Audi vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Mercedes och Audi har haft en rivalitet som sträcker sig flera decennier tillbaka i tiden. Båda dessa tyska lyxbilsmärken har förbättrats mycket genom åren och gör det svårt att välja ett framför det andra när man tar hänsyn till alla faktorer. Så låt oss helt enkelt titta på tillförlitligheten.

Mercedes-Benz är ett mer tillförlitligt bilmärke än Audi. Faktum är att Mercedes är det mest tillförlitliga av de tre mest populära tyska lyxbilsmärkena (Audi, BMW och Mercedes). Trots att Audi och Mercedes är mer avancerade än andra bilar på marknaden är de några av de minst tillförlitliga bilarna på marknaden.

Huvudskälet till att många lyxbilar på marknaden är opålitliga är den mycket avancerade teknik de har. Den här tekniken utvecklar lätt problem och du kan behöva uppdatera tekniken hela tiden för att undvika att små problem uppstår.

Betygsrankning

Överraskande nog hävdar J.D. Power tillförlitlighetsranking att Mercedes upplever fler problem än Audi. Per 100 fordon rapporterade Mercedes minst 134 problem, medan Audi rapporterade 124 problem. Branschgenomsnittet per 100 fordon är 121, vilket innebär att både Audi och Mercedes ligger över branschgenomsnittet.

Även om Audi-modellerna rapporterade färre problem per 100 fordon är kostnaden för reparation och underhåll långt över Mercedes. Det är därför Mercedes har ett högre tillförlitlighetsbetyg än Mercedes. På samma sätt visade sig Mercedes-modeller av hög kvalitet vara mer tillförlitliga än Mercedes-modeller av instegsmodell. Detta är motsatsen för Audi-modeller.

Vilka är de mest tillförlitliga Audi- och Mercedes-Benz-modellerna?

### Audi A3
Den mest tillförlitliga Audi-modellen är Audi A3. Enligt de senaste tillförlitlighetsbedömningarna från J.D. Power ligger Audi A3 något över genomsnittet. Detta är högt med tanke på att de flesta Audis får ett betyg som ligger något under genomsnittet.

  Vilka Mercedes har DISTRONIC PLUS

Audi A3 hatchback är en perfekt familjebil och har plats för 5 passagerare. Det som sticker ut mest med denna fyrringmodell är den pålitliga motorn som den är utrustad med. Den välbalanserade kördynamiken gör att det blir roligt att köra den här bilen.

Dessutom har A3 ett intuitivt infotainmentsystem och en bekväm kupé med lädersäten. Precis som de flesta tyska lyxbilar har den här modellen massor av säkerhetsfunktioner. Audi A3 har ett grundpris på 34 000 dollar, som varierar beroende på vilken typ av motor eller variant du väljer.

Mercedes-Benz E-Klass

Mercedes-Benz E-Klass har tidigare fått flera utmärkelser för säkerhet och tillförlitlighet. Bland de olika Mercedes-modellerna har E-Klassen under en lång tidsperiod utmärkt sig som den mest tillförlitliga Mercedes-modellen. Detta är tack vare dess utmärkta teknik och kvalitetsdelar.

Mercedes-Benz E-Klass är inte bara pålitlig, utan erbjuder också komfort och lyx. Bortsett från det är det en av de säkraste mellanklassiga lyxsedanerna på marknaden. Den kan skryta med en mängd olika säkerhetsfunktioner som PRE-Safe-teknik, stabilitetskontroll, körfältsvarning, adaptiv farthållare och mycket mer.

Grundpriset för Mercedes-Benz E-Klass är cirka 63 000 dollar. Modellen erbjuder olika tillval, till exempel sedan, cabriolet och coupé. Köparna har också olika motoralternativ att välja mellan. Sammantaget är detta ett av de bästa fordonen att välja om du vill ha klass och tillförlitlighet.

Vilka är de minst tillförlitliga Audi- och Mercedes-Benz-modellerna?

### Audi A6
Bli inte förvånad över att den billigare och instegsmodellen Audi A3 är mer tillförlitlig än den dyrare och mer avancerade Audi A6. Audi A6 är inte bara dyr, utan denna lyxsedan hör till de minst pålitliga tyska bilarna på marknaden.

  Audi A3 Sportback e-tron tillförlitlighet

Med ett utgångspris på cirka 55 000 dollar är Audi A6 en vacker och kraftfull mellanstor lyxsedan. Några av de vanligaste problemen som du sannolikt kommer att stöta på med den här modellen är motorproblem, karosseri, motorelektricitet, batteriproblem och problem med bränslesystemet.

Mercedes-Benz C-Klass

Även om Mercedes-Benz C-Klass har ett lågt tillförlitlighetsbetyg är inte alla C-Klass-modeller opålitliga. Majoriteten är det dock och det är därför vi har listat den som den minst tillförlitliga Mercedes-modellen. Mercedes C-klass har ett utgångspris på cirka 42 650 kronor.

Några av de vanligaste problemen som Mercedes C-Klass-ägare kan råka ut för är kopplade till elutrustning, motorn, bromsar och elsystemet. Trots sitt låga tillförlitlighetsbetyg är C-klassen en underbar modell och idealisk för köpare som inte har råd med den avancerade E-klassen.

Jämförelse mellan Audi och Mercedes

### Vilken bil är säkrare – Audi eller Mercedes?
Mercedes-Benz är en säkrare bil än Audi. Båda märkena tillverkar dock några av de säkraste bilarna på marknaden. Båda märkena har unika säkerhetsfunktioner som håller passagerarna säkra. Audi kommer med Audi pre-sense basic, medan Mercedes har Pre-Safe-teknik.

Vad är den största skillnaden mellan en Audi och en Mercedes-Benz?

Det har blivit mycket svårare att skilja en Audi och en Mercedes-Benz åt eftersom båda märkena har överskridit den klyfta som tidigare gjorde dem unika. Oavsett detta är huvudskillnaden mellan dessa två modeller att Audi handlar om ett fyrhjulsdrivet system, medan Mercedes handlar om mycket avancerad teknik och komfort.

  Vilken är bäst - AMG eller M Power?

Vilken bil presterar bättre – Mercedes eller Audi?

När det gäller prestanda har Audi ett litet övertag över det tredelade stjärnmärket. Tack vare sitt fyrhjulsdrivna system och bättre hantering. Även om Mercedes har förbättrat sig mycket genom åren när det gäller prestanda ligger de fortfarande efter Audi och BMW på detta område.

Vilken bil är mest prestigefylld – Audi eller Mercedes?

Naturligtvis är Mercedes mer prestigefylld. Under många årtionden har Mercedes satt standarden för lyxbilar. Trots att Audi förbättrar sina fordon i många kategorier är Mercedes fortfarande det mest prestigefyllda och eftertraktade lyxmärket på marknaden. Så om du vill ha ett välrenommerat lyxbilsmärke är Mercedes fortfarande det märke du ska välja.

Vilken bil är billigare att underhålla – Mercedes eller Audi?

När det gäller underhåll är en Audi billigare att underhålla än en Mercedes-Benz. I genomsnitt kostar Mercedes cirka 12 900 dollar att underhålla, medan en Audi kostar cirka 12 400 dollar att underhålla. Det är en skillnad på 500 dollar. Däremot är Audi dyrare att reparera än Mercedes.

Vinnare i tillförlitlighet: Mercedes

Mercedes och Audi är några av de minst tillförlitliga bilarna på marknaden. Detta är väntat eftersom de båda har många högteknologiska funktioner. Audi kostar dock mer att reparera än Mercedes-Benz, så Mercedes vinner när det gäller tillförlitlighet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts