BMW i3 – Allt du behöver veta

Om du letar efter en kompakt, snygg, miljövänlig och lyxig elbil är BMW i3 ett bra alternativ. Den här bilen är dessutom lätt att köra runt i stan och parkera. Trots sin kompakta design kan den ta med upp till fem passagerare.

Du får dock betala en hel del för det vackra utseendet och de högteknologiska funktionerna som den här bilen erbjuder. Den är dyrare än till och med basbilen Tesla Model 3, som är snabbare, mer pålitlig och presterar bättre. På det hela taget är BMW i3 en utmärkt bil för dem som vill ha det enkelt i stan.

Med en räckvidd på cirka 97 mil är BMW i3 inte den bästa bilen för personer som vill resa långa sträckor. Dess konkurrenter som Tesla Model 3, Nissan Leaf och Chevy Bolt har en bättre räckvidd. Bortsett från det är BMW i3 mindre pålitlig än de flesta av sina konkurrenter.

BMW i3:s historia

BMW i3 är en hatchback med högt tak som tillverkas av BMW. Den har en elektrisk drivlina och har ett litiumjonbatteripaket under golvet. Dessutom är den utrustad med ett bakhjulsdrivet system genom en enkelväxlad växellåda. Det är BMW:s första bil med nollutsläpp.

Till skillnad från de flesta helelektriska bilar finns BMW i3 i två trims, som inkluderar den helelektriska (BEV) trimmen och hybrid (REX) trimmen. Den sistnämnda använder batteriet men har också en valfri räckviddsförlängande motor som tillval. Dessutom började tillverkningen av BMW i3 2013 i Leipzig.

Den här bilen kan stoltsera med flera utmärkelser och är en av de finaste helelektriska kompaktbilarna på marknaden. BMW i3 rankades på tredje plats bland de elbilar som såldes runt om i världen mellan 2014 och 2016. Dessutom fick den två utmärkelser som årets bil i världen, och den utsågs också till årets bästa bildesign i världen 2014.

  BMW X2 Tillförlitlighet

Funktioner hos BMW i3

Utseende

BMW i3 är en snygg och kompakt hatchback. Det är en av de snyggaste bilarna i sin klass med en högrodd design. Liksom de flesta elektriska BMW-modeller har den en liten njurgrill, placerad mellan två LED-lampor.

Förutom att BMW i3 har en elegant exteriör är även interiören i BMW i3 förstklassig eftersom den har en rymlig kupé, högklassiga material och avancerad teknik. Den har också plats för upp till fem passagerare där det främre benutrymmet och huvudutrymmet är rymligare än det andra benutrymmet och huvudutrymmet.

Denna enastående hatchback har en hjulbas på 101,2 tum, en längd på 158,1 tum, en bredd på 70,5 tum och en höjd på 62,6 tum.

Prestanda

Det här är ett av de områden där BMW i3 har brister. Eftersom den levereras med ett litet batteri är den här bilen inte särskilt kraftfull och har en liten räckvidd. Den är baserad på en el/gasmotortyp som levererar maximalt 181 hk och 199 lb-ft vridmoment. Den har också en räckvidd på upp till 97 mil, även om detta kan ändras beroende på trim.

Komfort och lastutrymme

BMW i3 må vara en kompakt hatchback med högt tak, men den här elbilen är rymlig. Den har plats för upp till fem passagerare och har gott om utrymme. Den har totalt 84 kubikfot passagerarvolym, vilket är bra. Dessutom har den 15,1 kubikmeter lastutrymme med baksätena uppställda och 36,9 kubikmeter utrymme med baksätena uppfällda.

  Vilka bilar har samma skruvmönster som BMW?

Pris

Innan du köper BMW i3 är det viktigt att jämföra priset med priset hos konkurrenterna, till exempel Nissan leaf (28 400), Tesla Model 3 (46 400) och Chevy Bolt (32 400). Du kommer att märka att BMW i3 är betydligt dyrare än dessa bilar samtidigt som de har bättre räckvidd, effekt och är mer tillförlitliga. BMW i3 har ett grundpris på cirka 52 400 dollar.

FAQ

Vilka är de vanligaste problemen med BMW i3?

Om du har för avsikt att skaffa en begagnad BMW i3 av hög kvalitet, se till att känna till några av de problem som du sannolikt kommer att stöta på längs vägen. Några av de vanligaste BMW i3-problemen är fel kretskort, styrproblem, problem med range extender, långsam laddning, problem med bränsleångor och fel på motorfästet.

Observera att dessa problem varierar från ett BMW-modellår till ett annat. Vissa problem finns endast på 2014 års BMW i3, medan andra finns på 2018 års BMW i3. Så ta god tid på dig och ta reda på vilka problem som är vanliga på den modell du tänker skaffa.

Är BMW i3 billig att underhålla?

Ja, BMW i3 är en av de dyraste elbilarna att underhålla. Liksom de flesta BMW:er upplever den här bilen också många problem som bör åtgärdas i tid för att undvika kostsamma reparationer. Dessutom är dess reservdelar och BMW-tjänster mycket kostsamma, vilket ökar underhållskostnaden.

  Vanliga problem med BMW 645ci

Efter hur många mil börjar BMW i3 utveckla problem?

Vissa BMW i3-användare har uppgett att de började få problem så snabbt som vid 40 000 mil. De allvarligaste problemen börjar dock efter att bilen nått ungefär 80 000 mil. Så om du vill förlänga livslängden på din batteri i3 ska du se till att rätt skötsel och underhåll följs.

Hur länge håller BMW i3?

BMW i3 har funnits på marknaden i minst 9 år. Trots att den här bilen kan köra över 100 000 mil har den ändå visat att den är ganska problematisk och kostsam att äga i längden. BMW i3 är en av de dyraste helelektriska bilarna att äga på grund av det antal problem som den står inför.

Är BMW i3 fortfarande värd att köpa?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en kompakt elektrisk hatchback som är lätt att åka runt i stan, har en förstklassig interiör och är miljövänlig är i3 det perfekta valet. Men om du vill ha en kompakt elbil med hyfsad räckvidd, som är mer pålitlig, snabbare och billigare att underhålla är i3 inte den bästa bilen.

Sammanfattning

BMW i3 erbjuder en smidig körning, utmärkt hantering, en exklusiv interiör, högteknologiska funktioner och en rymlig kupé. Den har dock en liten räckvidd, är mindre pålitlig och dyrare än de flesta konkurrenter. Därför är den ett stort fynd med tanke på att konkurrenterna är billigare, snabbare, kraftfullare och mer tillförlitliga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts