BMW E90 (3-serie Sedan) – Allt du behöver veta

BMW E90 3-serien är en magnifik sedan, som också råkar vara en av de mest pålitliga BMW-modellerna på marknaden. Men eftersom E90 3-Series är mångsidig är det viktigt att känna till den innan man köper den. I den här artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om denna subkompakta bil.

BMW E90 3-serien historia

BMW E90 tillverkades mellan 2005 och 2011. Den var en omkonstruktion av BMW E46 3-serien, som var en av de mest framgångsrika BMW-bilarna i slutet av 90-talet och början av 2000-talet. E46-chassit ansågs vara ett av de mest tillförlitliga och många tvivlade på att E90 skulle kunna fylla dess skor.

Överraskande nog presterade BMW E90-chassit till och med bättre och blev en av de mest sålda sedans i USA. När BMW startade produktionen av E90 fick den mycket kritik från 3-serien eftersom baklyktan var dåligt utformad.

Dessutom bestod BMW E90 3-serien av olika karosserityper som ger intresserade köpare en variation att välja mellan. E90 var en sedan, E91 en sportvagn, E92 en coupé och E93 en cabriolet.

Funktioner hos BMW E90 2009

Utseende

BMW E90 har flera varianter och motoralternativ, men vårt fokus ligger på 2009 års BMW E90-modell. Liksom de flesta BMW-sedaner är 2009 års E90 vackert utformad med en liten njurgrill. Dessutom kommer den här subkompakta bilen med 16-tums hjul med en BMW-logotyp.

Jämfört med sina konkurrenter är 2009 års BMW E90 en av de snyggaste bilarna i sin klass. Den konkurrerar gynnsamt med 2008 års Mercedes-Benz E-klassmodell. Och när det gäller interiören ser den här bilen lyxig och rymlig ut. Dessutom är den också standard med konstläderklädsel i sätena.

  BMW X7 Tillförlitlighet

Noterbara egenskaper hos 2009 års BMW E90 är bland annat lädersäten, läderratt, sol-/månadstak, fjärrstart av motor och mycket mer. Den har också tillval, som träkornig inredning, navigationssystem, farthållare, elektrisk lyftlucka och mycket mer.

BMW E90 är en subkompakt bil med fem sittplatser. Bilen har en hjulbas på 108,7 tum, en längd på 178,2 tum, en bredd på 71,5 tum och en höjd på 55,9 tum. Så på det hela taget är det en praktisk bil och trevlig för en familj på fem personer.

Prestanda

BMW E90 från 2009 är kanske inte den bäst presterande bilen i sin klass, men den är mycket pålitlig och presterar exceptionellt bra. Den här bilen var utrustad med en 3,0-liters inline-6-gasmotor som levererar upp till 230 hk och 200 lb-ft vridmoment. Dessutom kan den leverera en maxhastighet på 130 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 6,9 sekunder.

Dessutom levereras BMW E90 med antingen 6-växlad automatisk växellåda eller 6-växlad manuell växellåda. Dessutom har den ett bakhjulsdrivet system, som inte är särskilt enastående men bättre än framhjulssystemet som inte är lika effektivt som RWD under de flesta omständigheter.

Komfort och last

Som tidigare nämnts är 2009 års BMW E90 en trevlig och bekväm bil med plats för upp till fem personer. Till skillnad från sin föregångare BMW E46 är den här enheten större både invändigt och utvändigt. Till exempel är benutrymmet framtill 41,5 tum och det bakre benutrymmet 34,6 tum. Huvudutrymmet fram är 38,5 tum och huvudutrymmet bak är 37,5 tum.

  Är Volvo billigare att underhålla än BMW?

Förutom att BMW E90 har en rymlig kupé har den också gott om lastutrymme eftersom den har totalt 12 kubikfot. Jämfört med dagens lastutrymme ser detta mediokert ut, men det var mer än tillräckligt förr i tiden.

Bränsleeffektivitet

BMW må vara bristfällig när det gäller tillförlitlighet, men den är enastående när det gäller bränsleeffektivitet. Till exempel har 2009 års BMW E90 ett EPA-värde på 18 mpg i staden, 28 mpg på motorvägen och ett kombinerat mpg på 23. Om du jämför detta med konkurrerande bilar kommer du att upptäcka att den är bränslesnål.

Pris

Om du vill köpa en begagnad BMW-modell och få valuta för pengarna är BMW E90 ett utmärkt val. Den här bilen har ett utgångspris på cirka 33 500 dollar, vilket är fantastiskt med tanke på de funktioner som den erbjuder.

FAQ

Är BMW E90 värd att köpa?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha komfort, tillförlitlighet, lyx och rymlighet är den nya E90 en utmärkt bil för dig. Men om du vill ha prestanda, kraft och avancerad teknik ska du titta bort.

Vad är den höga körsträckan på BMW E90?

Innan du betalar dina surt förvärvade pengar för en begagnad BMW E90 är det viktigt att kontrollera hur många mil bilen har gått. Om bilen har över 200 000 mil kan den bli ännu mer problematisk när den blir äldre. Oavsett detta bör en begagnad bil av hög kvalitet vara väl underhållen och servad för att hålla länge.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW E90?

Om du tänker investera i BMW E90 är det också klokt att tänka på några av de utmaningar som du kommer att möta på vägen. Därför är det viktigt att känna till vanliga problem som BMW E90 står inför. Några av dessa är oljeläckage, problem med den elektriska vattenpumpen, felaktiga rattlås och mycket mer.

  Vilken bil värderas snabbare - Mercedes eller BMW?

Är BMW E90 en pålitlig bil?

BMW E90 är en mycket pålitlig bil. Tack vare sin pålitliga N52-motor som utvecklar färre problem jämfört med andra BMW-motorer. Som ett resultat av detta kommer föraren att spendera mindre på reparation och underhåll, vilket tenderar att vara kostsamt när det gäller BMW:s. På det hela taget är E90 en mycket pålitlig bil.

Är BMW E90 en bra daglig förare?

Ja, BMW E90 är en perfekt daglig förare. Detta beror på att bilen inte går sönder ofta som andra BMW-modeller. Dessutom är den mer bränslesnål och presterar på en hög nivå. Och med sitt stora kupéutrymme får dina barn eller vänner plats i bilen utan problem. Dessutom har den gott om lastutrymme för ordentlig förvaring.

Slutbetänkanden

BMW E90 3-serien är en av de mest pålitliga subkompakta bilarna på marknaden. BMW E90, som omdesignades 2005, har levt upp till sin hype. Dessutom är den rymlig, bekväm, lyxig och presterar ganska bra. Den är också bränslesnål men har också några problem att ta itu med. På det hela taget är det en av de bäst använda BMW:erna på marknaden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts