Vilken är säkrare – BMW eller Mercedes?

Vilken är säkrare - BMW eller Mercedes?

Tyska bilar är populära för sin avancerade teknik och sina innovationer. De är ansvariga för införandet av olika bilsäkerhetstekniker, såsom elektroniska stabilitetsprogram och antiblockeringssystem.
Båda dessa bilmärken producerar säkra fordon, men Mercedes är säkrare än BMW. Detta betyder inte att BMW-bilar inte är säkra, men det visar att Mercedes-bilar är något säkrare än BMW-bilar. Mercedes-Benz och BMW är några av de säkraste märkena för lyxbilar i mellanklass på marknaden.
För att en bil ska anses vara säker måste den klara krocktesterna. De två viktigaste organen som utför krocktester i USA är Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) och National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Kontrollera att den bil du föredrar har klarat krocktesterna innan du köper den.
Till skillnad från de flesta bilmärken har BMW och Mercedes inte bara standard säkerhetsfunktioner utan de kan också skryta med avancerade säkerhetsfunktioner. Mercedes kanske är säkrare än BMW, men båda dessa bilmärken är säkra med många utmärkta funktioner.
Här är några av de viktigaste säkerhetsfunktionerna för Mercedes och BMW lyxbilar:

BMW:s säkerhetsfunktioner

BMW har en mängd olika säkerhetsfunktioner som håller passagerarna säkra även vid en olycka.

BMW Assist

BMW Assist är ett unikt säkerhetssystem som skiljer BMW från andra bilar. Denna mekanism skickar ett SOS vid en eventuell kollision. Tack vare det globala positioneringssystemet (GPS) som är integrerat med en trådlös telefon kan din bil lokaliseras på ett par minuter.

Aktiv körassistans

Aktiv körassistans är BMW:s standardsäkerhetssystem. Det har automatisk nödbromsning i låg hastighet, varning för kollisioner framåt, varning för korsande trafik bakåt, varning för döda vinklar, automatisk nödbromsning bakåt och varning för avvikelse från körfältet. BMW X5 har ytterligare avancerade funktioner, bland annat filhållningsassistent, trafikstockningsassistent, nödstoppsassistent och automatisk körfältsbyte.

  Bästa Mercedes V8-motor

Head up display

Head-up-displayen gör att föraren kan koncentrera sig på vägen framför sig samtidigt som han eller hon använder eller tittar på information på displayen. Denna funktion projicerar informationen direkt i förarens synfält, vilket gör att föraren kan bearbeta informationen ganska snabbt. Några av de uppgifter som visas är hastighetsbegränsningar och kollisionsvarningar.

Intuitiv teknik

En av de främsta orsakerna till att förare orsakar olyckor är att de leker med tekniken. BMW:s infotainmentsystem iDrive 6.0 är super smart för förarens säkerhet. Med hjälp av geststyrning kan föraren till exempel höja volymen och ta emot samtal genom att flytta handen framför displayen.

Fjärrstyrd surroundvisning

Remote surround view är en annan intressant säkerhetsfunktion som finns i några utvalda BMW:er. Den finns endast på 5-serien och X SAV-modellerna. Med hjälp av BMW-appen på din telefon kan du se till att din bil är säker utan att behöva vara i närheten. Den kommer att varna dig när larmet går igång.

Mercedes säkerhetsfunktioner

Mercedes-Benz bilar har några av de bästa säkerhetsfunktionerna på marknaden. Här är några av de säkerhetsfunktioner som gör Mercedes säkra:

Pre-Safe Technology

Pre-Safe-tekniken varnar föraren om det finns en överhängande fara. Den hjälper också bilen att förbereda sig för kollisionen genom att stänga fönster och soltak, dra åt säkerhetsbältena och justera de främre huvudstöden. Detta är en av de bästa säkerhetsfunktionerna du kan hitta i en lyxbil.

  Kan Mercedes gå genom biltvätten?

Pre-Safe Brake och Distronic Plus-teknik

Förutom Pre-Safe-tekniken erbjuder Mercedes även Pre-Safe Brake och Distronic Plus Technology. Den här tekniken börjar använda bromskraft när den känner att en olycka är på väg att inträffa. Dessutom varnar den föraren och startar Pre-Safe-tekniken.

Olycksutredning

Mercedes har ett olycksutredningsprogram som hjälper dem att fastställa orsaken till olyckan. De använder den insamlade informationen för att skapa bättre säkerhetssystem för sina bilar. Mercedes olycksutredningsprogram beräknar kollisionsvinklar, bilens hastighet och mycket mer.

Aktiv körfältsassistans och aktiv övervakning av döda vinkeln.

Eftersom olyckor kan inträffa från alla håll beslutade Mercedes-Benz att inkludera aktiv filhållningsassistans för att hålla dig säker. Lane-keeping assist håller koll på din körning och ser till att du är i rätt körfält. Om den upptäcker att du avviker från din fil kommer den att få ratten att vibrera.
Den aktiva döda-vinkel-övervakningen hjälper föraren att upptäcka fordon som han eller hon kanske inte kan se i backspegeln.

Night View Assist Plus

Night View Assist Plus använder en speciell kamera och osynliga infraröda strålar som gör det möjligt för föraren att se hinder på vägen. Detta är avgörande eftersom det gör det möjligt för förare att undvika att köra på människor eller djur i mörkret. Dessutom har Mercedes-Benz bilar aktiva full-LED-strålkastare som ger enastående effekt på natten.

Adaptiv helljusassistans

Denna säkerhetsfunktion förhindrar olyckor genom att beräkna bländningen från mötande trafik. Den använder denna data för att producera rätt mängd belysning som inte skadar andra förare på vägen. Tack vare de specialiserade kamerorna som skannar vägen framför sig för att upptäcka ljuset som produceras av mötande trafik.

  Vilken är bäst - GLK eller GLC?

Mercedes vs BMW

Vilken bil har bättre säkerhetsfunktioner – BMW eller Mercedes?

Både BMW och Mercedes har enastående säkerhetsfunktioner. De har några av branschens bästa krockkuddar och flera säkerhetsfunktioner. Mercedes-Benz har de bästa säkerhetsfunktionerna, där PRE-SAFE-tekniken är en av de mest avancerade säkerhetsfunktionerna på marknaden.

Vilket bilmärke är bäst – BMW eller Mercedes-Benz?

Det beror på vad du letar efter. Bilmärkena Mercedes och BMW har ett gott rykte som inte kan jämföras med andra lyxbilsmärken i mellanklassen. BMW erbjuder de bästa sportiga lyxbilarna, medan Mercedes erbjuder de mest bekväma lyxbilsmärkena.
Om du vill ha komfort och lyx har Benz ett övertag över BMW. Men om du vill ha prestanda och användarvänlighet är BMW-bilen bättre. Även om Mercedes har dyra reparationsdelar är BMW dyrare att underhålla. Så vilket lyxbilsmärke du väljer beror på dina behov och din smak.

Sluttankar

Mercedes och BMW har varit rivaler i många år. Mercedes fordon är lyxigare, bekvämare och säkrare än BMW:s, medan BMW:s är snygga, användarvänliga och presterar exceptionellt bra jämfört med en Benz. När det gäller säkerhet är båda dessa bilar tillförlitliga, även om Mercedes har något bättre säkerhetsfunktioner än BMW.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts