Hur lång tid tar det att tillverka en Mercedes?

De flesta vanliga bilmärken som Toyota, Nissan och Honda tar ungefär 30 timmar på sig att tillverka sina bilar. Men hur lång tid tar det för Mercedes att tillverka sina bilar?

Det beror på Mercedes märke och modell. Vissa Mercedes-modeller som C-klass tar 2 dagar, medan SLK 4 dagar och SL cirka 8 dagar. Men om det är en specialbeställning kan du räkna med att din Mercedes tar mellan 1 och 3 månader att färdigställa.

Andra faktorer som avgör hur lång tid det tar att bygga din bil är bland annat tiden på året. Om du beställer din bil under den mest hektiska tiden på året, till exempel i mars och början av september, kan du räkna med att det tar längre tid. En annan faktor som avgör hur lång tid det tar för din Mercedes-Benz att byggas är var fabriken ligger.

Det är dock viktigt att notera att produktionen av din bil kan försenas om den inte uppfyller kvalitetsstandarderna eller om vissa delar utvecklar problem. Till exempel kan problem med vindrutan, förarstödet eller drivlinan göra att produktionen av din Mercedes försenas med veckor eller till och med månader beroende på problemet.

Kan jag följa hur min Mercedes byggs?

Ja, det kan du. Den här tjänsten är dock endast tillgänglig för Mercedes-Benz-kunder från Tyskland. De kan använda den nya tjänsten ”Joyful Anticipation Service”. Den här tjänsten tillhandahålls via Mercedes Me och erbjuds endast kunderna när de beställer en ny bil.

Kunden behöver bara logga in på sitt Mercedes Me-konto och får tillgång till en exklusiv webbplats som meddelar dem var deras bil befinner sig i produktionsprocessen för tillfället. Dessutom får kunderna se flera multimediefiler av sina bilar när de rör sig i produktionslinjen.

  Porsche VS Mercedes tillförlitlighet

Dessutom ger denna tjänst kunderna möjlighet att modifiera sin bil medan den tillverkas. De kan ändra vissa multimediedelar eller till och med ändra färgen från sin smartphone. Den här tjänsten är dock endast tillgänglig för en handfull Mercedes-modeller, som inkluderar CLS, E-klass, S-klass, B-klass, CLA, CLS Shooting brake, ad CLA shooting brake.

Hur går tillverkningen av en Mercedes-Benz till?

Precis som de flesta bilar kommer de flesta delar av Mercedes till monteringsfabriken redo att sättas upp. Till exempel kommer saker som säten, kablage, radio och motorer för att driva alla tillbehör till monteringsfabriken redo för installation. Benzens kaross tillverkas dock vanligtvis vid den slutliga monteringsanläggningen och.

Till skillnad från andra delar av bilen styrs karossen vanligtvis genom en stor del av monteringsförfarandet. Därför är den mycket komplex. Till exempel stansas stål av olika bildelar och formas i form. Därefter placeras de olika materialen på rätt sätt enligt ingenjörens design och ger saker som penetrationsskydd, skrynkelzoner och skåpintegritet.

Därefter svetsas de olika materialen robotmässigt samman till en enhet som på sätt och vis ser ut som ett fordon, vilket brukar kallas ”vitkropp”. Kroppen undersöks sedan för hand och med laserstyrda system. Därefter rengörs den, beläggs med en grundfärg, torkas och undersöks på nytt.

Om karossen klarar inspektionen färgläggs den sedan med färg, torkas och får en klarlack. Det sista steget är att köra in den i ugnen för att baka in ytbehandlingen och förstärka färgen. När det yttre är klart går bilen genom produktionslinjen för att utrustas med drivlina, interiör och alla andra delar.

  Vilket märke har den bästa interiören - Audi, Mercedes eller BMW?

Observera att det går mycket snabbare att montera karossen och exteriören än att montera interiören och andra viktiga delar. Det kan ta mindre än en dag att montera exteriören men flera dagar att montera de inre delarna.

Var tillverkas olika Mercedes-modeller?

Trots att de flesta Mercedes-Benz-modeller tillverkas i Tyskland tillverkas andra modeller från olika fabriker i cirka 22 länder. Mercedes-Benz huvudkontor ligger i Stuttgart, men företaget har flera fabriker runt om i landet.
Fabriker för Mercedes Tyskland

 • Affalterbach – tillverkar AMG-motorer, AMG Performance Studio
 • Berlin – tillverkar motordelar och mycket mer.
 • Bremen – tillverkar C-klass, E-klass, GLC-klass, GLC Coupe, SL och SLC.
 • Hamburg – tillverkar axlar och axeldelar, delar för avgasutsläpp, rattstolar och mycket mer.
 • Kamenz – tillverkar litiumjonbatterier för drivning.
 • Kolleda och Arnstadt – tillverkar Mercedes- och AMG-motorer.
 • Rastatt – tillverkar Mercedes-Benz A-klass, B-klass och GLA-klass.
 • Sindelfingen – tillverkning av Mercedes-Benz E-klass, CLS-klass, S-klass, Mercedes-AMG GT-familjen och Mercedes-Maybach.
  Mercedes fabrik i USA
  Det finns endast en Mercedes-fabrik i USA och den ligger i Tuscaloosa, Alabama. Vid denna fabrik tillverkas Mercedes-Benz SUV:er som Mercedes-Benz GLE-klass, GLE-Coupe och GLS-Klass. Där tillverkas också den uppmärksammade sedanen Mercedes C-Klass.
  Andra Mercedes-fabriker runt om i världen
 • Peking, Kina – tillverkar Mercedes-Benz C-klass, E-klass, GLA-klass, GLC-klass och motorer.
 • Hambach, Frankrike – i denna fabrik tillverkas modellserien ”smart ForTwo” av Mercedes smartbilar.
 • Kecskemet, Ungern – tillverkar Mercedes-Benz B-klass, CLA-klass och CLA shooting brake.
 • East London, Sydafrika – tillverkar Mercedes-Benz C-klass.
 • Sebes och Cugir, Rumänien – tillverkar motorer, växellådor och växeldelar.

FAQ

Hur många Mercedes tillverkas på ett år?

Det är ganska svårt att komma fram till en specifik siffra eftersom Mercedes har haft en ökad försäljning under åren, vilket har tvingat dem att öka produktionen. Icke desto mindre har företaget bibehållit en försäljning på över 2 miljoner dollar under de senaste tre åren, vilket är exceptionellt. Detta innebär alltså att Mercedes producerar över 2 miljoner bilar varje år.

  Vilken Mercedes har störst bagageutrymme?

Vilken är den första Mercedes-Benz-fabriken utanför Tyskland?

Den första tillverkningsanläggningen för Mercedes-Benz utanför Tyskland grundades i Argentina. Denna fabrik, som byggdes 1951, är fortfarande i drift och tillverkar flera Mercedes-modeller. Några av de bilar som tillverkas i denna fabrik är Mercedes lastbilar, Vito och Sprinter skåpbilen.

Kan du förhandla om en Mercedes?

Ja, det kan du. Om du köper din Mercedes från en återförsäljare kan du förhandla om ditt pris. Du måste dock känna till återförsäljarens kostnad för den nya Mercedes-Benz så att du har ett inflytande när du ska förhandla. Om du vill spara lite pengar bör du förhandla från den högsta försäljningspriset neråt och inte från kostnaden uppåt.

Slutsats

I genomsnitt tar det ungefär 2 till 6 dagar att göra en Mercedes-Benz. Detta varierar dock från en Mercedesmodell till en annan. Mercedes-Benz A-klass, B-klass och C-klass tar mindre tid att bygga än E-klass och S-klass. Andra faktorer som avgör produktionshastigheten är bland annat de reparationer som behövs och var bilen tillverkas.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts