Är BMW en superbil?

Är BMW en superbil?

Även om BMW tillverkar många sportbilar och snabba bilar är företaget långt ifrån ett superbilsföretag. Det närmaste en massproducerad superbil som BMW har producerat är BMW i8, som är utrustad med en hybridmotor i mitten av motorn. Tyvärr har BMW i8 bara utseendet av en superbil, men saknar kapaciteten, prestandan och förmågan hos en superbil.

Varför tillverkar BMW inte superbilar?

Audi har superbilen R8 Audi, Lexus har Lexus LFA och Mercedes… ja, Mercedes-Benz har ett gäng superbilar att skryta med. Så varför har BMW inte producerat en sådan? Det närmaste man kommer en superbil är BMW i8. I8 når verkligen dit och överträffar när det gäller utseendet, men när det gäller prestanda är den inte alls i närheten av de ovan nämnda modellerna.

Anledningen till att Audi producerade sin R8 var att VAG äger Lamborghini och de har tillgång till samma motorer som sätts i Lamborghinis.

När det gäller prestanda kommer BMW:s M5 Competition coupé nära en superbil, med den häpnadsväckande tiden 3,1 sekunder från 0 – 60 miles per timme, vilket är snabbare än superbilen Audi R8 med en hastighet på 3,4. Bara det talar en hel del om BMW. Även om andra märken tillverkar superbilar sätter BMW en superprestanda i de flesta av sina fordon.

De snabbaste BMW-bilarna – M5 och M8 Competition

Det är få superbilar som kan slå tiden från 0 till 60 miles per timme för BMW M5 Competition och BMW M8 Competition. Båda har en tid på 3,1 sekunder, där BMW M8 Competition är något snabbare på grund av sin lägre vikt. De två monstruöst kraftfulla bilarna drivs av samma drivlina.

  Varför inte köpa en BMW

BMW M5 Competition introducerades 2018 med en TwinPower Turbo V8 4,4 L 600 som genererar 600 hästkrafter och 553 lb ft vridmoment.

Med ett aggressivt men ändå klassiskt BMW-utseende ger BMW Competition ren körglädje och kraft som ingen annan BMW. Ändå är det också en bra allroundbil med fem dörrar. Det är inte din typiska 2-sitsiga sportbil som inte kan användas till något annat. Den har också ett 440-liters bagageutrymme som ingen annan sportbil kan skryta med.

Båda dessa fordon är välutrustade med innovativa funktioner, som om du kör i en avancerad 5 eller 7-serie. BMW med M-paketet, liksom M5 och M8 överlag kommer med komfort som ingen superbil kan erbjuda. Till skillnad från de flesta sportbilar och superbilar är BMW Ms femsitsiga bilar med fyra dörrar, med undantag för BMW M2 och M1.

Den närmaste BMW-designen till en superbil – BMW i8

BMW i8 är en plug-in hybridsportbil som först utvecklades av BMW 2014. Den accelererar från 0 till 100 km/h på 4,4 sekunder, vilket är mycket långsammare än konkurrenterna M5 och M8, och även mycket långsammare än superbilar som Audi R8 eller en Lexus LFA.

Trots att den inte är en superbil blev BMW i8 år 2020 världens mest sålda plug-in elektriska sportbil med över 20 000 sålda bilar globalt. Den överträffade alla konkurrenter tillsammans i det relevanta segmentet när det gäller försäljning.

  BMW vs. Infiniti tillförlitlighet - vilken är bäst?

BMW i8 har en snygg design som får den att se kraftfullare ut än vad den faktiskt är. Den har en topphastighet med tak på 250 km/h (155 miles per timme).
Å andra sidan erbjuder denna vackra bil 134 miles per gallon (2,1 liter per 100 km), vilket ingen annan sportbil kan erbjuda. Allt detta är naturligtvis tack vare hybridmotorn. När BMW i8 körs på enbart bränsle har den en körsträcka på 29 miles per gallon (6,7 L/ 100 km), vilket fortfarande är avundsvärt.

Räckvidden för 2020 års modell är 315 miles (507 kilometer), och den kan köras på enbart el i 15 miles (24 kilometer). Bensinmotorn den är utrustad med är en 1,5 L l3 turbo B38A15T0 som ger bilen 228 hästkrafter. Medan hybridsynkronmotorn ger den 129 hästkrafter mer.

Tillsammans ger båda motorerna totalt 357 hästkrafter och ett vridmoment på 420 lb ft, vilket inte är något att skryta med bland sportbilar och superbilar. Trots att BMW i8 inte klassas som en superbil har den ändå vunnit flera priser, bland annat Best Production Preview vehicle 2013 och AutoGuide’s 2015 Reader’s Choice Green Car of the year 2014.
Överraskande nog vann den också 2015 UK Performance car of the year i Storbritannien, trots att den inte är en särskilt kraftfull BMW, jämfört med sina rivaler. Huvudskälet till detta kan ha varit den höga körsträckan per gallon som fordonet har.

  Vilken fyrhjulsdrift är bäst - BMW eller Mercedes-Benz?

FAQ

#### Vilka är de bästa prestandamodellerna från BMW genom åren?
De bästa prestanda-BMW:erna under 1900-talet börjar med BMW M5 507 från 1956, en vacker men mycket dyr BMW. På 1970-talet kom den berömda Batmobilen 3.0 CSL 1972 ut och blev ett världsomspännande fenomen. På 1990-talet var BMW 850CSI den snabbaste. Ändå har endast en sportbilsprototyp från BMW någonsin vunnit Le Mans, och det var V12 LMR BMW från 1999.

Vad är en mer prisvärd BMW-sportbil?

BMW 2-serien är en subkompakt sportbil på instegsnivå som kan erbjudas med ett M-paket. Du kan också köpa BMW M2 eller BMW Z-serien, som båda är något mer prisvärda än de större bilarna i 5-serien eller M5. BMW Z-serien är en kompakt tvåsitsig bil som ofta finns i en cabrioletversion.

Hur många mil kan BMW:s sportbilar hålla?

De flesta BMW sportbilar kan hålla mer än 200 000 mil om de underhålls ordentligt och inte körs över aggressivt. De modeller som tillverkades före 2006 kan hålla ännu längre, på grund av den plast som används vid tillverkningen av deras motorer. Nyare modeller måste enligt lag innehålla nedbrytbar återanvändbar plast som är lättare att smälta under årens användning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts