BMW 325i elektriska problem

BMW 325i är baserad på E30-plattformen. Det är också den första BMW 3-serien som tillverkas som 4-dörrars sedan och vagn/statyer. Dessutom är den här bilen snygg, hållbar, pålitlig och rolig att köra.

Men som de flesta BMW:er kommer BMW 325i också med olika problem; ett av dem är elektriska problem. Men vad är de vanligaste elektriska problemen med BMW 325i-modellen?

Vanliga elektriska problem med BMW 325i är batteriproblem, trasig säkring, kablar, felande regulator, korroderade batteripoler, tändningsproblem, trasig serpentinrem och fel fungerande generator. Observera att de flesta av dessa problem kan åtgärdas genom att besöka ett BMW-servicecenter eller en professionell mekaniker.

Vilka är de vanligaste elektriska problemen med BMW 325i?

Batteriproblem

Detta problem är vanligt förekommande i de flesta BMW-modeller. Det beror på att många människor glömmer att släcka lampor eller andra elektriska komponenter i bilen. Detta leder till att batteriet töms snabbare och att det blir ett problem att starta bilen. I vissa fall kan batteriproblem orsakas av ett gammalt batteri.

Se till att alltid stänga av elektriska komponenter och lampor i bilen för att förlänga batteriets livslängd. Dessutom är det viktigt att byta ut ett gammalt batteri mot ett nytt och kraftfullt batteri mellan 3 och 5 års användning.

Försvunnen säkring

Säkringen är en av de viktigaste delarna i din BMW 325is elektriska system. Den här delen är gjord för att kunna brinna för att skydda dig från livshotande elektriska problem. Om du märker att din bil har elektriska problem bör du därför börja med att kontrollera säkringen. Se till att byta ut sprängda eller skadade säkringar eftersom de skyddar andra elektriska delar.

  Bästa lilla BMW-sedan?

Tändningsproblem

Ett annat förbisett problem med 325i-modellen är tändningsproblem. Ett av de vanligaste tändproblemen är tändningsbrytaren. Om strömbrytaren inte fungerar som den ska kan du få problem med att starta bilen. Så om växeln har problem ska du inte tvinga bilen att starta eftersom du bara kan förvärra problemet.

Tvärtom bör du få en professionell mekaniker att inspektera din växel och ta reda på om den har ett problem.

Ledningsproblem

Om du har problem med ledningarna och säkringen och batteriet är okej är det stor chans att ledningarna är skadade eller bortkopplade. De flesta människor fokuserar på säkringen och andra elektriska problem och glömmer ledningarna som förbinder dem. Kontrollera skadade eller bortkopplade ledningar, i synnerhet om du har belysningsproblem.

Felaktig generator

Alternatorn hjälper till att driva bilens elektroniska delar när du kör eller när den går på tomgång. Några av dessa delar är strålkastare, vindrutetorkare, instrument på instrumentbrädan, elektrisk styrning och radio. Om din BMW 325i har svagt ljus eller om radion inte fungerar bör du därför be din mekaniker kontrollera generatorn.

Trasig serpentinrem

Serpentinremmen hjälper till att driva bilens system, inklusive att driva generatorn, styrpumpen och luftkonditioneringen. Så om serpentinremmen är trasig fungerar inte generatorn och påverkar bilens elektriska komponenter. Låt den trasiga serpentinremmen bytas ut.

Svikande regulator

Regulatorn i din bil hjälper till att hålla den ideala mängden elektrisk ström konstant till vissa delar av din bil. Om elregulatorn är trasig eller slutar fungera kan det alltså hända att elsystemen inte fungerar bra eller helt misslyckas. Ta bilen till en professionell mekaniker för att byta den dåliga regulatorn.

  BMW X2 - Allt du behöver veta

Korroderade batteripoler

Batteripolernas arbete är att överföra strömmen från batteriet till de elektriska komponenterna med hjälp av batterikablar. Batteripolerna kan dock bli korroderade om de inte underhålls ordentligt. Om korrosionen trots allt är okontrollerbar kan du bli tvungen att byta ut hela batteriet i stället för att rengöra terminalerna.

FAQ

Vilka är de vanligaste orsakerna till elektriska problem i BMW 3-serien?

Den främsta orsaken till elektriska problem i BMW 3-serien är ett dött batteri, dåliga eller skadade ledningar eller en trasig elektrisk säkring. Så om din BMW 3-serie har elektriska problem är detta de första saker du bör titta på. Om du inte är säker på vad som orsakar att din bil har elektriska problem bör du besöka en professionell mekaniker.

Är BMW 325i en pålitlig bil?

Ja, BMW 325i är bland de mest tillförlitliga BMW-modellerna på marknaden. Tack vare BMW N52-motorn, som anses vara en av de mest tillförlitliga BMW-motorerna på marknaden. Så om du är på marknaden för en begagnad BMW 325i kan du lita på att den här bilen håller längre om du underhåller den ordentligt.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 325i?

Liksom de flesta BMW-modeller har BMW 325i olika problem som intresserade köpare eller användare bör känna till. Förutom elektriska problem har denna bil också en defekt bakre fönsterregulator, oljeläckage från det nedre motorområdet, flera problem med servostyrningen, felande fläktmotstånd i slutskedet av fläkten, kylvätskeförlust och defekt bakre fönsterregulator.

  BMW 1-serie Tillförlitlighet

Är det dyrt att åtgärda elektriska problem i en BMW 325i?

Nej, det är inte lika dyrt att åtgärda elektriska problem i en BMW 325i som att åtgärda problem med växellåda, fjädring eller motor. I genomsnitt är arbetskostnaden för att åtgärda elektriska problem cirka 95 dollar. Detta varierar dock beroende på plats och hur allvarligt elproblemet är.

Hur länge håller BMW 325i?

Om BMW 325i underhålls väl kan den här bilen hålla över 250 000 mil. Men om den inte är väl underhållen kan det vara en utmaning att klara över 150 000 mil. Och eftersom BMW har avvecklat BMW 325i är det viktigt att hitta en begagnad modell av hög kvalitet om du vill att den ska hålla länge.

Slutbetänkanden

BMW är högteknologiska bilar med många gimmicks. Därför är det lättare för dem att gå sönder jämfört med de flesta vanliga bilar. Och ett av de vanligaste BMW-problemen är kopplat till elsystemet. Men med rätt skötsel och underhåll kan du undvika de flesta elektriska problem som BMW 325i har.

På det hela taget är BMW 325i en klassisk bil med många fascinerande funktioner och design. Den är också pålitlig och rolig att köra. Det krävs dock bra underhåll för att hålla den här bilen på vägen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts