Kan Mercedes gå genom biltvätten?

Det är viktigt att tvätta din Benz eftersom det förhindrar att smuts, smuts och luftföroreningar tar skada på bilens lack och finish. Men kan Mercedes gå igenom biltvätten?

Ja, Mercedes kan gå igenom biltvätten. Det är dock inte alla Mercedes-modeller som kan gå igenom en biltvätt. Dessutom bör vissa specialanpassade Mercedes-modeller med extra delar inte tvättas genom drive-in biltvätt. Detta beror på att de extra delarna kan orsaka förödelse om de inte faller inom de nödvändiga måtten för biltvätten.

En av de Mercedes-modeller som inte bör köras i en biltvätt är Mercedes GLS 2020 eller tidigare modeller. Bortsett från det kan du köra vilken Mercedes som helst till en biltvätt. Du måste dock välja vilken typ av biltvätt som passar din bil. De två populära biltvättarna är soft-touch eller touch-free biltvätt.

Vilken biltvätt är bäst för min Mercedes-Benz?

Båda dessa biltvättar är utmärkta och har sina egna fördelar. Den ena biltvätten är bra för att hålla din bil i toppskick och den andra är idealisk för personer som vill hålla sin bil ren. Så innan du väljer antingen en soft-touch- eller touch-free-biltvätt bör du ta reda på deras för- och nackdelar.

Soft-touch-biltvätt

När du kör din bil dagligen kommer den att samla på sig smuts och smuts, vilket kan göra att den ser ful ut. Därför kanske du vill skrubba bort all denna smuts och förhindra att salter ansamlas och sliter på lacken. Om så är fallet är en soft-touch biltvätt det bästa valet.
En soft-touch-biltvätt har rullar av filtduk och tvättmedel som skapar skum och rengör all envis smuts från sidan av ditt fordon. Dessutom används högtrycksvatten för att göra sig av med den lossade smutsen och smutsen.
Men även om en softtouch-biltvätt tar bort smuts och smuts mer effektivt än en touch-free-biltvätt kan den vara hård mot Mercedes klarlack. Dessutom använder den starka kemikalier som kan förkorta livslängden på din bils vax och lackförseglingar.

  Rostar Mercedes?

Beröringsfri biltvätt

Om du är orolig för att rullar ska skada din lack eller repa dina fönster är en touch-free biltvätt ett idealiskt alternativ. Till skillnad från en biltvätt med mjuk beröring rör den här biltvätten inte din bil alls. Den använder en alkalisk tvål med högt pH-värde och en syra med lågt pH-värde för att rengöra bilen, samt högtrycksvatten.
Liksom en soft-touch-biltvätt använder den här biltvätten också starka kemikalier som förkortar hållbarheten hos ditt vax och lackförsegling. Dessutom rengör den inte effektivt som en traditionell biltvätt. Dessutom kan den vara ren på din klarlack om den används ofta.

Hur kan jag förhindra att skador uppstår i en automatisk biltvätt?

o Om du vill förhindra att din Mercedes skadas i en biltvätt är det här några saker du bör göra:
o Om du har utdragbara antenner ska du sänka ner dem innan du går in i biltvätten. Detta beror på att de kan slitas sönder när de går genom antennen.
o Inspektera din bil och se till att du inte har lämnat några föremål på takräcken. Sådana föremål dras lätt av eller slås ut från bilen eftersom de vanligtvis är högre än biltvätten.
o Kontrollera att sidospeglarna är i gott skick och täta. Om de är lösa kan de slås av när bilen går genom biltvätten.
o Se till att dina fönster och tätningar är täta för att undvika att vatten sipprar in genom bilen. Dessutom kan tvål också läcka in i bilen om fönstren inte är stängda.
o Besök alltid en väl underhållen biltvätt för att undvika att ångra dig senare. Borstarna som används kan vara gamla med tråd som sticker ut, vilket kan sluta med att skada bilens lack.

  Passar Mercedes-fälgar till en BMW?

FAQ

Vilka Mercedes-modeller bör inte gå igenom en biltvätt och varför?

Alla Mercedes-Benz-modeller bör inte tvättas i en automatisk biltvätt. Mercedes-Benz GLS-modeller som tillverkats före 2020 bör till exempel inte tvättas i en automatisk biltvätt. Detta beror på Smartkey-funktionen.

Eftersom den här modellen har en Smartkey-funktion måste du låta bilen vara igång när du åker genom en automatisk biltvätt. Så om du vill stänga av bilen i biltvätten kan du inte göra det på grund av Smartkey-funktionen. Den goda nyheten är att Mercedes GLS-modeller som tillverkas efter 2020 inte har detta problem.

Hur rengör jag min Mercedes på rätt sätt?

Om du vill behålla glansen och finishen på din Mercedes ska du se till att rengöra den när det är svalt ute och på en skuggig plats. Dessutom bör du använda ett bilschampo på Benzens utsida. Innan du polerar bilen ska du använda en lackrengöring för Mercedes-Benz för att ta bort eventuella fläckar som finns kvar på bilen.

Hur kan jag aktivera Mercedes biltvättläge?

Biltvättläget förbereder din bil för att gå igenom en biltvätt genom att se till att programmerade saker har avslutats innan biltvätten börjar. Det är enkelt att aktivera biltvättläget. Så här gör du för att aktivera det:
o Klicka på ikonen för biltvättläge på pekskärmen.
o En checklista med funktioner visas på skärmen. Dessutom kommer checklistan att berätta vilka funktioner som är aktiverade och vilka som är avaktiverade.
o Därefter kommer biltvättläget att lyfta din bil, fälla in speglarna, stänga av parkeringssensorerna, stänga av bak- och framtorkare och varna dig för att se till att du har stängt soltaket och fönstren.

  Vilken Mercedes kör sig själv

Slutsats

Om du undrar om Mercedes kan gå igenom en biltvätt, ja det kan den. De enda Mercedes-Benz-modeller som inte kan gå genom en biltvätt är Mercedes GLS-modeller som tillverkas från 2020 och framåt. Eftersom dessa Mercedes har en Smartkey-funktion fungerar de inte i en automatisk biltvätt.

Bortsett från Mercedes GLS-modeller tillverkade före 2020 kan alla andra Mercedes-modeller gå igenom en biltvätt utan problem. Du bör ändå se till att välja rätt typ av automatisk biltvätt för din Mercedes.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts