BMW X2 – Allt du behöver veta

BMW X2 är en av de finaste subkompakta SUV:erna på marknaden. Även om de flesta av dess konkurrenter, som Audi Q3 och Mercedes-Benz GLA-klass, har en mer högklassig interiör, erbjuder X2 de bästa prestandorna.

BMW X2 är en subkompakt lyxig crossover-SUV med utmärkt hantering och prestanda. Dessutom är den inte lika praktisk som BMW X1 eller Audi Q3, men den är också bränslesnål och rymlig. Liksom de flesta bilar i sin klass har X2 ett mer begränsat lastutrymme än sina större syskon.

BMW X2:s historia

BMW X2 är en subkompakt lyxig crossover-SUV som tillverkas av BMW. Den är i samma klass som BMW X1 men är sportigare och mindre praktisk än sin motsvarighet. Bilen presenterades först som BMW-konceptet X2 på bilsalongen i Paris 2016. Försäljningen startade dock först 2018.

BMW X2 bygger på samma framhjulsdrivna system som BMW X2. Dessutom har den samma hjulbas som X1 och Mini Countryman. Den finns också i antingen sDrive28i eller xDrive28i, precis som BMW X1. Ändå finns den också med en tredje trim, som är M35i-varianten för dem som kräver prestanda.

Funktioner hos BMW X2

Utseende

BMW X2 är en av de snyggaste subkompakta SUV:erna i sin klass. Den har en stilren och elegant exteriör med en vacker interiör. X2:s exteriör ser mer elegant ut än X1:s boxformade design. X1 har dock en bättre, mer avancerad och lyxigare interiör än X2.

Prestanda

Det som gör BMW X2 bättre än BMW X1 är dess exceptionella prestanda. Det är dock värt att notera att BMW X2 och X1:s basmodeller har samma egenskaper. De har en 2,0-liters inline-4-motor med 8-växlad automatisk växellåda.

  Toppföretag som modifierar BMW

Dessutom levererar motorn upp till 228 hk och 258 lb-ft vridmoment. Bilarna skiljer sig dock åt när det gäller toppacceleration och topphastighet. X1 kan accelerera från 0 till 60 på 6,3 sekunder, medan X2 tar 6,4 sekunder. Motsatsvis är X2 snabbare med en topphastighet på 143 mph, medan X1 har 129 mph.

BMW X2 finns även med M35i, som är prestandamodellen och den är snabbare än X1. Den här bilen levererar upp till 302 hk och kan accelerera från 0 till 60 på bara 4,6 sekunder.

Komfort och lastutrymme

Eftersom BMW X2 är en subkompakt SUV är den inte lika rymlig som BMW X1. Detta gäller både för kabinen och lastutrymmena. Ja, BMW X2 har plats för upp till fem passagerare, men den är något trång jämfört med BMW X1. Så vissa långa personer kan känna sig obekväma.

Förutom att BMW X2 har en trång kupé har den också ett trångt lastutrymme. Den har totalt 21,6 kubikmeter lastutrymme bakom baksätena och 50,1 kubikmeter utrymme när baksätena är nedfällda.

Bränsleeffektivitet

BMW X2 är en av de mest bränslesnåla BMW:er som du någonsin kommer att stöta på. Den är till och med mer bränsleeffektiv än BMW X1. Den har ett EPA-värde på 24 mpg i staden, 32 mpg på motorvägen och ett kombinerat 27 mpg. Å andra sidan har X1 ett betyg på 23 mpg i staden, 31 mpg på motorvägen och ett kombinerat 26 mpg.

Pris

Grundpriset för BMW sDrive28i ligger på cirka 36 600 dollar, men det kan variera beroende på plats. Dessutom kommer priset för xDrive28i att vara cirka 2 000 dollar högre. M35i är den dyraste då den kostar över 48 000 dollar. Observera att BMW X2 säljs till nästan samma pris som X1, men X1 är mer avancerad och praktisk.

  BMW 6-serien Gran Turismo Tillförlitlighet

FAQ

Är BMW X2 tillförlitlig?

Nej, BMW X2 är inte en tillförlitlig bil. Det beror på att den får ett betyg under genomsnittet av de flesta tillförlitlighetsinstitut. Dessutom är kostnaden för reparationer och underhåll också hög. Dessutom rapporterar BMW X2 fler problem än till och med BMW X1.

Även om BMW X2 inte är särskilt tillförlitlig kan du ändå förbättra dess tillförlitlighet genom att följa det schemalagda serviceunderhållet och utöva goda körvanor.

Vad är den höga körsträckan för BMW X2?

Den höga körsträckan för BMW X2 är över 150 000 mil. Detta är normalt för de flesta BMW, även om vissa mer tillförlitliga modeller som BMW 3-serien och 5-serien klarar över 200 000 mil. Om du ändå vill köpa en begagnad BMW X2 bör du överväga en med mindre än 150 000 mil.

Vilken BMW är bäst – BMW X1 eller X2?

Det beror på vad du önskar. Om du vill ha en snabb, snygg och högpresterande bil är BMW X2 det bästa valet. Men om du vill ha en mer pålitlig, billigare att underhålla, rymlig och mer praktisk bil är BMW X1 det bästa alternativet. På det hela taget är dessa bilar utmärkta och kommer att ge dig en smidig resa.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X2?

Innan du investerar i BMW X2 är det viktigt att känna till några av de problem som du sannolikt kommer att möta. De vanligaste problemen med BMW X2 är bland annat ett felaktigt kylsystem, en läckande oljepackning, mjukvarufel med vevaxelsensorn, problem med yttre dörrhandtag och högspänningsbatterikortslutning.

  BMW X7 - Allt du behöver veta

Är BMW X2 dyr att underhålla?

Självklart, ja. BMW X2 är dyrare att underhålla än BMW X1. Detta beror på att den utvecklar fler fel än BMW X1. Dessutom är den mindre tillförlitlig än BMW X1, vilket innebär större utgifter för underhåll och reparationer. Dessutom är kostnaderna för reservdelar och servicekostnader högre än för vanliga bilar.

Sammanfattning

Sammantaget är BMW X2 en av de häftigaste subkompakta lyxiga SUV:erna som du kan investera i. Den kommer med en stilren och rymlig kupé, den är säker, snabb, elegant och med en rymlig interiör. Till skillnad från BMW X1 har X2-utbudet en prestandavariant, som är snabbare och presterar bättre.

Ändå har den här bilen några utmaningar som är viktiga att notera. Till exempel är den ganska dyrare än andra bilar i sin klass, samtidigt som de erbjuder mer. Dessutom har den några vanliga problem som intresserade köpare bör känna till. På det hela taget är det en bra investering för personer som vill ha en lyxig och kompakt SUV.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts