Kan en Tesla servas var som helst?

Till skillnad från ICE-bilar behöver Tesla inte regelbundet underhåll. Detta beror på att den har färre rörliga delar, vilket minimerar de vanliga nedbrytningar som uppstår i ICE-bilar. Oavsett detta, är det okej att serva en Tesla var som helst?

Ja, du kan serva din Tesla var som helst. Icke desto mindre kan vissa tjänster göras var som helst, medan andra tjänster måste göras på ett Tesla-servicecenter. Men om du bestämmer dig för att utföra service utanför ett Tesla-servicecenter kan du ogiltigförklara garantin.

Så om du tar din Tesla utanför ett Tesla-servicecenter finns det få tjänster som icke-Tesla-tekniker och mekaniker kan hantera. De flesta av dem kan bara utföra allmänna underhållstjänster, som däckbyten och däckrotationer. Men när det gäller allvarliga problem som batterireparation bör detta göras på ett Tesla-servicecenter.

En annan stor utmaning med att ta bilen till ett servicecenter som inte är en Tesla-serviceverkstad är att det kan vara ganska svårt att hitta reservdelar. De flesta Tesla-delar som finns på eftermarknaden kommer vanligtvis från begagnade Tesla-bilar. Om du vill ha Tesla-delar måste du köpa direkt från företaget.

Dessutom är Tesla en högteknologisk bil som kräver särskild uppmärksamhet vid hantering. Därför är det viktigt att skaffa tjänster av specialiserade Tesla-ingenjörer för att hantera din bil. Dessutom har Tesla de specialverktyg som behövs för korrekt reparation och underhåll av din bil.

Hur bokar jag in ett Tesla-servicetillfälle via Tesla-appen?

Om du vill boka ett servicebesök via Tesla-appen är det här stegen du ska följa:

  • Öppna Tesla-appen och klicka på ”Service”.
  • Välj de ämnen som du vill ha åtgärdade.
  • På skärmen ”Detaljer” inkluderar du en utförlig beskrivning av vad din bil genomgår. Lägg dessutom till foton som är kopplade till ämnet. Foton är dock frivilliga.
  • Ange adressen till det servicecenter där du vill att din bil ska få service.
  • Bekräfta den dag och tid som passar dig bäst.
  • Se till att den information du lämnar är aktuell. Om du vill få automatiska SMS-uppdateringar bör du ange ditt telefonnummer.
    Du kan dock fortfarande boka om, avbryta eller lägga till mer information till ditt servicebesök om du vill. Följ bara de rätta stegen för att göra det.
  Behöver Tesla värma upp?

Hur fungerar Teslas mobiltjänst?

Förutom att välja ett fysiskt Tesla-servicecenter kan du också välja Tesla mobiltjänst. Teslas mobila service täcker dock inte alla tjänster. Men om den service du vill ha kan utföras av en Tesl mobilservicetekniker kommer din bil att servas där det är mest bekvämt för dig.

För att du ska kunna få Tesla Mobile Service måste du bekräfta om den erbjuds i ditt område. Om inte måste du välja ett Tesla servicecenter. För att boka mobil service måste du gå in i Tesla Mobile App. Appen kommer att leda dig till att välja ett datum, en tid och en adress där du vill ha din service utförd.

FAQ

Behöver Tesla en årlig underhållsservice?

Nej, Teslas behöver ingen årlig underhållstjänst. Tillverkaren rekommenderar dock att olika Tesla-modeller ska servas efter en viss period. Till exempel rekommenderar Tesla att ägare av Model S ska serva sina bilar efter vartannat år, Model X & Y efter vart fjärde år och Model 3 efter vart sjätte år.

Om du dessutom känner att din bil har ett problem eller att något är fel kan du ta din Tesla till service när som helst när du känner för det. Eftersom Tesla inte kräver regelbundet underhåll som ICE-bilar är underhållet av denna bil billigare i längden jämfört med sina konkurrenter.

Den enda delen av en Tesla som behöver årlig inspektion eller underhåll är bromskopparna. Tesla rekommenderar sina kunder att rengöra eller smörja bromskalkarna var 12:e månad eller var 12 500:e mil. Det är viktigt att notera att detta gäller för Tesla-kunder i kalla regioner. Om du befinner dig i en varm region är detta inget problem.

  Vad är Tesla Summon-läget?

Har Tesla servicecenter?

Ja, Tesla har flera butiker och servicecenter runt om i världen. För närvarande har Tesla totalt 100 servicecenter och 438 butiker runt om i världen. Denna siffra är ganska låg med tanke på det antal Tesla-bilar som byggs årligen. Det är därför många Tesla-kunder måste vänta i dagar eller månader på att få sina bilar servade.

Tar Tesla betalt för mobilservice?

Ja, Tesla tar ut en avgift för mobilservice. Du kan betala serviceräkningen med hjälp av företagets applikation. Dessutom är mobil service en problemfri upplevelse som sparar tid och gör att du kan diagnostisera problemet snabbare än om du besöker ett Tesla-servicecenter.

Den enda utmaningen är att Teslas mobila tjänst för närvarande är begränsad till Nordamerika. Icke desto mindre växer denna tjänst snabbt och kommer snart att finnas i alla områden.

Är Tesla dyrt att reparera?

Tesla kanske inte går sönder så ofta som bensindrivna bilar, men när den gör det på grund av en olycka eller av någon annan anledning är reparationer alltid dyra. Dessutom kan det ta dagar eller till och med månader innan din bil repareras eftersom Tesla har begränsade servicecenter.

Behöver Tesla ett oljebyte?

Nej, Teslas behöver inte ha något oljebyte. Dessutom behöver du inte byta bränslefilter, tändstift eller ens göra utsläppskontroller som ICE-bilar. Eftersom Teslas är elbilar behöver de inte ens byta bromsbelägg eftersom de inte slits snabbt på grund av den regenerativa bromsningen som återför energi till batteriet.

  Hur laddar man en Tesla i en nödsituation?

Slutsats

Allt som allt kan Tesla servas var som helst. Tesla har dock ingen återförsäljare eftersom de driver sina butiker och servicecenter. Trots detta kan inte alla Tesla-problem diagnostiseras av en tredjepartstekniker, därför kan du behöva ta din Tesla till ett Tesla Service Center om din bil behöver allvarlig service som batteribyte.

Men om du vill göra ett däckbyte eller en däckrotation kan du ta din bil till vilken tredjepartsmekaniker som helst. Det enda problemet är att du riskerar att upphäva garantin om något går fel.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts