BMW 550i – Allt du behöver veta

När du investerar i en executive sedan som BMW 550i-modellen är det viktigt att du har rätt fakta så att du inte slutar med att ångra dig. BMW 550i är utan tvekan en av de bästa sedans på marknaden. Denna bil är kraftfull, sofistikerad, säker, rymlig och bekväm.

Vi kommer att titta på alla aspekter av BMW 550i så att köparna kan göra ett välgrundat val. BMW 550i finns i två modeller: 550i sedan och 550i xDrive sedan. Den sistnämnda är något kraftfullare och dyrare än den förstnämnda.

BMW 550i:s historia

BMW 550i tillverkades först från 2009 till 2013. BMW gjorde senare om bilen och kom med en ny modell för 2014 till 2017. Den största skillnaden mellan dessa två BMW var hästkrafterna. Den senaste BMW 550i var utrustad med 444 hk, medan föregångaren kom med 402 hk.

Dessutom tillverkades den första BMW 5-serien 1972. I dag erbjuder BMW BMW 5-serien executive cars med 4-dörrars sedan, 5-dörrars wagon och 5-dörrars fastback. Förvånansvärt nog började BMW:s tresiffriga modellnamnskonvention med 5-serien, innan den användes på andra namn.

Även om BMW 550i är bland de minst tillförlitliga BMW-modellerna på marknaden har den hittills bara haft 12 återkallelser, vilket är ganska imponerande. Överlag är bilen fortfarande opålitlig på grund av sin motor.

Funktioner hos BMW 550i

Utseende

BMW 550i har en enkel men elegant design. Tack vare funktioner som den vackra njurgrillen, 18-tums silveraluminiumfälgar, tippbart glas-soltak och dim- eller körljus fram. Till skillnad från de senaste sedans hade de äldre modellerna en mindre grill och saknade en sportig känsla. BMW har dock gjort om grillen och bilen ser mer spektakulär ut.

  2022 BMW X6 vs Mercedes GLE

När det gäller interiören ser BMW 550i också fortfarande enastående ut eftersom den levereras med läderstolar som standard. Detta beror på att det är den mest avancerade bilen i BMW 5-serien. Dessutom kan den skryta med funktioner som stöd för förare och ländrygg, uppvärmda speglar, ett navigationssystem och mycket mer.

BMW 550i executive sedan är också stor jämfört med de flesta kompakta sedaner eftersom den har en hjulbas på 116,9 tum, en längd på 193,4 tum, en bredd på 73,2 tum och en höjd på 57,6 tum.

Prestanda

Som tidigare nämnts finns BMW 550i 5-serien i två trims. Den första trimmen är 505i sedan, medan den andra trimmen är 550i xDrive sedan. Även om dessa två bilar har samma interiör och exteriör är 550i xDrive-bilen kraftfullare än BMW 550i sedan.

Basutrustningen, som är BMW 550i sedan kommer med en 2,0-liters turbo inline-4-gasmotor med 8-växlad automatisk växellåda och bakhjulsdrift. Den här motorn levererar upp till 240 hk och ett vridmoment på 260 lb-ft. Den kan också accelerera från 0 till 60 på 4,1 sekunder och har en topphastighet på 155 mph.

Tvärtom kommer 2014 BMW 550i xDrive med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med 8-växlad automatisk växellåda och fyrhjulsdrift. Dessutom levererar motorn upp till 445 hk och 480 lb-ft vridmoment. Den kan accelerera från 0 till 60 på 3,9 sekunder.

Om du vill ha en prestandamodell ska du därför välja BMW 550i xDrive. Men om du vill spara lite initiala pengar och minska utgifterna för bränsle, välj BMW 550i.

Komfort och lastutrymme

BMW 550i 2014 är också rymlig och har plats för upp till fem personer. Den har gott om benutrymme, huvudutrymme och axelutrymme. Med 14 kubikfot bagageutrymme är den här bilen perfekt för en familj och picknickar. Den kan också användas för daglig körning, oavsett dess höga bränsleförbrukning.

  Vad är lyxversionen av BMW?

Bränsleeffektivitet

Den här bilen förbrukar mycket bränsle jämfört med andra mindre bilar i sin serie. Den har ett EPA-värde på 23 mpg i staden och 34 mpg på motorvägen. Det innebär att den har ett genomsnittligt kombinerat mpg på 28. Å andra sidan har den kraftfullare xDrive-modellen ett EPA-värde på 22 mpg i staden och 33 mpg på motorvägen.

Pris

BMW 5-serien är den näst mest sålda BMW-serien efter BMW 3-serien. Den här serien är dock inte billig eftersom det är den verkställande modellen i serien. BMW 550i har ett baspris på 63 600 dollar.

FAQ

Är BMW 550i värd att lägga pengar på?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en kraftfull, avancerad och rymlig sedan är BMW 550i en idealisk bil för dig. Men om du letar efter en pålitlig sedan som också är bränslesnål är BMW 550i inte en perfekt bil för dig. Detta beror på att den här bilen förbrukar mycket bränsle och har flera problem.

Är BMW 550i en pålitlig bil?

Nej, det är den inte. Detta beror på att den rankas under genomsnittet när det gäller tillförlitlighet. Dessutom registrerar den här bilen fler problem än de flesta BMW:er. En av de främsta orsakerna till att BMW 550i är opålitlig är att den har en kompakt V8-twinturbo-motor med många problem.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 550i?

BMW 550i är en avancerad, lyxig och kraftfull sedan, men den har också flera problem. Några av de vanligaste problemen som ägare till den här bilen bör förvänta sig är vattenpumpproblem, luftkonditioneringsproblem, rattljud, läckage av vattenpumpen, överhettning av motorn och mycket mer.

  Bästa BMW för terrängkörning

Är det dyrt att underhålla BMW 550i?

Ja, det är mycket dyrt att underhålla BMW 550i. Detta beror på att den är bland de minst pålitliga bilarna på marknaden. Dessutom är BMW:s reservdelar och tjänster mycket kostsamma, vilket innebär att du måste betala mer än branschgenomsnittet för att få din bil reparerad eller underhållen.

Vilka är de viktigaste underhållsbehoven för BMW 550i?

Om du vill förlänga livslängden på din BMW 550i och få den att klockan över 200 000 mil krävs rätt underhåll. Dessutom bör du följa BMW:s schemalagda serviceunderhåll. Några av de viktigaste underhållsbehoven för BMW 550i är byte av bromsbelägg, oljebyte, byte av oljefilter, diagnostik av luftkonditionering och hjuljustering.

Sammanfattning

BMW 550i är den bästa sedanen i BMW 5-serien. Så om du vill ha en kraftfull, bekväm, avancerad och lyxig sedan i 5-serien är 550i ett utmärkt alternativ. Dessutom har den två varianter att välja mellan vilket ger köparna alternativ. BMW 550i kommer dock också med flera utmaningar som ägarna bör vara beredda att möta när bilen åldras.

Generellt sett är BMW 550i en kraftfull och högpresterande bil. Dessutom är den säker men ganska dyr. Med rätt underhåll och skötsel kan BMW 550i hålla i många år.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts