Hur länge räcker Polestar-batteriet?

Polestar är ett av de mest konkurrenskraftiga märkena i den nuvarande elbilsbranschen även om de för närvarande bara erbjuder två bilar, Polestar 1 och Polestar 2. Båda dessa har väckt en hel del intresse både bland elbilsentusiaster och allmänna vardagsintresserade teknikentusiaster.

Polestar gillar att säga att de är all in när det gäller elbilar vilket innebär att Polestar är ett fristående varumärke som endast fokuserar på att utveckla och tillverka fristående elbilsplattformar. Som sådan konkurrerar de direkt med märken som Tesla, Rivian, Lucid och alla befintliga märken som Mercedes, Audi, Jaguar och BMW.

Polestar 1 har både en elmotor och en bensinmotor med en kombinerad effekt på 600 hk medan Polestar 2 antingen har ett 64 kWh-batteri i instegsmodellen eller ett 78 kWh-batteri i den högre trim-modellen med lång räckvidd.

Polestar 1 har tillräckligt med elkapacitet för att köra i enbart elbilsläge i cirka 50 mil medan Polestar 2 har tillräckligt med juice för att ge dig cirka 290 mil mellan fulla laddningscykler. Standardmodellen av Polestar 2 bör ge dig cirka 270 miles medan modellen med lång räckvidd bör ge dig närmare 330 miles.

Polestar 1 – Pionjären

Polestar 1 designades och byggdes som en halo-bil för Polestar för att öka varumärkets image och göra det relevant för den koldioxidfria bilmarknaden. Polestar 1 är en sportbilscoupéhybrid, vilket innebär att den förpackar sportighet och lyx i ett enda paket.

Polestar 1 kostar dock runt 150 000 dollar vilket innebär att den inte är tillgänglig för alla, särskilt om man betänker att Polestar bara tillverkar cirka 150 stycken varje år. Polestar 1 kan nå 60mph från stillastående på cirka 4 sekunder vilket gör den till en ganska rask bil.

  Hur mycket höjer en Polestar din elräkning?

Den både turboladdade och komprimerade 2.0L-motorn är bra för cirka 375 hk medan de två elmotorerna ger cirka 114 hk vardera. Allt detta avrundar till cirka 600 hk vilket innebär att Polestar 1 är en riktig elsportsbil.

Det bästa med Polestar 1 är dock dess otroligt snygga exteriördesign och en ganska hygglig räckvidd för enbart elbilar.

Polestar 2 – Den du bör köpa

Polestar 2 är den verkliga Tesla-konkurrenten eftersom den kombinerar kvalitet, säkerhet och teknik lika bra om inte till och med bättre än Tesla. Den konkurrerar direkt med Tesla Model 3 vilket innebär att den här bilen borde vara den mest populära Polestar-modellen av dem alla.

Som tidigare nämnts finns Polestar med två olika batteristorlekar som börjar med ett mindre 64kWh-batteri med cirka 190 mil eller det större 78kWh-batteriet med mer eftertraktade 232 mil. Polestar 2 använder 1 kWh el för varje 3,2 mils körning.

Detta innebär att Polestar borde kosta dig 650-800 dollar att ladda upp varje år om du kör cirka 1 000 mil i månaden. En bil med elmotor till samma pris skulle kosta dig dubbelt så mycket för samma körsträcka, vilket innebär att Polestar 2 är effektivare än de flesta bilar som finns på marknaden.

Polestar 2 har också en överlägsen värdebeständighet vilket gör den till en fantastisk bil att äga både från ny och begagnad.

Hur du får ut mesta möjliga juice ur ditt batteri

Alla tillverkare därute testar sina elbilar för räckvidd men dessa uppskattningar är knappast möjliga att nå eftersom de oftast består av perfekta förhållanden med kunniga förare som vet hur man kör en elbil för att bevara så mycket energi som möjligt.

  Går Tesla ofta sönder?

Det är sant att de flesta elbilsägare där ute aldrig ens kommer att komma i närheten av en tillverkares påstådda räckvidd för elbilar, men det finns sätt att få ut mesta möjliga räckvidd ur en bil om man följer specifika steg. Du måste först lära dig att köra mjukt utan snabba accelerationer och även försöka använda regenbromsning så mycket som möjligt.

Var försiktig med bilens tillbehör som luftkonditionering eller uppvärmning och se till att hålla fönstren stängda vid högre hastigheter för att inte hindra bilens aerodynamiska profil. Vikt är också en viktig faktor när det gäller energiförbrukning, så försök att resa lätt om möjligt.

Slutligen, kör inte för fort om det inte finns något behov av det eftersom konstant höghastighetskörning äter upp batteriet mycket snabbare.

FAQ-avsnitt

Är Polestar 1 värd att köpa?

Om du är en bilentusiast och älskar nya och spännande bilar är Polestar 1 värd att titta på eftersom den erbjuder något som ingen annan bil på marknaden gör. Den ser fantastisk ut och är sportig och lyxig på samma gång. Den håller sitt värde bra vilket innebär att du inte bör förlora så mycket pengar när det är dags att sälja den.

Dessutom är det en fantastisk grand tourer-bil som kan erbjuda dig högsta möjliga komfort i bilen samtidigt som den ger dig en pigg och spännande körupplevelse på en slingrande bakväg.

  Ska jag ladda min elbil varje kväll?

Är Polestar 2 värd att köpa?

Polestar 2 är verkligen ett mycket välkommet tillskott på den nuvarande elbilsmarknaden eftersom den förkroppsligar hela filosofin bakom den nya tidens bil. Den är effektiv och erbjuder hållbara material både invändigt och utvändigt, vilket innebär att koldioxidavtrycket och de miljökonsekvenser som Polestar 2 orsakar är minimala.

Den ser snygg ut både invändigt och utvändigt och den erbjuder massor av tekniska bekvämligheter och funktioner som borde hålla dig underhållen under lång tid. Den håller sitt värde väl och erbjuder dig ett hyfsat utbud utan att kosta obskyra summor i processen.

Är Polestar och Volvo samma sak?

Innan Polestar förgrenade sig från Volvo var de inriktade på att designa och tillverka Volvos mest spännande prestandabilar. Detta innebär att Polestar var för Volvo vad AMG är för Mercedes. Numera är Polestar ett fristående varumärke med fokus på koldioxidfria transporter med helt separata chassin.

Många delar delas dock mellan Polestar och Volvo, vilket är uppenbart i det ögonblick du lägger ögonen på Polestar 2.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts