BMW iX3 – Allt du behöver veta

Liksom alla andra stora biltillverkare har även BMW anslutit sig till elbilstävlingen. Just nu har man tre olika helelektriska bilar att erbjuda där BMW ix3 är en av dem. BMW planerar att släppa fler modeller för att konkurrera med Tesla, Audi, Mercedes och Jaguar.

BMW ix3 är en av de mest sålda helelektriska SUV:erna på marknaden. Men innan du investerar i denna kompakta lyxiga crossover-SUV är det viktigt att lära känna bilen in och ut så att du vet vad du ger dig in på.

BMW ix3:s historia

BMW ix3 är en helt eldriven kompakt lyxig crossover SUV som tillverkas av BMW. Bilen presenterades för första gången på bilsalongen i Peking 2018, men tillverkades först 2020. Denna batterielektriska SUV byggdes på samma plattform som den traditionella BMW X3 med bara några få förändringar.

BMW ix3 är den första elektriska BMW SUV:n, men den tredje elbaserade BMW I-familjebilen. Till skillnad från de flesta av sina konkurrenter är den här bilen utrustad med en bakmotor och bakhjulsdrift. Den har också fem dörrar, vilket gör den mycket praktisk. Användarna har möjlighet att välja antingen Premier Edition eller Premier Edition Pro.

Funktioner hos BMW iX3

Utseende

BMW ix3 är en av de snyggaste bilarna i sin klass. Denna helt elektriska lyx-SUV är vackert utformad med en blygsam njurgrill, standard LED-strålkastare, panoramaglas-soltak och aerodynamiska hjul. Den här bilen liknar BMW X3 med några få förändringar.

Interiören är också uppåtriktad med några av de bästa funktionerna, materialen och tekniken. Köparna kommer att älska de avancerade Vernasca-lädersätena, Harman Kardon Surround System, sportstolar och BMW intelligent assistent.

  Bästa oljan för 2006 BMW 325i

Prestanda

BMW ix3 är inte den bäst presterande bilen i sin klass. Den presterar dock fortfarande exceptionellt bra eftersom den levererar upp till 282 hk och 295 lb-ft vridmoment. Den kan också accelerera från 0 till 60 på 6,8 sekunder och har en topphastighet på upp till 112 mph.

Om du vill ha en bättre presterande helelektrisk SUV kan du överväga att skaffa Tesla Model X eller Audi e-Tron, som är kraftfullare och snabbare än BMW ix3.

Komfort och last

Precis som den konventionella BMW X3 är BMW ix3 rymlig och idealisk för en familj på fem personer. Även om den inte är lika rymlig som BMW X5 har den här bilen fortfarande gott om utrymme jämfört med sina konkurrenter som Mercedes EQC och Audi e-Tron.

Utbud

Utrustad med ett 80 kWh-batteripaket erbjuder BMW ix3 en av de bästa räckvidderna. Den här bilen kan köra upp till 286 mil på en full laddning. Dessutom levereras den med en laddningssladd & ett 1-årigt BMW-laddningskort. Därför kan du ladda på resande fot utan att behöva oroa dig.

Pris

BMW ix3 är en av de dyraste helelektriska SUV:erna på marknaden. Med ett grundpris på cirka 114 900 dollar är den här bilen dyrare än Jaguar I-Pace, Mercedes EQC och Audi e-Tron. Tvärtom är de flesta av dessa bilar kraftfullare och presterar bättre än BMW ix3.

FAQ

Är BMW ix3 en bra investering?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en praktisk, lyxig, pålitlig och miljövänlig kompakt lyxig crossover-SUV är BMW ix3 en fantastisk investering. Den är också miljövänlig eftersom den inte går på bränsle.

  Är det värt att behandla underredet på en BMW

Om du däremot vill ha en pålitlig bil som du kan använda för långa resor ska du hålla dig borta från BMW ix3. Dessutom är BMW ix3 en av de sämsta bilarna i sin klass eftersom den varken är kraftfull eller snabb.

Är BMW ix3 en pålitlig bil?

Självklart, ja. Eftersom BMW ix3 är en helt eldriven SUV är den mycket tillförlitlig. Den är mer tillförlitlig än sina konkurrenter som Jaguar I-Pace, Volvo XC60 och Mercedes EQC. Dessutom är den också mer tillförlitlig än sin bensinmottagare BMW X3. Tack vare det kraftfulla 80 kWh-batteripaketet som ger upp till 285 mil på en full laddning.

Vad är hög körsträcka på en BMW iX3?

Det finns inget som liknar hög körsträcka på en BMW ix3. Detta beror på att bilen fortfarande är ny på marknaden och inte kan bedömas utifrån några få år av existens. Ändå har de flesta elektriska SUV:er rapporterats ha gått över 100 000 mil. Så om du planerar att köpa en begagnad BMW ix3 ska du ha detta i åtanke.

Är BMW ix3 en bra daglig förare?

Ja, BMW ix3 kan vara en bra daglig förare. Det beror på att den är billigare att underhålla jämfört med sina konkurrenter. Dessutom förorenar den inte miljön som sina bensindrivna motsvarigheter, vilket innebär att du bevarar ozonskiktet.

Dessutom har BMW ix3 en utmärkt räckvidd på 285 mil, vilket räcker för att ta dig runt i staden i flera mil innan du laddar bilen. Och eftersom den är praktisk kan du också använda den för att skjutsa barnen till skolan dagligen utan att oroa dig för komforten.

  Bästa BMW för en bilresa

Vilka är de vanligaste problemen med BMW iX3?

Trots att BMW ix3 är en helt eldriven bil med färre problem än bensindrivna bilar har den ändå sin del av problem. Några av de vanligaste BMW ix3-problemen är batterisvårigheter, skador på växellådan, lampan för motorfel som lyser, bromsfel och elektriska fel.

Den goda nyheten är att BMW återkallade sin bil och de flesta av dessa problem har åtgärdats. Så innan du investerar i en begagnad BMW ix3 är det viktigt att ta reda på om bilen har åtgärdats så att du inte behöver hantera samma problem om och om igen.

Sammanfattning

Sammantaget är BMW ix3 en utmärkt helelektrisk bil som sparar dina driftskostnader. Detta beror på att det är billigare att ladda bilen än att tanka den på bensinstationen. Icke desto mindre är BMW ix3 också bekväm, lyxig, rymlig och pålitlig.

Ändå har bilen också några problem som du måste känna till, till exempel fel på batteriet, fel på bromsarna, skador på växellådan och andra problem. Dessutom saknar den kraften och hastigheten hos sina konkurrenter, till exempel Jaguar I-Pace och Audi e-Tron.

Oavsett detta är BMW ix3 fortfarande en snygg och enastående bil. Den är bra för daglig körning och mycket praktisk.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts