Hur lång tid tar det att ladda Mercedes AMG EQS?

Den nya Mercedes EQS 53 AMG+ från 2022 är den allra första AMG-elbilen i historien, vilket innebär att den borde skapa ett stort genomslag med tanke på hur populära och spännande AMG-modeller är i allmänhet. Även om EQS AMG inte är den snabbast presterande elbilen är den ändå tillräckligt potent samtidigt som den är den mest bekväma elbilen på marknaden.

Anledningen till att den nya AMG-versionen inte är bländande snabb är att Mercedes bestämde sig för att prioritera lyx och komfort framför ren prestanda, vilket i teorin är en bra idé eftersom det redan finns alldeles för många elbilar med prestanda där ute, och många av dem erbjuder mer än 1 000 hästkrafter vilket är ganska meningslöst.

Detta innebär att alla EQS-modeller kommer med ett 108 kWh litiumjonbatteri oavsett modellbeteckning med den enda skillnaden är effektuttaget och räckvidden. Om du laddar EQS AMG via ett snabbt likströmsuttag kan EQS ladda från 10 till 80 % på cirka 30-35 minuter beroende på situationen.

Om du däremot laddar den med en nivå 2 240 V växelströmsladdare via ett vanligt hushållsuttag kan du ladda EQS fullt ut på cirka 11-12 timmar. Dessa siffror kan variera något beroende på utomhustemperaturen och batteriets tillstånd.

Laddning av Mercedes EQS med en snabb likströmsladdare

När Mercedes presenterade EQS sa de att den skulle erbjuda några av de mest imponerande snabbladdningsmöjligheterna av de nuvarande elbilarna på marknaden, och det verkar vara så. Mercedes uppger att toppladdningseffekten för EQS ska ligga runt 200 kW, men några tester har visat att EQS till och med kan nå 207 kW.

  Vilken är den bästa Mercedes S-klass som någonsin tillverkats?

Om du ansluter EQS till en snabbladdare från tomt läge bör toppladdningseffekten börja från cirka 25 %. När laddningen fortsätter börjar toppladdningseffekten långsamt minska tills den når 115 kW vid cirka 80 % laddning.

Det bör ta cirka 30-35 minuter för EQS att nå 80 % av laddningen om dessa specifikationer spelar in. Det är dock inte ofta fallet eftersom laddaren du stötte på kanske inte ens kan förse dig med så mycket juice av en myriad av olika anledningar.

Kanske är laddaren i sig helt enkelt inte tillräckligt kraftfull eller så finns det många elbilar runt omkring som också laddar samtidigt vilket sänker den totala effektutgången per enskild laddare.

Laddning av EQS via en långsam laddare

Mercedes Benz EQS har ett ganska stort batteri på 108 kWh som tar en avsevärd tid att ladda från tomt läge, särskilt om du bara laddar det från ett hemuttag. Vissa människor föredrar att ladda sina elbilar på det här sättet eftersom de bara låter dem vara inkopplade över natten i ett garage.

Du kommer dock att behöva minst 11 timmar för att ladda batteriet fullt ut, men det kan till och med ta längre tid än 15 timmar vid vissa tillfällen. Därför kommer de flesta människor troligen att investera i en väggladdare med 22 kW av Mercedes-märke som borde kunna fylla på EQS mycket snabbare.

Hur som helst, allt beror på dina dagliga användningsscenarier och är har du ens tillgång till ett garage överhuvudtaget. Vissa människor gillar att ladda sina elbilar på språng medan andra har flera bilar så de laddar sina elbilar när de kan.

  Vilka är de bästa däcken för Mercedes C300?

Mercedes Benz EQS räckvidd – Hur långt kan EQS köra?

Det finns för närvarande tre olika Mercedes Benz EQS-modeller, EQS 450+, EQS 580 och EQS 53 AMG+. Alla tre har samma 108 kWh-batteri, men effekten och räckvidden är olika eftersom Mercedes ville separera dem beroende på vad de ville uppnå med varje variant.

EQS 450+ är modellen med lång räckvidd med en EPA-beräknad räckvidd på 350 mil, men EQS 450+ lyckades faktiskt klara rekordhöga 422 mil på en enda laddning. EQS 580 har en EPA-beräknad räckvidd på cirka 340 mil, men 580 verkar också kunna överträffa den siffran, men inte lika mycket som 450+.

Slutligen är EQS AMG prestandamodellen, vilket innebär att den har minst räckvidd av alla tre modellerna. Det finns inga tester av räckvidden i verkligheten som för närvarande görs med 53 AMG, men det verkar som om denna AMG-modell borde klara ungefär 120 mil mindre än 450+.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Mercedes Benz EQS AMG?

Du bör köpa Mercedes Benz EQS AMG om du är intresserad av att köpa en bekväm, lyxig och ståtlig elbil utan överlägsna prestanda. Även om EQS AMG är en äkta AMG-produkt är den inte alls lika snabb som vissa billigare elbilssedaner som finns på marknaden.

Mercedes har gjort detta med avsikt eftersom de ville uppnå komfort, räckvidd och lyx framför hastighet. Det är dock ännu inte klart om Mercedes faktiskt kommer att erbjuda en toppversion 63 av EQS som i teorin borde vara lika snabb som de flesta nuvarande prestandabilar av elbilar är.

  Vad betyder Mercedes chassinummer?

Varför jag inte ska köpa Mercedes Benz EQS AMG?

Du bör hoppa över att köpa EQS AMG om du inte är redo för en elbil i allmänhet. Du bör också hoppa över att köpa EQS AMG om du förväntar dig att den ska vara något som liknar vad en vanlig AMG-modell är. EQS väger lika mycket som en Ford F-150 och det finns inget sätt att en sådan massa någonsin skulle kunna kännas dynamisk, oavsett hur avancerad programvaran än är.

Som sådan är det bäst att testa EQS i förväg bara för att vara säker på att du fattar rätt beslut.

Vilken är den snabbaste elbilen på planeten?

Den snabbaste elbilen på planeten är hyperbilen Rimac Nevera, som kostar flera miljoner dollar, eftersom den klarar av att köra en kvarts mil på otroliga 8,6 sekunder. Tesla Model S Plaid är den snabbaste elbilssedanen på marknaden, men den kan inte mäta sig med Nevera.

Den kommande Pininfarina Batista har samma drivlina som Rimac Nevera, vilket innebär att den också borde vara bland de tre snabbaste elbilarna på jorden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts