2022 Mercedes GLE vs BMW X5

Segmentet för mellanstora lyxiga SUV:er är fullt av otaliga fantastiska SUV:er från alla relevanta märken i den övre prisklassen som Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Land Rover, Bentley, Aston Martin, Cadillac och Lincoln, men inga två mellanstora SUV:er jämförs så ofta som BMW X5 och Mercedes Benz GLE.

Dessa är så nära jämförda att det betyder att du inte kommer att göra ett dåligt beslut om du väljer någon av dem. Den amerikanska marknaden uttrycker det största intresset för dessa två SUV:er och det är därför både BMW X5 och Mercedes GLE byggs i USA.

När man ställer huvudet mot värmen hamnar X5 i topp när det gäller kvalitet och sportighet, eftersom den erbjuder mer avancerade interiörmaterial och en mer spännande körupplevelse, medan GLE erbjuder en mer futuristiskt utförande instrumentbräda, mer lastutrymme och en mer nedkyld inställning till körning.

BMW X5 är lite nyare jämfört med GLE och det syns definitivt. Dessa två är dock båda fantastiska mellanstora SUV:er och du kommer att trivas mer än bra med någon av dem.

2022 Mercedes GLE – En bekvämare SUV

Med ett utgångspris på cirka 56 000 dollar sitter GLE stadigt i segmentet för lyxiga mellanstora SUV:er. GLE finns även med en valfri tredje sätesrad som endast är tillgänglig för barn och därför inte bör användas för chaufförskap för vuxna.

GLE levereras med kraftfulla motorer som omfattar både 6-cylindriga och 8-cylindriga motorer. GLE har en tydlig wow-faktor jämfört med X5 eftersom den har en mer futuristisk exteriör och interiör som ser mer imponerande ut och känns mer dominerande.

  Är det en dålig idé att köpa en begagnad Mercedes?

GLE är mer inriktad på en bekväm och raffinerad körning, vilket innebär att den inte försöker vara sportig eller aggressiv på något sätt. Den andra sätesraden i GLE känns rymligare och bekvämare eftersom sätena inte är lika upprätta som i X5.

GLE och X5 är mycket olika bakom ratten även om de båda är mellanstora SUV:er som delar en liknande strategi för marknadsplacering.

2022 BMW X5 – Förarens val

BMW X5 börjar på 59 400 dollar vilket innebär att den kostar lite mer än GLE, men om du väljer tillval till en jämförbar nivå är de otroligt nära varandra. X5 är inte lika slående eller attraktiv vid en första anblick, men ju mer du tittar på den, desto mer inser du att BMW har spelat på det säkra.

X5:s exteriörstyling beror i hög grad på vilka tillval du väljer, vilket är både bra och dåligt. Dåligt specificerade X5-modeller ser tråkiga och oinspirerande ut, men M-Sport-modellerna i toppklass ser fantastiska ut, vilket innebär att du måste betala mer om du vill bli uppmärksammad.

Där X5 har ett definitivt övertag över GLE är både på köravdelningen och kvalitetsavdelningen. X5 känns smidigare och villig att ta en sväng i snabb takt, den rullar mindre i kurvorna utan att vara överdrivet styv vilket innebär att X5 är det självklara valet för den som älskar en spännande körning.

Kvalitet är också ett område där BMW brukar utmärka sig och X5 känns faktiskt lite bättre byggd jämfört med GLE. Materialvalen är mer konsekventa i hela kupén och det finns färre billiga plastbitar jämfört med GLE.

  Vilka Mercedes-Benz-modeller är hardtop cabrioleter?

Slutsats – Välj X5 om du vill ha en sportig körning, välj GLE om du vill ha komfort.

GLE är komfortmästaren eftersom den kör som den kör. Du frestas inte att utforska GLE:s dragkraftsgränser eftersom den inte vill att du ska göra det. Det betyder inte att X5 inte är bekväm, men faktum är att X5 helt enkelt inte är lika isolerad från körprocessen på samma sätt som GLE.

X5 känns mer billiknande, mer kopplad till vägen och kommunicerar mycket mer med föraren medan GLE får dig att luta dig tillbaka och njuta av färden. X5 är bättre på att vara bekväm än vad GLE är på att vara sportig. Detta innebär i slutändan att X5 är mer attraktiv i körupplevelsen.

GLE har dock en närvaro på vägen som helt enkelt inte kan matchas av X5, och det är viktigt när det gäller lyxiga SUV:er. Hur som helst är båda dessa fantastiska, och du bör hålla dig till din körstil när det är dags att välja mellan de två.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes GLE säkrare än BMW X5?

Både BMW X5 och Mercedes Benz GLE är överlägset säkra mellanstora SUV:er, vilket innebär att de är nära jämbördiga när det gäller säkerhet. IIHS belönade X5 med toppbetyget ”Top Safety Pick” och motsvarande 5-stegsbetyg, vilket innebär att X5 är säker.

Mercedes GLE fick betyget Top safety pick +, vilket innebär att GLE är något bättre än X5 när det gäller säkerhet, åtminstone när det gäller IIHS-testerna.

  Vilken liten SUV har flest hästkrafter?

Är Mercedes GLE mer bränsleeffektiv än BMW X5?

Din bränsleeffektivitet beror i hög grad på vilken typ av motor du väljer, men det verkar som om de här två är så nära varandra att det är omöjligt att utse en vinnare här. Allt beror på hur du kör, men det är säkert att säga att båda dessa är ganska bränsleeffektiva med tanke på storlek och vikt.

GLE är dock mycket tyngre vilket innebär att det borde vara lättare att uppnå ett bättre MPG-resultat med X5.

Är Mercedes GLE mer eftertraktad än BMW X5?

Båda dessa två mellanstora SUV:er är önskvärda av en mängd olika anledningar, men tack vare en mer ståtlig yttre design är GLE ett mer önskvärt val för de flesta människor där ute. En vanlig icke-bilist kommer att titta på GLE och tänka att den kostar mer än X5 på grund av hur den ser ut.

Mercedes bilar har en aura av otyglad elegans över sig som härrör från att de inte försöker vara både sportiga och lyxiga medan BMW sitter på staketet mellan en sportig körning och en bekväm körning perfekt vilket är både bra och dåligt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts