderar inga Mazda3 från den här generationen. En ren modell från 2008 eller 2009 med låg körsträcka och dokumenterade servicejournaler skulle dock vara bäst.

  Mazda Tribute Tillförlitlighet

Har Mazda 3 problem med växellådan?

Transmissionsproblem är inte vanliga i den senaste Mazda 3. Det vanligaste överföringsproblemet som rapporterats för 2010 års Mazda 3 är kopplingsfel i modellen med manuell växellåda.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts