BMW 320d – Allt du behöver veta

BMW 320d

Om du är ett fan av BMW 3-serien kommer du att älska BMW 320d. BMW 320d är en femdörrars sedan med plats för upp till fem passagerare. Bilen erbjuder BMW:s ultimata körupplevelse eftersom den presterar enastående och är lätt att köra och hantera.

Dessutom har BMW 320d nästan alla funktioner som en person kan önska sig i en traditionell sedan. Den är bekväm, rymlig, pålitlig, praktisk och bränslesnål. Om du älskar att resa mycket har den här bilen också gott om lastutrymme. Kort sagt är den en perfekt daglig förare eller företagsbil.

BMW 320d:s historia

BMW 320d är en del av BMW:s 3-serie sortiment. För närvarande befinner sig BMW 3-serien i den sjunde generationen, medan BMW 320d introducerades i den femte generationen. Även om vårt fokus ligger på BMW 320d, som är dieselversionen, erbjuder BMW fortfarande BMW 320i, som är en bensinversion.

Den här bilen finns med två motoralternativ; M47D20TU2 och N47D20. Den första BMW 320d tillverkades den 01/2005, medan den sista modellen tillverkades den 10/2011. Liksom de flesta bilar i sitt sortiment finns BMW 320d i olika karosseristilar, som inkluderar sedan, coupé och cabriolet.

Funktioner hos BMW 320d

Utseende

BMW 320d är en vackert utformad sedan med ett lyxigt men enkelt utseende. Den har en njurgrill som är insprängd mellan två LED-strålkastare med fyra LED DRL-ljusringar. Dessutom har den också 18-tums legeringshjul som ger den ett sportigt utseende.

När det gäller interiören kan den här bilen skryta med lädersäten, en elektrisk förarstol med minnesfunktion, ett glas-soltak, läderstyrning, omgivande belysning, höjdjustering av sätet, justerbart nackstöd och mycket mer. Med sådana funktioner kommer du att känna dig som en kung inne i denna tyska maskin.

  Tillverkar BMW en bil med fyrhjulsdrift?

Andra anmärkningsvärda funktioner som den här bilen har är nyckellös ingång, Apple CarPlay, farthållare, ljudsystem, navigationssystem, ventilationssystem och mycket mer. Den har också viktiga säkerhetsfunktioner som barnsäkerhetslås, centrallås, ett varningssystem för hög hastighet, parkeringshjälp, traktionskontroll och mycket mer.

BMW 320d har en hjulbas på 110,6 tum, en längd på 182,4 tum, en bredd på 71,3 tum och en höjd på 56,3 tum.

Prestanda

Det är aldrig lätt att hitta en pålitlig och högpresterande BMW. Men med BMW 320d kan du vara säker på att du får en pålitlig och högpresterande bil. Den här bilen har också två motoralternativ, vilket gör att användarna kan välja den perfekta motorn för sina behov.

BNW 320d som tillverkades mellan 01/2005 och 08/2007 levereras med en M47D20TU2 rak inline-4-motor som levererar upp till 161 hk och 250 lb-ft vridmoment. Den andra versionen av BMW 320d tillverkades mellan 03.2010 och 10/2011. Den kom med en N47D20 rak inline-4-motor som ger maximalt 161 hk och 280 lb-ft vridmoment.

Sist men inte minst har vi 320d-versionen som tillverkades mellan 03/2010 och 10/2011. Den här versionen är utrustad med en N47D20 rak inline-4-motor som producerar upp till 181 hk och 280 lb-ft vridmoment.

Komfort och lastutrymme

Med möjlighet att ta med högst fem passagerare är den här bilen mycket rymlig med hänsynsfullt ben- och huvudutrymme. Den har också ett lastutrymme på maximalt 480 liter, vilket är tillräckligt bra för resor eller picknick eftersom den rymmer tillräckligt med bagage.

  BMW i3 Tillförlitlighet

Bränsleeffektivitet

Som tidigare nämnts är BMW några av de mest effektiva lyxbilarna på marknaden. Dessutom är BMW 320d mycket effektiv eftersom den förbrukar lite bränsle jämfört med sin konkurrent. Så du kommer inte att spendera mycket på bränsle och spara lite pengar.

Pris

Priset på en begagnad BMW 320d av hög kvalitet ligger mellan 21 000 och 44 400 dollar. Även om priset är något högt är den värd varje spenderad dollar eftersom den kommer med exceptionella funktioner och prestanda.

FAQ

Är BMW 320d värd att köpa?

Självklart, ja. Men det beror också på vad du letar efter. Om du vill ha komfort, lyx, höga prestanda och tekniska framsteg är 320d en bra bil för dig. Men om du vill ha tillförlitlighet, låg startkostnad och låga underhållskostnader är detta inte bilen för dig.

Är BMW 320d tillförlitlig?

Ja, BMW 320d är en mycket pålitlig bil. Till skillnad från BMW 5-serien eller 6-serien är det BMW 3-serien som registrerar minst problem. Dessutom är bensinversionen, som är BMW 320i, till och med mer tillförlitlig än sin dieseldrivna motsvarighet. Ändå har båda liknande problem.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 320d?

BMW 320d är tillförlitlig, bekväm, praktisk och bränslesnål. Ändå har den också en del problem som användarna bör känna till så att de kan hantera dem bättre i framtiden. Några av de vanligaste problemen är oljeläckage, trasig styrkedja, kylmedelsläckage, elektriska problem och motorproblem.

Observera att de flesta av dessa problem endast kan hittas i vissa årsmodeller. Dessutom är de flesta av problemen lätta att åtgärda så länge du besöker en certifierad BMW-tekniker.

  2022 BMW X4 vs Mercedes GLC Coupe

Är BMW 320d dyr att underhålla?

BMW 320d är bland de mest pålitliga sedans från BMW:s sortiment. Ändå är den fortfarande dyr att underhålla på grund av den höga kostnaden för reservdelar och BMW-tjänster. Dessutom registrerar den här bilen också något fler problem än branschgenomsnittet. Så detta ökar den totala underhållskostnaden.

Vad är den höga körsträckan för BMW 320d?

Om du planerar att köpa en begagnad BMW 320d är det mycket viktigt att kontrollera körsträckan. Detta eftersom det låter dig veta om bilen kommer att vara kostsam att underhålla framöver eller inte. Alla BMW 320d med över 150 000 mil har hög körsträcka. Detta beror på att BMW 3-serie börjar utveckla allvarliga problem mellan 100k och 150k miles.

Bottom line

Om du har letat efter en perfekt bil för daglig körning eller en tjänstebil är BMW 320d ett exceptionellt alternativ. Den här bilen är elegant konstruerad, rymlig, bekväm, praktisk och bränslesnål. Ändå har den också en del vanliga problem som du bör känna till, till exempel kylmedelsläckage, trasig styrkedja, motorproblem och mycket mer.

På det hela taget är BMW 320d en trevlig bil och den är mer pålitlig än de flesta BMW-modeller. Den största utmaningen med att äga den här bilen är den höga kostnaden för reparation och underhåll. Bortsett från det är det en trevlig bil att ha.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts