Mazda CX-9 Tillförlitlighet

Mazda, precis som flera andra japanska bilmärken, är ett av de mest pålitliga märkena i världen. CX-9 är en mellanstor crossover-SUV som är större än CX-5 och den är för närvarande i sin andra generation. SUV:n är fantastisk när det gäller tillförlitlighet och hållbarhet.

Översikt

CX-9 finns för närvarande i endast en drivlina och det är en 2,5 L Skyactiv I4-motor och den finns i ett automatiskt växellådesystem. Det finns fantastiska funktioner som finns i bilen, bland annat många säkerhetsalternativ och ett AWD-system om någon vill ha det.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ofta ett viktigt bekymmer för köpare innan de köper något fordon och Mazda är nämnd som ett av de mest solida fordonsmärkena. Det har dessutom en otrolig ranking i orubblig kvalitet och har placerat sig på femte plats bland de mest pålitliga märkena av 32 fordonsmärken. Mazda CX-9 är en extremt pålitlig bil med ett tillförlitlighetsbetyg på 5 av 5 och ett betyg på 80 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

När det gäller säkerhetsmätningar har Mazda haft respektabla utvärderingar genom hela sitt förflutna. Fordonen är likaså rutinmässigt krockprovade. Mazda CX-9 har också krocktestats av både IIHS och NHTSA och fått bra poäng. Bilen har också standardiserade säkerhetsfunktioner som övervakning av döda vinklar, nödbromsar osv.

Avskrivningsgrad

Mazda-bilar har ett stort återförsäljningsvärde tack vare sin stora tillförlitlighet och hållbarhet. Mazda-bilar har en genomsnittlig värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år. Mazda CX-9 har en avskrivningsgrad på 44 % efter 5 år, vilket gör den till en bra bil att köpa.

  Alfa Romeo 4C Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är en av de mest avgörande faktorerna för bilars tillförlitlighet. Människor vill inte köpa en bil som kommer att dränera alla deras pengar på grund av dess underhåll. Mazda-bilar har en genomsnittlig årlig underhållskostnad på nästan 450 dollar. Mazda CX-9 har en genomsnittlig underhållskostnad på 312 dollar per år och den har dessutom bra delar och mindre risk för att ha några större reparationer ofta.

FAQ

Är Mazda CX-9 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mazda CX-9 är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Mazda CX-9?

Mazda CX-9 är en bil med 7 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Mazda CX-9 och har den en turbo?

Mazda CX-9 har 227 hästkrafter och ett vridmoment på 310 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,5 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mazda CX-9?

84,9 kubikfot ( 2,404 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Mazda CX-9 har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Har Mazda CX-9 problem?

Motorfel vid 100 000 mil, hårda och styva bromsar vid 99 000 mil och en trasig vattenpump vid 104 000 mil är de värsta. 2011 års Mazda CX-9 följs tätt av en hög andel bromsproblem samt problem med krockkuddar. Bromsar är det mest kostsamma problemet som rapporterats.

  Mazda CX-30 Tillförlitlighet

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts