Kan Mercedes servas var som helst?

Kan Mercedes servas var som helst?

Detta är en vanlig fråga, särskilt för nya Mercedes-köpare. De flesta nya Mercedes-Benz-ägare undrar om de ska ta bilen till en auktoriserad återförsäljare, en verkstadskedja eller en oberoende mekaniker.
Mercedes-Benz-bilar kan servas var som helst. Många Mercedes-återförsäljare tenderar att avråda nya Mercedes-ägare från att serva sina bilar hos oberoende mekaniker. Även om det finns en del motgångar med att handla med oberoende mekaniker kan du ändå serva din Mercedes var som helst.
Men innan du servar din Mercedes hos vilken mekaniker som helst bör du veta att du riskerar att bryta mot Mercedes-garantin. Därför rekommenderas det alltid att du servar din bil hos en auktoriserad Mercedes-återförsäljare.
Dessutom har vissa oberoende verkstäder eller bilverkstäder inte de nödvändiga verktygen för att göra de nödvändiga tjänsterna. Så innan du väljer en oberoende mekaniker bör du försäkra dig om att de har de specialverktyg som behövs och att mekanikern har den kompetens som krävs för att hantera din Mercedes-Benz.

Varför välja en certifierad Mercedes-Benz-återförsäljare?

Om du är ny Mercedes-Benz-ägare och inte vet vart du ska ta din nya lyxmaskin är det bästa alternativet en Mercedes-återförsäljare. Du kan också ta din Benz till en verkstadskedja eller en oberoende mekaniker, men det är en stor risk.
Här är varför du alltid ska välja en certifierad Mercedes-Benz-återförsäljare framför de två andra alternativen:
Specialiserade fabriksutbildade och certifierade tekniker – eftersom en Mercedes har komplexa funktioner och teknik är det bara rätt att den hanteras av en mekaniker som är certifierad för att hantera en sådan. De förstår sig på alla detaljer kring Mercedes.
Specialiserade verktyg – Mercedes-återförsäljare är vanligtvis utrustade med moderna och specialiserade verktyg. Dessa verktyg är svåra att hitta på vanliga bilverkstäder eftersom de är ganska dyra.
Gratis under garantin – för att din garanti ska fortsätta att gälla finns det vissa tjänster som måste skötas av en certifierad Mercedes-mekaniker. Certifierade återförsäljare garanterar dessutom och tar fullt ansvar om något går fel. Detta är inte samma sak med oberoende mekaniker.

  Audi vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Vilka är de vanligaste myterna om Mercedes-Benz-återförsäljare?

I ett försök att behålla Mercedes-Benz-kunder och avskräcka dem från att besöka oberoende mekaniker eller verkstäder använder de flesta Mercedes-återförsäljare vissa påståenden för att skrämma nya Mercedes-ägare. Några av de vanligaste myterna som används är följande:

  • Oberoende mekaniker har inte rätt diagnostiska datorer.
  • Endast återförsäljare kan få tag på fabriksdelar.
  • Återförsäljare tillhandahåller unikt tillverkade oljor och vätskor.
  • Återförsäljarna förstår det nödvändiga underhållet och reparationerna bättre.
  • Oberoende mekaniker har inte samma utbildning.
    Alla dessa myter är inte nödvändigtvis sanna, men det betyder inte att du ska ignorera dem. Innan du bestämmer dig för att besöka en icke-Mercedesåterförsäljare bör du ta reda på om den oberoende verkstad eller mekaniker du besöker har rätt tekniker, verktyg och erfarenhet för att hantera din Benz.

Vad kan jag göra för att se till att min Mercedes servas enligt fabriksspecifikationerna och av en professionell Mercedes-Benz-tekniker?

För dem som vill spara lite pengar kan du välja att ta din bil till en verkstad eller en oberoende mekaniker. Men innan dess bör du ta reda på om mekanikern uppfyller Mercedes-Benz servicekrav. Här är några saker som du bör hålla utkik efter:
Gör en liten bakgrundskontroll av den tekniker som ska ta hand om din bil. Ta reda på mer om deras erfarenhet av att hantera MB, deras färdigheter och vilka certifieringar de har.
Ger verkstaden eller den oberoende mekanikern en garanti på det arbete som utförs?
Har mekanikern eller verkstaden de specialverktyg som krävs för service av Mercedes-Benz?
Vad har Mercedes service för funktion? Observera att Mercedes vanligtvis har två typer av service (Service A och Service B) som ska utföras med olika intervall.

  Hur återställer jag Mercedes luftkonditionering?

Vanliga frågor om underhåll av en Mercedes

Varför är Mercedes dyra att underhålla?

Mercedes-Benz-bilar är dyra att underhålla eftersom de behöver syntetisk olja i stället för vanlig olja. Dessutom behöver Mercedes-Benz specialiserade mekaniker och verktyg för att utföra reparationer. De specialverktyg som används är dyra och de specialiserade Mercedes-återförsäljarna tar också betalt för de tjänster som erbjuds.

Är oberoende Mercedes-mekaniker billigare än specialiserade Mercedes-återförsäljare?

Ja, det är de. Detta beror på att de flesta återförsäljare är starkt beroende av sin serviceanläggning för att överleva. Dessutom säljer de fordon till break-even-priser och förväntar sig att de ska tjäna in på dina underhålls- och reparationskostnader. Å andra sidan hanterar oberoende mekaniker vanligtvis olika bilmärken och modeller.

Kommer service av min bil hos en oberoende mekaniker att upphäva min garanti?

Nej, inte automatiskt. Det är dock inte alla oberoende mekaniker som följer alla riktlinjer för service från biltillverkaren. Den mekaniker du väljer bör iaktta alla din Mercedes serviceintervaller, annars upphäver han eller hon din garanti. Dessutom måste din bil servas med Mercedes-godkända delar.
Därför kan du låta en Mercedes-återförsäljare eller en oberoende mekaniker serva din bil. Om du ändå besöker en Mercedes-återförsäljare kan du känna dig trygg i vetskapen om att de kommer att använda rätt delar för att underhålla eller reparera ditt fordon.

Varför är Mercedes oljebyte så dyrt?

Mercedes-Benz oljebyte är vanligtvis dyrt eftersom den inte använder vanlig olja. I stället kräver Mercedes syntetisk olja. Observera att syntetisk olja är dyrare än vanlig olja. Mercedes kräver dock att oljan byts endast efter 10 000 mil. Detta gör det billigare eftersom de flesta vanliga bilar behöver ett oljebyte efter varje 3 000 miles.

  Vilken är den bästa Mercedes när det gäller bränsleekonomi?

Hur mycket kommer det att kosta mig att serva min Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz service är vanligtvis dyrt. Tjänsterna varierar beroende på om du utför service A eller service B. För Mercedes basmodeller som C-Klass kostar service A cirka 180 dollar, medan service B kostar cirka 250 dollar. Ju högre upp i Mercedes-klassen du kommer, desto dyrare blir tjänsterna.

Slutbetänkanden

Om du undrar om du ska serva din Mercedes hos en oberoende mekaniker eller hos en erkänd återförsäljare behöver du inte oroa dig. Om du litar på en oberoende mekaniker kan du ta dit din bil utan problem, så länge de vet vad de gör. Oberoende mekaniker är också mer prisvärda än vanliga Mercedesåterförsäljare.
Om du är en ny Mercedes-ägare utan erfarenhet av oberoende mekaniker bör du dock hålla dig till Mercedes specialiserade återförsäljare. Även om du betalar mer än om du besöker en oberoende återförsäljare, kan du vara säker på de tjänster och delar som erbjuds. Dessutom riskerar du inte att bryta mot din garanti.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts