Porsche VS Mercedes tillförlitlighet

Vill du köpa en tysk lyxbil och är osäker på om du ska välja Porsche eller Mercedes? Båda dessa bilar är utrustade med högteknologiska funktioner och toppteknik. Men vilket märke är mer tillförlitligt?

Mercedes-Benz må ha varit pionjär i de flesta av de biltekniker som vi ser idag, men när det gäller tillförlitlighet är Porsche den idealiska bilen. Enligt många tillförlitlighetsbetyg från branschen är Porsche mer tillförlitlig än Mercedes med en mils marginal.

Porsche är inte bara mer tillförlitlig än Mercedes-Benz, utan även andra tyska lyxbilstillverkare som BMW, Audi och VW. Enligt J.D. Power är den mest tillförlitliga Porsche-modellen på marknaden Porsche 911, medan den minst tillförlitliga Porsche-modellen är Porsche Boxster.

Om du fortfarande är osäker på vilken bil du ska välja bör den här jämförelsen hjälpa dig. Trots betydelsen av tillförlitlighet måste du också ta hänsyn till andra faktorer för att landa bästa möjliga bil. Båda dessa märken kostar trots allt en hel del.

Vilken bil är bäst?

Porsche Cayenne VS. Mercedes-Benz GLE-klass

Porsche Cayenne är en av de mest populära lyxiga SUV:erna på marknaden. Denna kompakta SUV är vackert utformad och utstrålar stil och lyx. Mercedes GLE-klass är inte långt ifrån, men den är inte lika tilltalande som Cayenne.

Porsche Cayenne har ett utgångspris på 68 850 dollar, medan Mercedes-Benz GLE-klass har ett utgångspris på 58 300 dollar. Även om det är en stor prisskillnad är merkostnaden för Porsche Cayenne värd att betala. Detta beror på att Cayenne är något kraftfullare och mer pålitlig än GLE-klassen.

  Har alla Mercedes soltak?

Medan Mercedes-Benz GLE-klass har en 2,0-liters intercooled turbomotor som levererar maximalt 255 hk vid 5800 rpm, har Porsche Cayenne en 3,0-liters intercooled turbomotor som levererar upp till 355 hk vid 5300 rpm. Dessutom har båda modellerna ett AWD-system som är idealiskt för terrängkörning.

Men när det gäller säkerhet och komfort sticker Mercedes-Benz GLE-klass fortfarande ut. Dessutom är GLE-klassen rymligare än Porsche Cayenne. Liksom många Porsche-modeller är Cayenne mer tillförlitlig än GLE-klassen. Tack vare de färre problem som rapporterats per 100 fordon än Mercedes-Benz.

Porsche Taycan VS. Mercedes-AMG GT

Om du vill ha en lyxig sportbil som också är snabb är Porsche Taycan eller Mercedes-AMG GT de bästa valen. Båda dessa tyska kraftpaket är snabba och pålitliga. Porsche Taycans tillförlitlighet kan dock inte fastställas eftersom den har funnits under en kort period.

Porsche Taycan har ett utgångspris på 80 000 dollar, medan Mercedes-AMG GT har ett grundpris på cirka 118 600 dollar. Det är uppenbart att Mercedes-AMG GT är mer sofistikerad än Porsche Taycan. Båda dessa bilar är dock supersnabba och kraftfulla.

Trots att Porsche Taycan drivs av el och Mercedes-AMG GT drivs av gas är båda dessa bilar byggda för racing. Porsche Taycan levererar upp till 522 hk, medan Mercedes-AMG GT levererar upp till 523 hk. Dessutom har båda dessa bilar fantastiska hanteringsegenskaper, vilket är avgörande när man kör i full fart.

Porsche Panamera VS. Mercedes-AMG E63 S

Porsche Panamera och Mercedes-AMG E63S är båda mellanstora lyxsedaner. De är några av de snabbaste lyxsedanerna på marknaden. De har också ett sportliknande utseende, vilket gör dem mycket tilltalande och enastående. Med kraftfulla motorer och fantastisk hantering är båda dessa bilar värda sina orimliga priser.

  Går Volvos ofta sönder? Är Volvo en pålitlig bil?

Porsche Panamera är något billigare då den har ett grundpris på 88 000 dollar. Mercedes-AMG E63 S med sina avancerade funktioner har ett utgångspris på cirka 108 000 dollar. Observera att Porsche Panamera levereras med ett RWD-system, medan AMG E63 S är utrustad med ett 4matic AWD-system.

Trots prisskillnaden har båda dessa bilar en härlig och lyxig interiör. Men som vanligt är Porsche Panamera mer pålitlig än Mercedes-AMG E63 S-modellen.

FAQ

Varför går lyxbilar som Porsche och Mercedes-Benz lätt sönder?

De flesta lyxbilar går lätt sönder eftersom de brukar ha en tendens att installera ny teknik på sina fordon även utan att först testas av experter. Så de flesta av dessa företag gör justeringar av sin teknik när den redan är i bruk.

Vilka är de vanligaste problemen som Porsche-ägare kan råka ut för?

Om du är en stolt ägare till en Porsche bör du vara redo att ta itu med några av de vanligaste Porsche-problemen. Dessa inkluderar kylningsproblem, motorproblem, olje- och vattenläckor, klumpig koppling, oregelbundet batteri, sprucken cylinderinredning, transmissionsfel och mycket mer.

Vilka är de vanligaste problemen som Mercedes-ägare kan råka ut för?

Om du äger en Mercedes-Benz-modell finns det några vanliga problem som du sannolikt kommer att stöta på under årens lopp. Dessa problem kan variera beroende på bilmodell och årsmodell. Vissa modeller drabbas också av vissa problem snabbare än andra. De vanligaste Mercedes-problemen är rost, transmissionsproblem, fel på luftfjädringen, oljeläckage, motorfel och mycket mer.

  Vilken är den smidigaste Mercedes SUV:n?

Vilken är den bättre bilen – Porsche eller Mercedes-Benz?

Båda dessa lyxiga tyska biltillverkare erbjuder några av de bästa lyxbilsmärkena på marknaden. Dessa märken är dock helt olika i vad de specialiserar sig på. Om du letar efter lyx och säkerhet är därför Mercedes-Benz det bästa valet. Men om du vill ha toppteknik och ren körglädje är Porsche det bättre valet.

Vilket är det mest pålitliga tyska bilmärket?

Tyska bilmärken är några av de bästa inom bilindustrin. Ändå är inte alla dessa märken tillförlitliga eftersom vissa har gjort köparna besvikna genom åren. Porsche är det mest pålitliga tyska bilmärket, följt av Mercedes, och sedan ligger Audi och BMW nära botten.
Den mest pålitliga tyska bilmodellen är Porsche 911, som senare följs av Mercedes-Benz E-klass, Audi A3, BMW 5-serien, BMW 2-serien, Mercedes-Benz C-klass, Audi A4, Audi A5 och BMW 4-serien. Innan du köper en bil är det avgörande att ta reda på dess tillförlitlighetsbetyg.

Slutgiltiga tankar

Mercedes-Benz må vara lyxigare och säkrare än Porsche, men Porsche är den mest tillförlitliga bilen mellan de två märkena. Bortsett från det toppar Porsche också Mercedes-Benz när det gäller ren körupplevelse och teknik. På det hela taget är båda dessa bilar utmärkta och lyxiga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts