Hyundai Tucson vs Nissan Rogue – Vilken är bäst?

Är Hyundai Tucson en bra bil?

När det gäller kompakta crossovers är vi verkligen bortskämda med valmöjligheter eftersom det finns dussintals och åter dussintals modeller i det här segmentet, som alla lovar att erbjuda något unikt. Hyundai erbjuder crossoveren Tucson medan Nissan erbjuder Rogue. Båda dessa var tidigare ganska tråkiga och intetsägande, men försöker nu verkligen ta saker och ting till nästa nivå.

Så Hyundai Tucson vs Nissan Rogue – vilken är bäst? Jag skulle säga att Hyundai Tucson tar hem det med en liten marginal, men allt beror på vad du värdesätter mer. När det gäller motorer är de här två riktigt lika eftersom deras instegsmotorer enbart är bensindrivna och erbjuder mindre än 200 hk. Du kan välja hybriddrift med båda, vilket är det bättre valet totalt sett.

Designmässigt är det upp till din personliga preferens eftersom båda dessa SUV:er ser futuristiska ut, särskilt när du tittar på lamporna. Rogue är det något mer robusta och utilitaristiska alternativet vilket innebär att Tucson är något mer civiliserad och mer vägorienterad. Interiördesignen är också upp till personliga preferenser, men jag tycker att Tucson tar hem den.

Priserna är också riktigt lika, men Rogue kostar en tusenlapp eller två mindre i i stort sett alla kategorier. Praktiken är utmärkt med båda eftersom dessa lätt kan packa upp till fyra vuxna inuti, och massor av last i baksätet.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson börjar på cirka 27 000 dollar i dagens läge, vilket innebär att de flesta relativt välutrustade modeller sannolikt kommer att kosta runt 35 000 till 37 000 dollar på vägen. Motormässigt kan du välja mellan den mindre 1,6L 54-cylindriga modellen med 150 hk eller så kan du välja en högre hybridmodell som erbjuder antingen 235 hk eller 265 hk. MPG är beräknad till 29MPG kombinerad och AWD finns som tillval.

  Vanliga problem med Hyundai i30

Designmässigt ser Tucson riktigt intressant ut tack vare en relativt rundad design men med diamantformade raka designdrag som verkligen lyfter bilen. De mest intressanta designaspekterna är förmodligen reserverade för bilens lampor eftersom både strålkastare och bakljus ser riktigt moderna och autentiska ut. Inredningen är verkligen snyggt utformad med stora skärmar och futuristiska prylar som ambientbelysning.

Tillförlitligheten är riktigt bra med Tucson, vilket är fallet med de flesta Hyundai SUV:er nuförtiden. Praktiken är också riktigt bra eftersom Tucson erbjuder en av de största bagageutrymmena i detta segment. Sikten är riktigt bra att ta sig in och ut ur Tucson är en lätt sak tack vare en högre körhöjd.

Nissan Rogue

Du kan spara några hundra dollar med instegsmodellen Rogue eftersom den börjar strax under 27 000 dollar, men högre specificerade modeller tenderar att kosta mellan 33 000 och 36 000 dollar. De motorer som erbjuds är något mer potenta än i Tucson eftersom instegsmodellen Rogue erbjuder en 184 hk stark fyrcylindrig bensinmotor med fyra cylindrar. Rogue finns fortfarande inte tillgänglig med en hybrid vilket förvisso är en nackdel, men en hybrid kommer förmodligen nästa år.

Designmässigt använder Nissan Rogue en något mer robust och utilitaristisk strategi vilket innebär att den kan ta sig igenom terräng som Tucson helt enkelt inte kan. Inredningen är också riktigt väldisponerad men är inte lika spännande som i Tucson. Designen är upp till personliga preferenser, och vissa människor kommer att gilla det Nissan har att erbjuda mer än Tucson.

  Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Vilken är bäst?

Tillförlitligheten är utmärkt med Rogue eftersom de flesta tillförlitlighetstabeller och undersökningar ger den 5 av 5 stjärnor. Avskrivningarna är något mer överdrivna med den nuvarande Rogue, men detta kommer troligen att förändras med den förestående omdesignade versionen. En fördel du får med Rogue är möjligheten att välja mellan standard Rogue och Rogue Sport.

Praktiken är också riktigt bra eftersom standard-Rogue erbjuder lite mer sittutrymme än Tucson.

Slutsats – Hyundai Tucson är bättre

Hyundai Tucson tar hem den här eftersom den finns tillgänglig med en hybriddrivlina, vilket Nissan Rogue inte gör. Dessutom skulle jag säga att Tucson ser bättre ut både inifrån och ut, men Nissan Rogue Sport är också en riktigt snygg bil.

Rogue är en mer utilitaristisk SUV vilket innebär att den erbjuder en något mer robust design som klarar av att stå emot stryk bättre. En något högre markfrigång gör också att du lättare kan ta dig över vägböljor. Å andra sidan är Tucson den bättre skötta SUV:n på slät asfalt, men inte med mycket.

Jag skulle säga att Tucson är en modernare, mer teknikinriktad SUV medan Rogue är en mer klassisk SUV. Som sådan kommer ditt köpbeslut sannolikt att baseras på var du brukar köra och vilken som ser bäst ut.

FAQ-avsnitt

Är Hyundai Tucson en bättre terrängbil än Nissan Rogue?

Hyundai Tucson levereras med ett FWD-system från fabriken, men du kan välja en AWD-modell vilket innebär att den kan användas för mild till måttlig terrängkörning. Nissan Rogue finns också med AWD vilket innebär att den kan göra samma sak. Rogue är dock något biffigare vilket innebär att den borde klara terrängkörning lite bättre.

  Är Hyundai Accent en bra bil?

Detta gäller dock bara för standard Nissan Rogue eftersom Nissan Rogue Sport är ganska lika med Hyundai Tucson.

Är Hyundai Tucson mer effektiv än Nissan Rogue?

Du kan förvänta dig cirka 29MPG kombinerat med Tucson medan Nissan Rogue kan ge cirka 28MPG. Skillnaden i effektivitet är mest märkbar i motorvägshastigheter där Rogue lyckas slå Tucson med upp till 4MPG.

Tucson har dock en hybridmotor vilket innebär att stadskörning är mycket bättre med Tucson. Enligt trovärdiga källor på nätet ska HEV-versionen av Tucson kunna ge upp till 40MPG kombinerat.

Hur mycket kostar det att leasa Hyundai Tucson och Nissan Rogue?

Hyundai Tucson kostar cirka 250 till 260 dollar per månad i 26 månader medan Nissan Rogue kostar några tiotal dollar mer. Allt beror på vilket avtal du kan få vilket innebär att dessa är väldigt lika i det avseendet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts