Mercedes GLE 350 vs GLE 450

Mercedes ML-klass introducerades i slutet av 90-talet och hade tre olika generationer tills den ersattes av GLE som nu är inne på sin andra generation. Den första Mercedes GLE var inte en helt ny modell eftersom den snarare var en uppgraderad och uppfräschad version av den tredje generationen ML.

Nu år 2022 kan du köpa GLE i några olika konfigurationer. Instegsmodellen RWD GLE350 kommer med en 4-cylindrig motor som för många är lite för tråkig och eventuellt till och med undermålig. GLE 450 kommer med en rejäl prishöjning, men den erbjuder en 6-cylindrig motor och AWD-systemet 4MATIC.

Om du gillar GLE för dess design, praktiska egenskaper och interiör bör GLE350 tjäna dig tillräckligt bra, särskilt om du uppgraderar till 4MATIC-modellen. Om du däremot vill ha en äkta Mercedes lyxiga SUV-upplevelse måste du uppgradera till GLE450 eftersom den erbjuder en bättre och kraftfullare motor.

Den 6-cylindriga motorn som finns i GLE450 känns helt enkelt mer exklusiv, smidigare och mer passande för en så stor SUV. Med det sagt, om du inte bryr dig om motorn och bara vill ha en Mercedes SUV kan du spendera prisskillnaden mellan de två på extrautrustning.

2022 Mercedes GLE350 – En kompromisslös mellanstor lyx-SUV

Att kalla GLE350 för kompromisslös är kanske lite väl långtgående, men jag tycker faktiskt att en så stor och imponerande lyx-SUV borde komma med en motor som är mer passande. Kompromissen här är dock enkel eftersom Mercedes beslutat att erbjuda GLE350 med en 4-cylindrig motor för dem som vill spara några extra pengar.

Med ett utgångspris på 53 150 dollar är GLE350 mycket billigare jämfört med GLE450. GLE350 levereras med en 2,0 l turboladdad 4-cylindrig motor med turbo som ger 255 hk och 273 lb-ft vridmoment. Den levereras också med ett RWD-system, men du kan uppgradera GLE350 till att erbjuda 4MATIC-systemet för 2 500 dollar mer.

  2022 Mercedes EQS vs Porsche Taycan

Även om den 4-cylindriga 2.0L-motorn som finns i GLE350 är kraftfull nog för de flesta, är den inte lika raffinerad eller smidig som den 6-cylindriga enheten som finns i GLE450. Man skulle kunna förvänta sig att en 4-cylindrig 2.0L-motor är effektivare än den 6-cylindriga 3.0L-motor som finns i GLE450, men så är helt enkelt inte fallet i verkligheten.

Denna mindre motor måste arbeta hårdare för att driva en så stor SUV som GLE. Detta innebär att 3,0L V6 GLE helt enkelt känns mer ansträngningslös utan att vara mindre effektiv.

2022 Mercedes GLE450 – Den perfekta platsen Mercedes GLE

GLE450 börjar på 63 950 dollar och den får den turboladdade 3,0L V6:an med 362 hk och 360 lb-ft vridmoment. Den får också mild-hybridteknik som innebär att elmotorn kan hjälpa den större V6:an och det är därför som GLE450:s maximala effekt är 362 hk.

GLE450 kommer också exklusivt med 4MATIC-systemet vilket innebär att du inte behöver betala något för att få en AWD-bil. Den 6-cylindriga motorn som finns i GLE450 är mycket mer passande eftersom den ger en obehindrad körupplevelse som får bilen att kännas mycket mer högklassig.

Varken den 4-cylindriga 2,0L-motorn eller den 3,0L V6-motorn låter särskilt intressant, men nivån av sofistikering mellan de två är märkbar både under körning och vid stillestånd. Det är bara något lite mer speciellt med en SUV med en relativt stor motor, och de som lägger märke till dessa saker kommer alltid att välja GLE450.

  Vilken SUV är bäst, Cadillac eller Mercedes?

Även om både GLE350 och GLE450 har liknande maximal dragkapacitet kan GLE450 dra mycket mer utan ansträngning.

Slutsats – GLE450 är den bättre bilen för dem som bryr sig.

När man jämför de här två bilarna verkar det som om GLE450 är den klara vinnaren eftersom den är kraftfullare, har AWD som standard, är smidigare, kan dra lättare och eftersom den är lika effektiv. Men om du inte bryr dig om något av detta bör GLE350 tjäna dig tillräckligt bra.

Det finns också ytterligare några skäl till varför GLE350 kan vara ett bättre val eftersom den är mindre skadlig för miljön och detta kan sänka dina totala driftskostnader jämfört med GLE450. De totala CO2-utsläppen som GLE350 erbjuder är faktiskt mer hanterbara jämfört med GLE450.

Beroende på var du bor kan detta göra en enorm skillnad när det gäller dina kostnader för registrering, försäkring och vägskatt. Hur som helst är GLE450 ett bättre paket, men bara om du bryr dig om motorn och den övergripande känslan.

FAQ-avsnitt

Är Mercedes GLE350 2022 effektivare än GLE450?

Mercedes ger båda dessa SUV:er en liknande MPG-klassning. Det innebär att båda dessa bör ge mellan 20-25 MPG respektive. En GLE350 utan 4MATIC bör dock vara märkbart effektivare om du inte trampar tungt på gaspedalen.

GLE450 4MATIC är tyngre och erbjuder en större motor vilket innebär att MPG-resultaten med GLE450 är extremt beroende av hur du kör bilen. Hur som helst erbjuder GLE350 ingen bränsleeffektivitetsfördel jämfört med GLE450 eftersom din MPG beror mer på dina körvanor än de angivna MPG-resultaten.

  Vanliga problem med Mercedes W140

Varför erbjuder Mercedes en 4-cylindrig 2,0 liter cylinder i 2022 års Mercedes GLE?

Världen som helhet rör sig mot en mer hållbar framtid, vilket innebär att bilarna ständigt blir mer och mer effektiva, vilket kommer med både för- och nackdelar. Fördelarna är att vår miljö blir renare och bättre skyddad, men nackdelarna är bilar som blir allt tråkigare.

Därför erbjuder Mercedes GLE med en 2,0 liters fyrcylindrig motor eftersom detta är den riktning som alla bilar rör sig mot. Med tiden kommer vi troligen att få se allt fler 2,0L 4-cylindriga motorer, även i större SUV:er.

Är det vettigt att köpa en V8 Mercedes SUV?

Eftersom downsizing och tvångsinduktion fortsätter att sprida sig över alla bilar verkar det mer utmanande än någonsin att köpa en V8 Mercedes SUV. Driftskostnaderna förknippade med dessa typer av motorer är mycket högre eftersom dessa typer av motorer dricker mycket mer bränsle och är dyrare att underhålla.

Ingen köper dock en V8 år 2022 på grund av anledning, folk köper dem för att de älskar dem. Oavsett hur bra och effektiv en 4-cylindrig 2,0 litermotor kan vara kommer en V8 alltid att kännas mer fyllig, smidigare och mycket roligare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts