Vanliga problem med Mercedes ML320

Mercedes ML320 tillverkades mellan 1998 och 2009 och under denna tid har ML haft två olika generationer. W163 tillverkades mellan 1998 och 2005 medan W164 tillverkades mellan 2005 och 2009.

Den första generationen av ML är nu en relativt gammal bil och den tenderar att drabbas av en hel del problem som motorproblem, problem med styrsystemet och problem med servicebromsen. Den andra generationen av ML är mycket mer tillförlitlig än den första och problemen listar vanligtvis elektriska problem, motorproblem och problem med styrsystemet.

Båda dessa generationer av ML320 är inte de mest pålitliga Mercedes SUV:erna någonsin och de tenderar att kosta ganska mycket pengar att underhålla. På det hela taget är de fortfarande bekväma och lyxiga känslor att köra, men om du vill ha en mer modern Mercedes mellanstor SUV bör du leta efter den tredje generationen ML.

De flesta problem som tenderar att drabba dessa tidiga ML-modeller beror på bristande underhåll. Vissa av dem är dock allvarligare än andra. Du bör leta efter välskötta exemplar med relativt låg körsträcka av varje modell om du vill ha en relativt hanterbar ägarupplevelse.

Mercedes ML320 W163 problem med motor och motorkylning

Den första generationen av ML320 är känd för att ha problem med den harmoniska balansskivan, katalysatorerna, problem med grenrör/huvudledare och EGR-värdeassocierade problem. Alla dessa är kostsamma att reparera medan vissa av dem ibland förekommer på både exemplar med låg och hög körsträcka.

Om du känner att din ML320-motor går på tomgång, den är lite för högljudd, har svårt att starta eller dör utan någon uppenbar orsak bör du ta den till en diagnos omedelbart eftersom vissa av dessa är kända för att orsaka många problem längre fram i tiden.

  Vilken Mercedes-motor låter som en Pagani?

Mercedes ML320 W163 problem med styrsystemet

W163 ML320 är känd för att relativt ofta drabbas av problem med servostyrningshjulet. Många ägare klagade på att servostyrningsslangen gick sönder, att servostyrningsvätska läckte ut, att det fanns problem med anslutningar och problem med det hydrauliska servostyrningssystemet som helhet.
En del av dessa tenderar att dyka upp under körning vilket innebär att det aldrig är bra att förlora servostyrningen när man färdas på en motorväg. Du måste hålla ett öga på dessa hela tiden om du vill ha en säker och hanterbar körning. Se också till att hålla utkik efter inkonsekvent styrhjälp eftersom detta kan mer problem senare.

Mercedes ML320 W163 service bromsar problem

Många ML320-ägare av första generationen rapporterade relativt problem med bromssystemet där bilen plötsligt stannar efter att ESP-lampan tänds på instrumentbrädan. Det verkar som om det här problemet uppstår på grund av att styrningens girhastighetssensor börjar läsa fel och att bilen tror att något är fel och därför stannar bilen självständigt.

Detta kan vara ett stort problem under körning, så se till att kontrollera dessa sensorer och system om du vill köpa en W163 ML320.

Mercedes ML320 W164 elektriska problem

Den andra generationen av ML320 är visserligen mycket mer tillförlitlig än den första, men även dessa är kända för att drabbas av alla möjliga elektriska problem. Flera ägare har rapporterat att många av bilens elektroniksystem går sönder från tid till annan. Det handlar bland annat om problem med elektrisk baklucka, problem med yttre belysning och interiörströmbrytare.

  Passar Mercedes-hjul till Lexus?

Många ägare har rapporterat att de flesta av dessa orsakas på grund av att vatten tränger in i flera olika delar av bilen. Vissa ägare rapporterade att detta främst beror på vattentätningar av låg kvalitet för huven, solluckan, bagageluckan och dörrkryssningsområdena.

Mercedes ML320 W164 problem med motor och motorkylning

ML320 använder en pålitlig och ganska pålitlig motor. Många ägare har dock fortfarande rapporterat att bilen tenderar att stanna, särskilt om kamaxelsensorn dör. Motorläckage är också ett vanligt tema för äldre europeiska lyxbilar medan ökad oljeförbrukning också är vanligt förekommande med exemplar med högre körsträcka.

Läckor som dessa kan ibland resultera i en brand och det finns en hel del fall där folk förlorat sina ML320 på grund av brandrelaterade skador.

Mercedes ML320 W164 problem med styrsystemet

Styrsystemet är en välkänd svag punkt hos ML320 och det finns många uppgifter på nätet som tenderar att diskutera dessa problem mer ingående. Problem med servostyrningssystemet inkluderar läckage av servostyrningsvätska, brist på servostyrning, morrande ljud, problem med främre lager och många problem med rör och anslutningar.

Dessa kan också vara relativt farliga, så se till att hålla ett öga på dessa om du är intresserad av att köpa en Mercedes ML320.

FAQ-avdelning

Är Mercedes W164 ML320 mer tillförlitlig än W163 ML320?

Den andra generationen av ML320 är mycket mer tillförlitlig än den första generationen. Det beror på att den första generationen ML nu är mer än 20 år gammal samtidigt som den var en oerhört komplex bil till att börja med. Det betyder att bilar som dessa tenderar att ha många problem med tiden, särskilt om de inte underhålls på rätt sätt.

  Är det dyrt att äga en Mercedes?

Trots det betyder det inte riktigt att W164 ML320 är mer tillförlitlig eftersom den inte är det. Om du vill ha dessa bilar, se till att hitta en som är 1in adekvat skick, även om det innebär att du måste inkassera några extra tusenlappar.

Vilken motor finns i Mercedes ML320?

Den första generationen ML320 använder en 3,2L V6 med 218hk och 228lb-ft vridmoment medan W164-generationen också använder en 3,0L V6 med 220hk och 398lbft vridmoment. Den andra generationen ML320 är mycket mer eftertraktad eftersom den är mycket nyare.

Det är säkert att säga att båda dessa kraftverk är mer än tillräckliga för 99 %, men W164-motorn erbjuder mer vridmoment vilket gör den mer lättsam och passande för en stor SUV.

Ska jag köpa Mercedes ML320?

Du bör hoppa över att köpa den första generationen av ML eftersom den inte är den mest pålitliga eller modernaste bilen som finns. Den andra generationen av ML320 är mycket bättre, men den är fortfarande inte i nivå med moderna bilar.

Om du köper en av dessa som din dagliga förare, se till att köpa en med inte alltför många mil på klockan. Se också till att kontrollera alla känsliga områden, särskilt styrsystemet och de motorrelaterade frågorna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts