2022 BMW X6 vs Mercedes GLE

Sedan BMW X7 släpptes är X6 inte längre BMW:s SUV-flaggskepp, men många anser att X6 fortfarande är den allra bästa BMW SUV:n som finns. Den nuvarande, tredje generationen av X6 är mer hotfull än någonsin och alla tillgängliga X6-modeller har starka motorer och bra standardutrustning.

Mercedes Benz GLE finns antingen som SUV eller Coupe och Coupe-versionen är mer eller mindre en direkt konkurrent till X6. X6 är dock en verkligt fristående modell vilket innebär att den är baserad på BMW X5, men skillnaderna mellan X5 och X6 är betydande.

Å andra sidan är skillnaderna mellan GLE och GLE Coupé minimala, så mycket att du kanske inte kan skilja dem åt när du tittar på dem framifrån. Hur som helst är X6 en mer underhållande, speciellare och mer spännande bil att köra jämfört med GLE.

GLE är en mer familjeorienterad SUV som syftar till att tillfredsställa kunder som söker effektivitet, utrymme, säkerhet och tystnad. X6 är ett mer ungdomligt val och riktar sig till dem som föredrar en spännande körning framför den relativa subtilitet som standard GLE erbjuder.

2022 BMW X6 – BMW:s flaggskepp bland de sportiga SUV:erna.

BMW X6 börjar på 67 350 dollar för xDrive 40i-modellen som erbjuder en 3,0 l V6 med 335 hk och 330 lb-ft vridmoment. Den V8-drivna M50i X6 börjar på 86 650 dollar och erbjuder en avtrimmad version av X6 M-motorn med 523 hk och 553 lb-ft vridmoment.

Om du är villig att gå all out kan du välja X6 M som erbjuder den fullfjädrade BMW M-divisionen 4.0L twin-turbo V8 med mer än 600 hk och 553lb-ft vridmoment för 109 595 dollar. Den toppmodellen X6 M Competition kostar 118 595 dollar och har 617 hk.

  Vilken månad att köpa en begagnad Mercedes

Alla BMW X6-modeller kommer med BMWs xDrive AWD-system och en 8-växlad automat med vridmomentomvandlare. X6 kan inte missas eftersom den erbjuder ett överflöd av närvaro på vägen. Det är en stor, bred och hög SUV som kan skrämma bort alla heta hatchbacks från omkörningsfilen.

När du kliver in i X6 möts du av det allra bästa som BMW har att erbjuda, vilket innebär att X6 erbjuder klassledande interiörbyggkvalitet och uppmärksamhet på detaljer. Det är inte den mest praktiska SUV:n som finns, och den erbjuder inte heller klassisk SUV-visibilitet, men en X6 köps av helt andra skäl.

2022 Mercedes GLE – Det mer förnuftiga alternativet

Med en startpris på 56 150 dollar är 2022 GLE350 ingången till att äga en mellanstor Mercedes SUV, men många anser att 350:an är lite tråkig eftersom den använder en 4-cylindrig 2,0L-motor med 255 hk och 277 lb-ft vridmoment och den levereras inte med Mercedes 4MATIC AWD-system från fabriken.

Med det sagt bör du rikta din uppmärksamhet mot GLE450 för 63 950 dollar som kommer med 4MATIC AWD-systemet från fabriken och en 3.0L V6 som ger 362 hk och 369bl-ft i vridmoment. GLE 53 4MATIC+ för 74 150 dollar erbjuder samma motor med några extra AMG-bitar för att den erbjuder 429 hk och 384lb-ft vridmoment.

Den enda GLE-modellen som kan konkurrera med X6 är dock V8-modellen GLE 63 AMG S som kostar 117 000 dollar och den erbjuder liknande effekt som X6 M. Standard-SUV:n GLE är mycket mer praktisk, mer förnuftig och objektivt sett en bättre SUV jämfört med X6.

  BMW X6 VS Mercedes GLC - vilken är bäst?

Den är också en bättre terrängkörare, den erbjuder bättre sikt, den är effektivare och billigare att underhålla. BMW X6 köps dock med hjärtat, inte med hjärnan.

Slutsats – GLE är bättre, men X6 vinner.

Nästan alla möjliga parametrar förutom kraft och prestanda ger GLE övertaget eftersom GLE är billigare att köpa, billigare att underhålla, effektivare, rymligare, mer familjeorienterad, en bättre terrängkörare och en bättre familjebil.

GLE är mycket lättare att köra, parkera och manövrera i trånga utrymmen. Dessutom erbjuds GLE med sju säten medan den andra sätesraden i X6 lider av bristande huvudutrymme. Nästan alla aspekter pekar på GLE, men X6 vinner eftersom den känns mer speciell, mer unik och är mycket roligare att köra.

FAQ avsnitt

Är BMW X6 mer tillförlitlig än Mercedes GLE?

Att döma av några källor på nätet har X6 ett bättre förutspått tillförlitlighetsresultat jämfört med GLE, även om X6 är mycket dyrare att äga. X6 är faktiskt en av de dyraste BMW:erna att äga eftersom den är så speciell och unik.

Till exempel använder X6 M 295 bakdäck vilket är löjligt för en SUV. För att få ett litet sammanhang, Ferrari 458 Italia och den nya McLaren Artura använder 295 sektionsdäck. Det finns många aspekter som dessa för X6 och det är därför denna coupé-sport-SUV kostar så mycket pengar att underhålla.

Varför ska jag köpa BMW X6 framför Mercedes GLE?

Du bör köpa BMW X6 framför Mercedes GLE om du vill ha en sportig, attraktiv och snygg gör-det-själv-bil som kan konkurrera med både SUV:er och sportbilar. Stora coupé-SUV:er är verkligen en förvärvad smak, men de som älskar stilen tenderar att älska allt annat med dem.

  Vanliga problem med Mercedes ML320

X6 är mycket mer speciell, mer underhållande att köra och erbjuder interiörmaterial av högre kvalitet. Den är inte en lika bra familje-SUV som GLE är, men X6 är mer än användbar för familjetransporter.

Varför ska jag köpa Mercedes GLE framför BMW X6?

Familje-SUV:n Mercedes GLE är objektivt sett en bättre bil jämfört med X6 eftersom den erbjuder mer utrymme, den är billigare, mer användbar, erbjuder bättre sikt, den är inte lika stel och kostar mindre pengar i underhåll. GLE är det förnuftiga, smarta alternativet.

Om du är en Mercedes-entusiast är chansen stor att du inte ens kommer att överväga BMW X6, särskilt om du inte heller gillar coupé-SUV:er. Med det sagt finns det en myriad av anledningar till varför du bör köpa GLE framför X6.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts