Mazda Tribute Tillförlitlighet

Japanska bilmärken är ofta kända för sin tillförlitlighet och hållbarhet, och Mazda är inget undantag. Mazda Tribute är en kompakt crossover-SUV, och den ersattes av den nyare CX-5 2011 när den lades ned. Bilen är fortfarande ett gediget alternativ att köpa bland de gamla bilarna.

Översikt

Denna SUV har funnits på marknaden i 2000 och det var en ganska solid bil att äga. Den sista generationen av denna bil var den andra generationen och den hade flera motoralternativ från en 2,3 L I4-motor till den största 3,0 L-motorn.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta en viktig fråga för människor innan de köper en bil och Mazda anses vara ett av de mest tillförlitliga bilmärkena. Mazda har också ett gott rykte när det gäller tillförlitlighet och har rankats som det femte mest tillförlitliga märket av 32 bilmärken. Mazda Tribute är gammal vilket innebär att bilen skulle ha vissa problem efter alla dessa år.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsbetyg presterar Mazda-bilar bra och de krocktestar sina bilar regelbundet. Mazda Tribute har krocktestats i USA och den har presterat bra. utöver detta har bilen hyfsade säkerhetsfunktioner som krockkuddar, ett säkerhetssystem och försträckare.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett extraordinärt återförsäljningsvärde på grund av deras otroliga pålitlighet och soliditet. Mazda-fordon har ett normalt nedskrivningsvärde på cirka 40 % efter 5 år. Tribute har dock varit en gammal bil så den har skrivits av tillräckligt mycket.

  Mazda CX-30 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhåll och reparation är en stor del av fordonens tillförlitlighet. Ju mindre underhållskostnaden är, desto större är fordonets tillförlitlighet. Mazda-fordon har en normal årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Mazda Tribute har en genomsnittlig underhållskostnad på 523 dollar per år, med sina delar av hög kvalitet som gör att det är ännu mindre vanligt med större reparationer.

FAQ

Är Mazda Tribute en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mazda Tribute är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mazda Tribute?

Mazda Tribute är en bil med 5 platser. EPA-klassificering för denna bil är: 4WD Sport Utility Vehicle

Vad är hästkrafterna i en Mazda Tribute och har den en turbo?

Mazda Tribute har 240 hästkrafter och ett vridmoment på 223 lb-ft. Motorn är en Gas/Ethanol V6 med en cylindervolym på 3,0 liter/ Bränslesystemet är MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Mazda Tribute?

66,7 kubikfot ( 1 889 m3 )

Hur stor markfrigång har Mazda Tribute?

8,1 tum ( 20,57 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda Tribute har 16 x 7,0 tums aluminiumhjul fram och 16 x 7,0 tums aluminiumhjul bak.

Har Mazda Tribute en Ford-motor?

Ja, Tribute har en Ford-motor. År 2000 introducerades Escape och Tribute. De erbjuder fram- eller fyrhjulsdrift och kan välja mellan en 2,0 L Ford Zetec 4-cylindrig motor (tvärmonterad) eller en 3,0 L Ford Duratec V6.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts