BMW E90 elektriska problem

BMW E90 är en kompakt bil med en turboladdad bensinmotor. Det var den första 3-serien som hade run-flat-däck och ett iDrive-operativsystem. Men som de flesta BMW 3-serie-modeller kommer den här bilen med många problem ett av dem är elektriska problem. Så vilka är de vanligaste elektriska problemen med BMW E90?

Vanliga elektriska problem med BMW E90 är batteriproblem, felaktiga ledningar, bilen tar längre tid på sig att starta, en utbränd säkring, felaktig fönsterregulator, vindrutetorkare som går av, problem med xenonljus och en dålig generator. De flesta av dessa elektriska problem kan undvikas genom rätt skötsel och underhåll av bilen.

Vilka är de vanligaste elproblemen med BMW E90?

Batteriproblem

Det första och vanligaste elektriska problemet i BMW 3-serien och E90 är batteriproblem. Om du har ett döende eller dött batteri i din bil kan du räkna med att få en hel del elektriska problem. Saker som att starta bilen kommer att vara problematiska och ratten kommer att låsas. För att åtgärda detta problem måste du byta ut batteriet.

När du har ett dött eller döende bilbatteri kommer din bil att ha låg effekt som inte kan driva de flesta elektriska apparater ombord. Dessutom kan ett defekt batteri med korroderade terminaler och kontakter leda till inkonsekvent och opålitlig ström. För att åtgärda detta problem måste du rengöra de korroderade terminalerna och kontakterna.

Xenonljus

BMW:s Xenon-lampor är kända för att vara ljusare och mer hållbara än halogenlampor. Dessutom förbrukar de mindre ström, vilket gör dem ännu bättre. Efter att ha täckt över 2 500 lampor kan dock dessa glödlampor dö eller börja bli ineffektiva. Och eftersom det finns uppgraderade xenonlampor på marknaden kan det bara orsaka fler problem att ersätta dem med de senaste lamporna.

  Är BMW F30 en bra bil?

En dålig generator

BMW E90:s regulator är en viktig del av fordonets elsystem. Det beror på att den återvinner energi som laddar bilens batteri när bilen är i rörelse. Om generatorn på din BMW E90 är dålig kommer du att märka saker som en radio som inte fungerar, svaga interiörlampor och sviktande elektriska fönsterrutor.

Felaktig kabeldragning

Ett annat vanligt elektriskt problem som BMW E90-användare har klagat på är felaktiga ledningar. Om batteriet, generatorn och säkringen är okej bör du kontrollera ledningarna och kablarna i bilen. Om ledningarna är skadade eller dåligt utförda kommer vissa elektriska komponenter inte att få ström eller tillräckligt med ström för att fungera smidigt. Låt mekanikern åtgärda detta problem.

Felaktig fönsterhanterare

Detta är ett vanligt problem i de flesta BMW-modeller. Det är dock mer utbrett i gamla BMW-modeller än i de nyare. Det här problemet uppstår eftersom kablarna inuti fönsterregulatorns system lossnar. Detta system består av remskivor som lossnar med tiden, vilket gör att regulatorn inte fungerar. För att åtgärda problemet behöver du en mekaniker som kopplar ihop de lossnade kablarna.

Bilen tar längre tid att starta

Som tidigare nämnts är BMW E90:s större elektriska problem kopplade till batteriet. Så om batteriet packar tillräckligt med kraft eller om det håller på att dö kommer det att göra att bilen tar längre tid att starta. Du måste kontrollera batteriets tillstånd och byta ut det om möjligt.

  Bästa begagnade BMW 5-serien att köpa

En utbruten säkring

Din bils säkring är mycket viktig eftersom den skyddar andra elektriska delar i bilen. Så om din säkring är trasig eller utbränd är detta ett allvarligt problem. Säkringar på BMW E90 brukar brista på grund av att för mycket ström dras från kretsen. Byt alltid ut sprängda säkringar för att säkerställa att dina elektriska delar inte är i fara vid för mycket ström.

Tändningsproblem

Tändningsbrytaren är en viktig komponent i en bil eftersom den kickstartar den. Om den är skadad eller felaktig bör den därför bytas ut innan det påverkar andra delar av bilen.

Vindrutetorkaren går av

Ett annat elektriskt problem som BMW E90-användare har rapporterat är att defekta vindrutetorkare går av. I andra fall har torkarna slagit på sig själva. Detta är ett tecken på att du har problem med ledningar, till exempel lösa eller skadade ledningar. Dessutom kan även vindrutetorkareomkopplaren gå sönder och orsaka att detta problem kvarstår.

FAQ

Vad gör en BMW-växeldörr?

BMW:s kopplingsdörr har till uppgift att identifiera följande signaler och göra dem tillgängliga för andra bussanvändare; strömbrytare för elrutor – höger bakdörr, strömbrytare för elrutor – främre passagerardörr och strömbrytare för elrutor – bakdörr på förarsidan.

Är BMW E90 en pålitlig bil?

Ja, BMW E90 är kanske inte en särskilt kraftfull bil, men det är en mycket pålitlig bil. Detta beror på att de flesta tillförlitlighetsorgan ger den ett tillförlitlighetsbetyg över genomsnittet och den registrerar färre problem än de flesta BMW-modeller i sin klass. Den är också billigare att underhålla än de flesta BMW 3-serie-modeller.

  BMW X6 - Allt du behöver veta

Vilka är de vanligaste elproblemen i BMW-modeller?

De flesta BMW-modeller kommer med elektriska problem. Dessa är dock de vanligaste elproblemen som rapporteras av BMW-användare; batteriproblem, tändningsproblem, dålig eller felaktig generator, trasig säkring, ledningsfrågor och skadade kablar. Så om du planerar att köpa en ny eller begagnad BMW-modell kan du räkna med att få något av dessa elektriska problem under årens lopp.

Vilka andra problem har BMW E90 förutom elektriska problem?

BMW E90 må vara en pålitlig sedan, men den kommer också med ett ton av problem att hantera. Bortsett från de elektriska problemen upplever denna bil också oljeläckage, turbofel, problem med tändspolen, kolbildning, VANOS-solenoidproblem, fel på bränsleinsprutaren och mycket mer.

Trots att den har många problem kan BMW E90 klockan över 250 000 miles om den är väl underhållen.

Slutsats

Liksom de flesta BMW:er kommer BMW E90 med flera elektriska problem som bör hanteras i god tid för att undvika att problemet eskalerar. Det bästa sättet att undvika de flesta elektriska problem är ändå att se till att bilen har ett pålitligt och kraftfullt batteri. Ta också din bil på underhåll så att problem som ledningsfel och bortblåsta säkringar tas om hand i god tid.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts