Kan en Volvo servas var som helst?

Volvo-bilar som omfattas av garantin får inte servas någon annanstans än på auktoriserade Volvo-serviceverkstäder, annars upphör garantin att gälla. Volvobilar utan garanti kan servas var som helst, även om de är ganska komplicerade för en oerfaren Volvotekniker.

Om din bil är under garanti får du endast få bilen servad på Volvos auktoriserade serviceverkstäder. Lyckligtvis finns det också många förmåner för att få din service utförd av en officiell Volvo-serviceverkstad.

Volvo Services

Volvo erbjuder service av högsta kvalitet för sina kunder. Den mekaniska och tekniska personalen på servicestationerna är alltid välutbildad och erfaren. Volvo erbjuder gratis underhåll för alla sina bilar under garanti. Delarnas utbytesprogram som kallas ”Volvo Lifetime Replacement Parts and Labor Warranty” hjälper också sina kunder.

Delarbytesprogrammet måste köpas av kunderna en gång och sedan kan den aktuella delen bytas ut gratis när som helst i framtiden. De flesta av de funktioner som Volvo erbjuder kan dock upphävas om kunden får sin service utförd av någon extern serviceverkstad.

Funktioner av Volvos tjänster

Det finns många funktioner i Volvos service. Du kan boka ditt servicebesök på din lokala Volvo-auktoriserade serviceverkstad med Volvos digitala servicebokning. Volvo strävar efter att erbjuda komfort och lätthet för alla sina kunder. De bilar som omfattas av garantin har gratis underhåll i 3 år eller 36 000 mil, beroende på vad som inträffar först.

Volvo stöder också sina kunder med Volvo Heritage Club. Den är endast avsedd för de kunder som har haft en Volvo-bil i mer än 10 år och som för närvarande äger en Volvo-bil med mer än 100 000 mil. Detta är verkligen ett utmärkt sätt att hedra sina lojala kunder. Kunderna får en medaljong, särskilda inbjudningar till Volvo-evenemang och andra kampanjer.

  Vilken inkomstklass köper Volvo vs. Audi?

Volvo Service 2.0

I och med införandet av Volvo Service 2.0 har Volvo underlättat så många saker för sina kunder. Några av de bra funktionerna är bl.a:

  • ”Volvo Lifetime Replacement Parts and Labor Warranty”-programmet – Kunderna kan köpa en garanti för en viss del och den delen ersätts sedan gratis i framtiden. Detta program kan inte användas för däck eller andra mindre saker som filter.
  • Personlig assistent för alla – Volvo tillhandahåller personlig assistans för sina kunder, som är tillgänglig dygnet runt. De kan lösa dina problem eller vägleda dig i vissa frågor utan att du behöver ta bilen till servicestationen.
  • Alternativt fordon – Volvo tillhandahåller ett ersättningsfordon när din bil är på servicestationen så att du kan fortsätta med ditt liv utan att förlora någon tid.
  • Programuppdateringar – Volvo har gjort framsteg i sin teknik dag för dag och tillhandahåller programuppdateringar vid varje planerad service.
  • Biltvätt – vid varje service erbjuds en gratis biltvätt till alla kunder.
  • Bilkontroll – Teknikerna på Volvos serviceverkstäder kontrollerar alla säkerhetsfunktioner i din bil, inklusive motor- och batterihälsa vid varje planerat besök.

Nackdelar med att få service utanför Volvo

Volvo erbjuder många faciliteter för sina kunder som har en garanti, men om kunden får sin service utförd av en annan serviceverkstad finns det risk för att din garanti blir ogiltig.

Volvoåterförsäljare vet också vad som är bäst för dina fordon eftersom de är utbildade av andra Volvoingenjörer. Det finns ett litet antal Volvobilar eftersom de har en liten produktionsskala. Därför är det inte många mekaniker som får möjlighet att arbeta med Volvobilar. Volvomekaniker arbetar dock dagligen med Volvobilar, så de dessa bilar.

  Är Volvo mer pålitlig än Tesla?

Volvobilar utan garanti

Äldre Volvos och andra Volvo-bilar utan garanti kan servas utanför eftersom de inte har någon garanti. Nyare Volvomodeller är dock gjorda mycket komplexa, vilket är riktigt svårt att hantera för någon som är oerfaren. Ändå kan de servas var som helst av någon som har goda kunskaper om bilar. Det finns många som köper gamla Volvo-bilar och reparerar dem själva för att sedan sälja dem med vinst.

Volvo service är bäst

Volvo-bilar med garanti bör aldrig servas någonstans utanför eftersom det kan ogiltigförklara garantin och beröva dig många bra faciliteter. Det går dock bra att serva äldre Volvobilar utanför, eller till och med få några modifieringar gjorda på din gamla Volvo-bil.

FAQ

Är Volvobilar dyra att underhålla?

Volvo har blivit ett lyxmärke eftersom de använder delar av högsta kvalitet med den bästa tekniken. Den här nivån av arbete som utförs på en bil är alltid dyrt att underhålla. Volvobilar måste servas ofta, men bilar med garanti kan servas gratis på en auktoriserad Volvo-station.

Lyxbilar har också dyra delar och när de byts ut lämnar de en mycket kostsam räkning i handen. Det är därför många människor inte köper begagnade lyxbilar eftersom de då måste betala för dyra underhålls- och reparationsräkningar.

Hur länge varar Volvos garanti?

Volvos garanti gäller i 4 år eller 50 000 mil, beroende på vilket som inträffar först. Du kan dock fortfarande förlänga garantin efter 4 år genom att betala lite pengar. Volvos garanti har många fördelar, eftersom den ger en stötfångarskydd med gratis service och underhåll.

  Volvo vs Lexus: Tillförlitlighet

Har Volvo-bilar många problem?

Lyxbilar brukar ha fler problem än andra budgetbilar eftersom de använder mer avancerad teknik, vilket resulterar i fler fel. Volvo, som är en lyxbil, har också många problem. Faktum är att Volvo kommer på tredje sista plats på listan över bilar med flest problem.

Volvo har cirka 189 problem per 100 bilar. De har förvisso förbättrat detta, men de har fortfarande en hel del problem som transmissionsproblem, problem med det automatiska bromssystemet, fel på kylsystemet, läckage i servostyrningen osv. Så på det hela taget har Volvos bilar en hel del problem.

Är Volvos reservdelar garanterade på livstid?

Volvo erbjuder sina kunder ”Volvo Lifetime Replacement Parts and Labor Warranty”. Detta gör det möjligt för dig att köpa en del och betala för dess garanti och därefter kan du byta ut den delen gratis när den går sönder i framtiden. Delarna garanteras dock inte automatiskt om du inte tecknar dig för den extra reservdelsgarantin.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts