Är det en dålig idé att köpa en begagnad Mercedes?

Mercedes är ett prestigefyllt varumärke med några av de mest avancerade lyxbilarna på marknaden. Men är det en bra idé att köpa en begagnad Mercedes-Benz?

Att köpa en begagnad Mercedes är ingen dålig idé. Du måste ändå underhålla den ordentligt för att kunna njuta av åkturen i många år framöver. Så om du är en person som hoppar över schemalagt serviceunderhåll är en begagnad Mercedes inget för dig. En begagnad Mercedes kan vara dyr att underhålla, men den erbjuder komfort och lyx.

Oavsett om den är begagnad eller ny behåller Mercedes fortfarande sin status som ”bäst eller inget”. Därför kan du vara säker på att du får en kvalitets-, lyxig och högteknologisk bil även om den är begagnad. Det är viktigt att kontrollera tillförlitligheten hos den begagnade Mercedes-Benz du tänker köpa för att undvika att få många problem i framtiden.

Fördelar med att köpa en begagnad Mercedes

Prestige

Mercedes-Benz har varit standarden för lyxbilar i många decennier. Det treudiga emblemet står inte bara för högteknologiska bilar, utan även för status. De flesta som kör Mercedes-Benz anses vara en klass över de andra. Det är därför Benz är älskad av chefer och vd:ar.

Så oavsett om du köper en begagnad eller ny Mercedes-modell kommer du fortfarande att betraktas med hög aktning. Dessutom kommer du att bli glad över att köra en bil med en utmärkt historia och ett utmärkt track record när det gäller säkerhet, prestanda och hållbarhet.

Avancerade funktioner

Förutom prestige har Mercedes-bilar några av de mest sofistikerade funktionerna på marknaden. Därför kommer Mercedes, oavsett om den är begagnad eller inte, fortfarande att ha förstklassiga funktioner som inte finns i de senaste standardbilarna. Detta innebär att du får mer än bara den prestigefyllda märkningen.

  Vad betyder AMG för Mercedes?

Några av de avancerade funktioner som du hittar i Mercedes och som inte finns i de flesta vanliga bilar är LED-belysningsljus, valnötsträdsinredning, soltak, uppvärmda säten, elektriska fönster, läderstolar, PRE-SAFE och mycket mer. Dessa funktioner gör att det känns annorlunda att köra Mercedes än vanliga bilar.

Bekväm körning

När det gäller att erbjuda komfort är det få bilmärken som kan konkurrera med Mercedes. Tack vare de material av högsta kvalitet som de använder för att utforma sina interiörer. Trots att de är begagnade kommer du att upptäcka att de flesta Mercedes-modeller är bekväma och mysiga.

Lägre pris

En av fördelarna med att köpa en begagnad Mercedes-Benz är att du får betala nästan hälften av priset för en ny Mercedes-Benz. Tack vare deras höga avskrivningsvärde, som liknar de flesta lyxbilar. Observera att E-klassen har ett av de högsta avskrivningsvärdena. Efter fem års ägande har denna bil en nedskrivning på cirka 67 procent.
Den främsta anledningen till att Mercedes-Benz skrivs av snabbare är på grund av leasing. Mercedes leasar cirka 50 % av sina nya bilar, vilket innebär att begagnatmarknaden har mängder av begagnade Mercedes-modeller efter leasingperioden på tre år. Dessa bilar säljs normalt till utmärkta priser.

Bra rykte för säkerhet

En annan fördel med att köpa en begagnad Mercedesbil framför andra fordon är att du får en säker bil. Trots att Mercedes är begagnad har den fortfarande de förstklassiga säkerhetsfunktioner som är standard i sina bilar. Funktioner som stabilitetskontroll, filhållningsassistans, PRE-SAFE-teknik och mycket mer.

Nackdelar med att köpa en begagnad Mercedes

Höga reparations- och underhållskostnader

Innan du spenderar dina surt förvärvade pengar på en begagnad Mercedes-Benz bör du vara beredd att spendera pengar för att underhålla din bil. De avancerade funktionerna och den högteknologiska tekniken som Mercedes har gör det lättare att gå sönder. Därför bör du vara beredd på att ådra dig höga reparations- och underhållskostnader under hela din ägandeperiod.
Dessutom kräver Mercedes speciella verktyg och expertis för att hantera sina bilar. Därför kan du inte ta din Mercedes till en vanlig mekaniker om du inte vill klanka på din bil. Observera att Mercedes-certifierade mekaniker är dyrare än vanliga mekaniker.

  Bästa gamla Mercedes att köpa

Opålitlig på grund av de avancerade funktionerna och den senaste tekniken.

Som nämnts ovan är Mercedes-Benz-modeller utrustade med några av de senaste och mest avancerade teknikerna och funktionerna. Det är den senaste tekniken som gör dessa bilar opålitliga och de orsakar många problem. Som ett resultat av detta driver de upp kostnaderna för reparation och underhåll.

Kostnader utanför garantin

En annan fara med att köpa en begagnad Mercedes-Benz-modell är att den saknar garanti. Om du inte har en Mercedes- eller återförsäljargaranti kan kostnaden för reparation och underhåll till och med bli högre. Överväg därför att skaffa en begagnad certifierad begagnad Mercedes. Dessa är vanligtvis ordentligt inspekterade och kommer med garantier.

FAQ

Vilken är den bästa begagnade Mercedes att köpa?

Trots att E-klassen har ett av de högsta avskrivningsvärdena bland Mercedes-modellerna är den fortfarande den bästa begagnade Mercedes att köpa. Denna bil är extremt pålitlig och hållbar. Dessutom är den bekväm, rymlig och säker.

Är det värt att köpa en 10 år gammal Mercedes-Benz?

Det beror på bilens skick. Om den 10-åriga Mercedesen är ordentligt underhållen och skött är den värd att köpa. Dessutom spelar modellen roll eftersom alla Mercedes inte är tillförlitliga. Men om bilen är i dåligt skick och dåligt underhållen eller har varit inblandad i många olyckor är det inte värt att köpa den.

Har Mercedes många problem?

Ja, det gör de. Mercedes är bland de minst pålitliga bilmärkena på marknaden. De flesta Mercedes-modeller utvecklar problem efter att ha kört 100 000 mil. Vissa modeller börjar dock få problem redan vid 70 000 mil. Innan du köper en Mercedes bör du därför se till att den har färre problem, annars kommer du att få ångra det.

  Varför Mercedes är dåliga bilar

Vilken är bäst – Mercedes eller Audi?

Om säkerhet, lyx, komfort och hållbarhet är vad du letar efter är det Mercedes som vinner. Men om du vill ha utmärkt hantering, tillförlitlighet och prestanda är Audi det bästa alternativet. Alla dessa bilmärken är dock dyra att underhålla men stilfulla och prestigefyllda.

Slutsats

Att köpa en begagnad Mercedes-Benz är ingen dålig idé, förutsatt att du underhåller den ordentligt. Att underhålla en Mercedes är dock ganska dyrt och att hitta reparationsdelar till vissa modeller kan vara en svår uppgift. Innan du köper en begagnad Benz bör du ta reda på om den är pålitlig och hållbar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts