Är BMW F30 en bra bil?

BMW F30 är BMW:s interna kod som specifikt infördes för den sjätte generationen av 3-serie sedanen, tillverkad mellan 2011 och 2019. Därför skiljer den här koden den här bilen från andra 3-serie-modeller från BMW, till exempel E36, E46 och E90. Men är F30 en bra bil?

Ja, BMW F30 är en utmärkt bil. Bilen kombinerar prestanda, komfort, effektivitet och säkerhet i en och samma bil. Det är också en av de snyggaste BMW 3-serien som BMW någonsin har tillverkat. Dessutom är F30 mer pålitlig än de flesta BMW-modeller eftersom den upplevde färre problem.

Dessutom är BMW F30 en imponerande sedan eftersom den är lätt att hantera med en effektiv motor. Dessutom ser den elegant ut på utsidan och har en högkvalitativ interiör. Trots detta är det viktigt att notera att inte alla BMW F30 var pålitliga bilar eftersom 328i hade många problem.

Funktioner hos BMW F30

Utseende

BMW F30 är en av de snyggaste BMW 3-serie modellerna genom tiderna. Faktum är att det är en av de snyggaste BMW-sedanerna som någonsin tillverkats. Den här bilen har en maskulin och sportig exteriör med en avancerad och lyxig interiör. Den utstrålar komfort och lyx, vilket gör den till en sann tysk lyxsedan.

Det vackra utseendet och de lyxiga funktionerna som den här bilen erbjuder har gjort den till en av de mest sålda BMW-modellerna. BMW 3-serien står för en tredjedel av den globala BMW-försäljningen. Detta är ingen tillfällighet eftersom bilens funktioner, prestanda och kvalitet talar för sig själva.

  Är en BMW en bra första bil?

Förutom det exceptionella yttre utseendet och de stora hjulen har BMW F30 också automatisk luftkonditionering, farthållare, Bluetooth-telefonanslutning, nyckellös start, automatisk öppning av bagageluckan, BMW Professional-radio med en 6,5-tums färgskärm och multifunktionsratt i läder.

Prestanda

BMW F30 3-serien hör inte till de snabbaste BMW:erna på marknaden. Den är dock fortfarande snabb jämfört med bilarna i sin klass. Den här bilen kan accelerera från 0 till 60 på bara 6,7 sekunder, vilket är ganska långsamt men ändå bra. Den har dock en topphastighet på 145 mph, vilket slår de flesta konkurrentbilar i sin klass.

Även om BMW F30 har haft olika motorer är den mest populära B58-motorn. Denna 3,0-liters singelturbomotor levererar upp till 320 hästkrafter och 330 lb-ft vridmoment. Därför är den mycket kraftfull. Ändå hade den ett alternativ för en 6-växlad manuell växellåda och en ZF 8-växlad automatisk växellåda.

Komfort och lyx

Eftersom BMW F30 3-serien finns i olika linjer är det troligt att du får olika komfort- och lyxfunktioner beroende på vilken linje du väljer. Några av de standardfunktioner som du hittar i alla F30-linjer är dock stora hjul, läderstolar och inredningsdetaljer i trä eller aluminium.

När det gäller förstklassig klädsel har sportlinjemodellen fyra olika läderstrukturer att välja mellan, vilket inkluderar en typ av konstläder och tre typer av Dakota-läder. Den moderna linjen erbjuder tvärtom fler inredningsdetaljer än någon annan linje. Den har pearl metallic, aluminium och två olika typer av trä.

  Kan en tjock person köra en BMW?

Säkerhet

Eftersom BMW F30 är en av de mest tillförlitliga bilarna som BMW någonsin tillverkat hade den här bilen förstklassiga säkerhetsfunktioner. Några av dessa inkluderade stabilitetskontroll, låsningsfria bromsar, airbags i huvudet, anti-whiplash, knäairbags, airbags i huvudet, säkerhetssystem och mycket mer.

Andra viktiga säkerhetsfunktioner i BMW F30 är bland annat run-flat-däck och tillvalskameror för backkamera samt sido- och toppkameror. Alla dessa funktioner tillsammans gör att det är säkert att köra den här bilen.

FAQ

Hur pålitlig är BMW F30?

BMW F30 rankas något över genomsnittet av de flesta kreditvärderingsinstitut. Detta beror på att den inte har flera vanliga problem som de flesta BMW:er. Det betyder att de flesta problem som ägare till den här bilen kommer att uppleva är ett resultat av normalt slitage efter flera års användning.

Hur kommer jag åt den dolda menyn på BMW F30?

Den dolda MENU-tjänsten på BMW F30 har funktioner som kan hjälpa dig att kontrollera hur din bil mår. För att låsa upp eller få tillgång till denna dolda MENU, är det här vad du måste göra:

  • Stäng inte av motorn eller tändningen.
  • Tryck och håll in resetknappen för reset i cirka 10 till 12 sekunder.
  • Tryck på resetknappen flera gånger tills upplåsningsfunktionen visas.
  • Tryck på upplåsningsfunktionen och håll den intryckt i flera sekunder tills den frågar efter koden.
  • Upplåsningskoden är summan av de sista 5 siffrorna i chassiserien.
  • Ange koden, tryck på knappen och håll den intryckt i flera sekunder.
  • Du är klar.
  Är Tesla bättre än BMW?

Vad betyder BMW:s E och F-nummer?

BMW har kodnamn och E och F är några av dem. Kodnumret E betyder Entwicklung på tyska, vilket betyder utveckling. Observera att dessa nummer är de kodnummer som ges till nya bilar under utveckling. F-numret tilldelades alltså efter att E-nummeret nått tresiffriga siffror.

Vilka är några av de vanligaste problemen i samband med BMW F30?

BMW F30 må vara en enastående bil, men den har också vissa brister som du bör vara medveten om. Dessa inkluderar dålig byggkvalitet, inte så bra styrningskänsla och dålig körkvalitet. Observera att dessa problem varierar från en F30-modell till en annan.

Den dåliga styrkänslan finns i alla F30-linjer. Den dåliga körkvaliteten är däremot vanlig hos BMW F30 328- och 335-modellerna. När det gäller byggkvaliteten är detta problem mycket vanligt i 320i eftersom den inte känns lika stilren som E9x eller andra toppmodeller av BMW F30.

Sammanfattning

På det hela taget är BMW F30 en bra bil. Tack vare sitt exceptionella yttre och inre utseende som gör att den utstrålar komfort och lyx. Dessutom presterar bilen på en hög nivå, har en effektiv motor och är utrustad med förstklassiga säkerhetsfunktioner. Ändå har den också några vanliga problem som du bör vara medveten om innan du köper den.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts