BMW X3 – Allt du behöver veta

BMW X3

BMW är ett av de främsta bilmärkena som erbjuder en mängd olika bilmärken och modeller. Oavsett detta är BMW X3 en av de finaste bilarna som någonsin tillverkats av BMW. Det är en utmärkt allroundbil eftersom den har en högklassig interiör, en bekväm kupé, en högpresterande motor, fantastisk hantering och är pålitlig.

Dessutom är BMW X3 den mest sålda BMW SUV:n på marknaden. Den har tre trims att välja mellan; sDrive30i, xDrive30i och M40i. sDrive30i är basmodellen och den levereras med bakhjulsdrift. xDrive30i kommer med ett fyrhjulsdrivet system, medan M40i är prestandatrimmen.

Om du bor i kalla områden är BMW X3 xDrive30i det bästa alternativet eftersom den klarar av hala underlag, till exempel snöiga vägar och isiga ytor. Däremot är M40i bättre för dem som vill ha fart och kraft.

BMW X3:s historia

BMW X3 är en kompakt lyxig crossover SUV som tillverkas av BMW. Denna bil introducerades 2003, fyra år efter att BMW X5 introducerats. Dessutom är BMW X3 baserad på BMW 5-serien plattformen. Sedan introduktionen är bilen i sin tredje generation, som också omfattar några av de mest hållbara BMW X3:orna genom tiderna.

BMW X3 utformades för att vara mer kompakt än BMW X5. Den har dock liknande funktioner och körupplevelse. Den första generationen tillverkades mellan 2003 och 2011, den andra generationen mellan 2011 och 2017 och den tredje generationen från 2017 till idag.

Funktioner hos BMW X3

Utseende

BMW X3 är väl utformad för att konkurrera fördelaktigt med andra kompakta SUV:er i sin klass. Den har en stor njurgrill som är placerad mellan två LED-strålkastare. Den har också stora hjul som ger den ett sportigt utseende. Interiören i BMW X3 är också toppklassig med en av de bästa infotainmentfunktionerna.

  Vad är lyxversionen av BMW?

Med en hjulbas på 112,8 tum, en längd på 185,9 tum, en bredd på 74,7 tum och en höjd på 66 tum kan den här bilen rymma både långa och korta personer.

Prestanda

BMW X3 är en bil med höga prestanda. Dessutom finns den i tre olika varianter, vilket gör det möjligt för köparna att välja en bil som passar deras önskemål. Den första varianten är BMW sDrive30i, medan den andra varianten är BMW xDrive30i.

Den tredje varianten är BMW M40i, som är prestandamodellen. Den kommer med en 3,0-liters inline-6-motor med totalt 382 hk och 369 lb-ft vridmoment. Till skillnad från basutrustningarna som accelererar från 0 till 60 på 6,2 sekunder tar den här modellen bara 4,4 sekunder. Den är alltså snabbare och kraftfullare.

Komfort och lastutrymme

Eftersom BMW X3 är en kompakt SUV är den perfekt för en familj på fem personer. Bilen är varken för stor eller för liten för en idealisk familj. Tack vare den totala passagerarvolymen på 101,4 kubikfot, 40,3-tums benutrymme fram och 36,4-tums benutrymme på andra raden. Båda bilarna har en 2,0-liters fyrcylindrig motor som levererar 248 hk.

Förutom att erbjuda gott om passagerarutrymme har bilen också ett stort lastutrymme som hjälper dig att förvara alla dina tillhörigheter på ett säkert sätt när du åker på resa. Den har 28,5 kubikfot utrymme bakom andra raden, medan den har totalt 62,7 kubikfot med baksätena nedfällda.

Bränsleeffektivitet

Till skillnad från de flesta bilar i sin klass är BMW X3 mycket bränsleeffektiv. Den har ett EPA-värde på 21 mpg i staden, 28 mpg på motorvägen och ett kombinerat 24 mpg. Dess koldioxidutsläpp är också låga med totalt 7,3 ton per år.

  Är Volvo billigare att underhålla än BMW?

Pris

BMW X3 har ett rimligt pris med tanke på alla funktioner som den har. BMW sDrive30i har ett grundpris på 44 600 dollar, medan xDrive30i går för cirka 44 600 dollar och BMW M40i går för cirka 58 700 dollar. Så om du vill ha en sportigare design med extra kraft kan du betala extra för att få M40i.

FAQ

Är BMW X3 tillförlitlig?

Jämfört med andra BMW-serier är X3 en mycket pålitlig bil. Men när du jämför den med andra bilar i sin klass är den här bilen inte så pålitlig. Detta beror på att bilen kommer med flera problem som också är ganska kostsamma att ta itu med. Som ett resultat är den inte särskilt tillförlitlig men rankas något över genomsnittet.

Vilka är några av de vanligaste problemen med BMW X3?

BMW X3 är en utmärkt kompakt SUV med förstklassiga och avancerade funktioner. Den här bilen har dock också en del utmaningar som du bör känna till så att du kan vara beredd att hantera dem. Några av dessa problem är oljeläckage, skrammel och läckage i soltaket, tung styrning, förlust av bromskraft och mycket mer.

Vad är hög körsträcka på BMW X3?

BMW X3 är en enastående kompakt SUV med exceptionella egenskaper. Om du tänker köpa en begagnad BMW X3 av hög kvalitet är det ändå viktigt att veta hur många mil den har kört. Detta beror på att en BMW X3 med över 100 000 mil kommer med fler problem än en BMW X3 med mindre än 100 000 mil.

  BMW E90 (3-serie Sedan) - Allt du behöver veta

Är BMW X3 en bra bil?

Ja, BMW X3 är en bra bil om du vill ha en kompakt SUV som är lätt att köra i stan, men som också är bekväm, rymlig, har enastående prestanda och är praktisk. Den exklusiva interiören utstrålar lyx och de mycket avancerade tekniska funktionerna gör den säker och rolig att köra.

Är BMW X3 billig att underhålla?

Nej, BMW X3 är inte billig att underhålla. Detta beror på de olika problem som den här bilen står inför, ännu mer när den når över 100 000 mil. Dessutom är kostnaden för reservdelar hög, vilket innebär mer pengar att spendera. Och med den dyra BMW-servicen kan den här bilen kosta dig mycket för att hålla den igång.

Sammanfattning

BMW X3 är en utmärkt allround kompakt SUV. Tack vare sin bekväma och exklusiva kabin, kraftfulla motor, smidiga hantering, snygga design, säkerhetsfunktioner och ett stort lastutrymme. Ändå har den också en del problem, som oljeläckage, förlust av bromskraft, överhettning av motorn och mycket mer.

Dessutom säljs BMW X3 till ett exceptionellt pris och du kan välja antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift beroende på dina behov. AWD-varianten är bra för människor i torra områden men inte i kalla områden där det snöar. På det hela taget är det en trevlig bil med utmärkt bränsleekonomi.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts