Kan en BMW servas var som helst?

En BMW kan servas var som helst, men det bästa är att få service hos den lokala återförsäljaren.

BMW:s tillverkas med mycket komplex teknik och år av forskning. De är extremt komplexa jämfört med andra budget- eller massproducerade bilar. Motorn och andra anordningar är packade riktigt känsligt att ett enda misstag av en lokal mekaniker kan kosta dig mycket.

Service utanför

Många människor är vana vid att serva sina bilar av några verkstäder i närheten eller till och med av sig själva. De tror att BMW:s är precis som alla andra bilar som har en motor, ett växellådesystem och säten. Det är dock inte så enkelt när det gäller BMW, eftersom de är mycket svårare än många andra bilar.

Du bör försöka hitta en mycket skicklig mekaniker, annars ska du bara hålla dig till BMW:s autentiska återförsäljare. Utomstående mekaniker bör vara bra på vissa särskilda bilar, men det är inte nödvändigt att de skulle vara mästare på alla bilar. Icke desto mindre finns det en del mekaniker på lokala verkstäder som faktiskt kan arbeta med BMW.

Erfaren personal

De första problemen med verkstäderna är att de inte har så mycket kunnig arbetskraft. Mekaniker som arbetar på BMW-återförsäljare får däremot sin utbildning och arbetar med olika BMW-, MINI- och Rolls-Royce-bilar. Mekanikerna på lokala verkstäder är inte alltid det bästa alternativet för dig.

Vissa mekaniker har dock faktiskt arbetat på dessa tyska bilhandlare. Många mekaniker lämnar sina jobb på stora företags återförsäljare och öppnar sina verkstäder. Du kan hitta många mekaniker som har arbetat med dessa bilar. Dessa mekaniker bör vara ditt bästa alternativ.

  Är BMW en superbil?

Diagnostiska enheter

En annan sak som bör diskuteras är diagnostikutrustningen. BMW-återförsäljare hävdar att de har den bästa diagnostikutrustningen för sina bilar. Numera är det dock många nya verkstäder som investerar kraftigt i sin verksamhet och de har också sådan utrustning.

Det är dock inte alla verkstäder som har den senaste utrustningen och apparaterna. Dessa kan misslyckas med att diagnostisera viktiga problem i din bil, vilket skulle leda till allvarliga skador. Därför bör du först undersöka verkstadens trovärdighet och rykte innan du tar din bil dit.

Fördelar

På det hela taget finns det många fördelar med att ta din BMW till verkstäder. De skulle kosta dig mer än 25 % mindre än BMW-handlare. Om du hittar en erfaren mekaniker, som har arbetat med dessa bilar tidigare, kan du definitivt ta din bil dit. Du kan ta med din BMW med alla mindre problem och de skulle fixa det för mycket mindre pengar.

BMW-återförsäljare

Det bästa alternativet är fortfarande att ta din bil till BMW-återförsäljaren för planerat underhåll och reparationer. De skulle ha erfaren personal som har arbetat med dessa bilar i flera år. De tyska bilarna är inte tillverkade som alla andra japanska bilar. De är snarare extremt komplicerade.

Originaldelar

En av de bästa sakerna med att få din service utförd hos BMW-återförsäljare är att få originaldelar. Dessa delar är oftast importerade från utlandet. Om du måste byta ut några mindre delar kan det lätt göras på lokala verkstäder. Om du däremot måste byta ut en större del, t.ex. växellådan, bör du bege dig till de autentiska återförsäljarna.

Skickliga arbetare

Personalen på BMW-återförsäljarna är extremt erfaren och utbildad. Dessa personer arbetar dagligen med BMW:er. De komplexa BMW:erna behöver också utrustning för att servas med, och dessa mekaniker har erfarenhet av att arbeta med denna utrustning.

  Vad är lyxversionen av BMW?

Nyare BMW:er är mycket komplexa. Arbetstagarna på verkstäderna får oftast arbeta med äldre BMW:er. Personer med äldre BMW har ingen garanti och dessa är inte heller så komplexa, så de tar sina bilar till verkstäder. De flesta personer med nya bilar tar dock aldrig med dem dit. Detta skapar deras oerfarenhet gentemot de nya BMW:erna.

Garanti upphävd

Det finns en missuppfattning om att om du tar din bil till en lokal verkstad så skulle det upphäva din BMW-garanti. Magnuson-Moss Warranty Act förbjuder strikt detta. Du kan ta din bil till vilken verkstad som helst. BMW uppger dock att om någon del skadas på grund av tredjepartsverkstäderna så är de inte ansvariga för just det.

Fördelar

Att få din service utförd hos de autentiska BMW-återförsäljarna har sina fördelar. BMW vet att det finns flera andra konkurrenter, så de har sänkt sina priser eller erbjudit några bättre erbjudanden. En annan fördel är att om du får något original utbytt från BMW-återförsäljare får du två års garanti på det också.

BMW-återförsäljare VS Reparationsverkstäder

Båda dessa har sina egna fördelar. Om du har en ny BMW, med garanti, ska du säkert välja de autentiska återförsäljarna. Detta skulle spara dig mycket pengar. Saker och ting förändras när du inte längre har någon garanti.

Om du känner till en BMW-specifik verkstad eller en person som har erfarenhet av att serva BMW:s, bör du gå till dessa verkstäder. Dessa personer är samma personer som har arbetat på BMW-återförsäljare en gång i tiden. De brukar också ha rätt utrustning för din bil. De kostar till och med mindre än BMW-återförsäljare.

  Vilken är säkrare - BMW eller Mercedes?

FAQ

Hur länge varar BMW-garantin?

Ibland finns det olika garantiskydd för olika delar. Den ursprungliga garantin, som täcker eventuella fel eller brister i bilen, gäller dock i fyra år eller 50 000 mil, beroende på vilket som inträffar först. Om du upplever något problem med din BMW bör du ta den till dem och få den reparerad gratis.

Utöver detta erbjuder BMW också 3 år eller 36 000 miles garanti på gratis planerat underhåll. Det finns också en garanti på högspänningslitiumjonbatteriet, som används i hybrider, som gäller i 8 år eller 80 000 mil. Korrosionsgarantin gäller endast i cirka 12 år.

Är BMW:er dyra att underhålla?

Många människor köper inte gamla BMW och tyska bilar på grund av att de kostar mycket mer i underhåll. BMW:erna är lyxfordon och om du får några problem med dessa fordon måste du betala för dyra delar. Det schemalagda underhållet är också dyrt på grund av deras komplexa system.

Hur många BMW-återförsäljare finns det i USA?

BMW har cirka 341 återförsäljare för sina BMW-bilar. De har också 152 återförsäljare för BMW-motorcyklar, 126 för MINI och 36 för Rolls-Royce. Det tyska varumärket har funnits i USA under en ganska lång tid nu, och de har varit extremt framgångsrika.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts