Nissan Rogue Sport Tillförlitlighet

Den japanska tillverkaren Nissan anses vara en av de mest pålitliga biltillverkarna i världen. Rogue Sport är en kompakt crossover-SUV från Nissan som är en mindre och mer kompakt version av Rogue-modellen. Rogue Sport är också känd som Nissan Qashqai i många delar av världen.

Översikt

Rogue Sport presenterades 2015 i USA för att fylla gao mellan Juke och Rogue. Bilen har många funktioner som till exempel ett AWD-system. Den har en mindre kraftfull 2,0 L 141 hästkrafter motor jämfört med den ursprungliga Rogue.

Tillförlitlighet

Ett fordons tillförlitlighet och pålitlighet är de viktigaste faktorerna innan man köper ett fordon. På samma sätt som många andra japanska märken är Nissan också det mest tillförlitliga märket. Det kommer på 9:e plats av 32 fordonsmärken runt om i världen vilket är mycket stort. Rogue Sport har ett utmärkt tillförlitlighetsbetyg från J.D Power på 85 av 100.

Säkerhet

Säkerheten är en av de mest avgörande faktorerna för att bedöma tillförlitligheten hos ett fordon. Nissan har tillverkat mycket säkra fordon med ett tillfredsställande antal säkerhetsfunktioner. Rogue Sport har krocktestats av IIHS och NHTSA och fick bra betyg där. Dessutom har den många andra funktioner som lane departure warning, krockkuddar, automatiska nödbromsar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden hjälper oss också att känna till en bils tillförlitlighet och hållbarhet. Nissans brukar hålla sitt värde ganska bra på grund av sina motorer och delar av hög kvalitet. Den genomsnittliga värdeminskningen för en Nissan bil är 42 % efter 5 år. Avskrivningsgraden för Rogue Sport är dock cirka 51 % efter 5 år.

  Nissan Frontier Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är det område där de flesta bilar förlorar sina kunder. Japanska biltillverkare som Nissan och Toyota är dock kända för sina låga underhålls- och reparationskostnader. Den genomsnittliga underhålls- och reparationskostnaden för Rogue Sport är cirka 500 dollar per år.

FAQ

Är Nissan Rogue Sport en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Nissan Rogue Sport är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Nissan Rogue Sport?

Nissan Rogue Sport är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Små kombibilar.

Vad är hästkrafterna i en Nissan Rogue Sport och har den en turbo?

Nissan Rogue Sport har 141 hästkrafter och ett vridmoment på 147 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Nissan Rogue Sport?

62,3 kubikfot ( 1 764 m3 )

Hur stor markfrigång har Nissan Rogue Sport?

7,4 tum ( 18,8 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Nissan Rogue Sport har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Har Nissan Rogues många problem?

Kunderna klagade på problem med växellådan, problem med kaross/färg, problem med motoracceleration och elektriska problem.

Är Nissan Rogue sport värd att köpa?

Även om Rogue Sport är ett bekvämt fordon med en stabil och kapabel hantering skulle den kunna behöva lite spänning bakom ratten. Rogue Sport är en liten, väldesignad SUV som smälter in i miljön. Vi skulle dock vilja se att dess körprestanda lever upp till sitt namn.

  Mercedes Benz SLC Class Tillförlitlighet

Har Nissan Rogue sport problem med växellådan?

Dessa problem är ofta lätta att märka. Problem med växellådan i 2017 Nissan Rogue Sport kan vara att växlingarna är försenade eller att de hoppar eller gnisslar vid acceleration, att bilen skakar på vägen eller att det förekommer visslande ljud och att det luktar bränt under motorhuven.

Är Rogue sport bättre än rogue?

De nya crossover-SUV:arna Nissan Rogue Sport jämförs med Rogue Sport. Nissan Rogue är större än Rogue Sport och erbjuder mer last- och passagerarutrymme. Båda bilarna har ett AWD-system. Rogue har dock fler hästkrafter och en större motor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts