Hur lång kan du vara för att få plats i en Porsche?

Porsche tillverkar några av de bästa sportbilarna på marknaden. Men eftersom sportbilar vanligtvis är kompakta är det viktigt att veta om du får plats i den Porsche-modell som du tänker köpa eller inte. Så hur lång måste du vara för att få plats i en Porsche?

Hur bra du passar i en Porsche beror på din längd och Porsche-modell. De flesta Porsche-modeller är idealiska för långa personer, men det finns några modeller som inte är det. Till exempel är Porsche 911, 912, 924, 928, 944, 968 och 356 alla idealiska för långa personer.

Däremot är Porsche-modeller som Porsche 914, Boxster och Cayman inte lämpliga för längre personer över 1,80 meter. Så om du är en lång person bör du hålla dig borta från dessa modeller eftersom du kommer att bli trängd och inte alls känna dig bekväm.

Vilka Porsche-modeller är lämpliga för långa personer?

Porsche 911

Porsche 911 är en av de bästa prestandabilarna på marknaden. Den här sportbilen har funnits i mer än 50 år och den har fortsatt att utvecklas genom åren. Trots att det är en sportbil har den här modellen hyfsat utrymme för långa förare och kan lätt passa en person med en längd på upp till 1,80 meter.

Dessutom erbjuder Porsche 911:s generationer 991 och 997 mest utrymme. Även om kupéer vanligtvis inte ger mycket huvudutrymme kan Porsche 911-cupéer utan soltak passa långa förare bra.

Porsche 912

Porsche 912 ser ut på samma sätt som Porsche 911. Den största skillnaden ligger dock i motorn eftersom den här modellen drivs av en luftkyld flat four-motor som är baserad på den motor som används i 356C. Icke desto mindre är den här bilen också lämplig för längre personer eftersom den har samma design som Porsche 911.

  Bästa cykelstället för Porsche 911

Den här bilen kommer dock inte att vara så bekväm för långa personer som är längre än 1,80 meter. Så om du är längre än 1,80 meter ska du hålla dig borta från den här bilen.

Porsche 924, 944, 968

Porsche 924, 944 och 968 är exceptionella sportbilar utrustade med en fyrcylindrig motor. Dessutom är dessa bilar lätta att hantera och erbjuder en enastående körupplevelse. Om du vill njuta ännu mer av åkturen kan du överväga att välja deras turboladdade versioner som är superstarka.

Bortsett från att de är kraftfulla med exceptionell hantering är alla dessa bilar idealiska för långa personer. Om du är 1,80 meter lång bör alla ovanstående bilar vara bra för dig.

Porsche 928

Porsche 928 var en gång i tiden den snabbaste bilen i världen. Den här utmärkta sportbilen har en V-8-motor som ger den massor av hästkrafter och vridmoment för att tävla mot de bästa bilarna på marknaden. Dessutom är den här bilen också utmärkt för långa förare med en längd på 6’4″ eller kortare.

Porsche 356

Porsche 356 är en av de första Porsche-modellerna som tillverkades. Det är alltså en klassisk bil och den första modellen som delade delar med Volkswagen Type 1. Trots detta har den här prestandabilen också mycket ben- och huvudutrymme.

Överraskande nog kan den här bilen passa långa förare med en längd på upp till 1,80 meter utan hjälm. Trots detta kommer långa personer att ha svårt att ta sig in och ut ur bilen.

  Är en Porsche Boxster en bra daglig förare?

Vilka Porsche-modeller är inte lämpliga för långa personer?

Porsche 914

En av de Porsche-modeller som längre förare bör undvika är Porsche 914. Detta är en utmärkt prestandabil som har en mittmotor. Som ett resultat av detta är den ganska trång och längre personer över 1,80 meter kommer att ha svårt att hitta en bra körställning.

Porsche Boxster

En annan bil som långa personer bör hålla sig borta från är Porsche Boxster. Precis som Porsche 914-modellen har även den här bilen en mittmotor som tar mycket plats. Så om du är över 1,80 meter kommer du att ha svårt att köra den här bilen.

Men för kortare personer är detta en utmärkt åkattraktion eftersom det är en av de finaste sportbilarna i sin generation. En av de mest kända Porsche Boxsterna är 981 Boxster Spyder.

Porsche Cayman

Sist men inte minst bör längre personer också hålla sig borta från Porsche Cayman. Denna coupé är bland de bästa prestandabilarna, men långa personer kommer att ha svårt att ta sig in och ut ur bilen. Precis som Porsche 914 och Boxster-modellerna är motorplaceringen anledningen till att den här bilen inte är lämplig för längre personer.

FAQ

Kan en Porsche Panamera passa en lång person?

Ja, Porsche Panamera kan passa en lång person. För att vara mer specifik kan Porsche Panamera 4S passa en lång person bekvämt. Detta är vanligtvis inte fallet med de flesta sportbilar. Icke desto mindre kan det vara något utmanande att komma in och ut ur bilen.

  Porsche vs. BMW: Tillförlitlighet

Finns det en Porsche-modell med plats för fyra personer?

Ja, den senaste Porsche 911 har plats för upp till fyra personer. Det är dock också avgörande att notera att sätena på den främre raden är bekväma, medan de bakre sätena inte är lika bekväma. Dessutom är inte alla de senaste Porsche 911-modellerna fyrsitsiga eftersom GT3-modellen inte är det.

Varför är Porsche så dyrt?

Liksom de flesta lyxbilar är Porsche dyrt på grund av de avancerade material som de använder för att tillverka bilen. Dessutom är bilen utrustad med förstklassig teknik som inte lätt kan hittas i vanliga bilar. Sist men inte minst tillverkas bilen av mycket erfarna experter.

Sammanfattning

Om du är en lång person måste du ta reda på vilka Porsche-modeller som är idealiska för din längd. Även om Porsche är en sportbil är de flesta av dess modeller lämpliga för längre personer. Vissa modeller som Porsche 914, Boxster och Cayman är dock inte idealiska för långa personer.

Å andra sidan är Porsche-modeller som Porsche 911, 928, 912, 924, 944, 968 och 356 lämpliga för långa personer. De flesta av dessa modeller passar personer med en längd på mellan 1,80 och 1,80 meter. Oavsett detta är det viktigt att upptäcka vilken Porsche som passar din längd ordentligt innan du köper.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts