Är det dyrt att äga en Mercedes?

Är det dyrt att äga en Mercedes?

Kort sagt, ja, det är dyrt att äga en Mercedes. Dagens bilköpspriser tenderar att stiga till skyhöga nivåer på grund av de ständigt växande listorna över kostnader som är förknippade med att köpa en ny bil. Skatter, försäkringskostnader, garantipaket och bränslekostnader gör dagens bilmarknad tung på plånboken. Särskilt om du överväger att köpa en Mercedes.

Att köpa en ny Mercedes

Att köpa en bil med en treuddig stjärna på huven kan vara oerhört spännande. Oavsett om du använder din Mercedes för en tvärkoantinental bilresa eller bara kör den runt i stan för att hämta dina matvaror finns det många bra alternativ att välja mellan.
Fördelarna med att köpa en helt ny Mercedes är många. Du får välja allt du vill ha på din fräscha nya bil. Du får välja färg, trim, alla paket du vill ha, en mer komfortinriktad strategi eller en tjusig ny AMG-modell om du känner dig lite energisk.
Medan du är i färd med att välja en ny Mercedes bör du också ta hänsyn till olika sätt att förvärva en ny Benz. Du kan välja att köpa en direkt, eller välja finansiering eller leasing om du har en budget och inte känner att du behöver spendera allt på en gång.

Att köpa en begagnad Mercedes

Om du tycker att det är ekonomiskt oansvarigt att spendera stora summor av dina surt förvärvade pengar på en tillgång som skrivs ned, bör du överväga att köpa en begagnad Mercedes. Du kan vara säker på att en begagnad Mercedes inte alltid är problemfri. Men du kan säkert undvika problemen genom att investera tid och arbete innan du slösar bort dina surt förvärvade pengar.
Du bör alltid överväga att köpa en begagnad Mercedes. Genom att göra det undviker du på ett säkert sätt den kolossala värdeminskning som en ny bil får när den körs över utställningsgolvet. Om din begagnade Mercedes underhålls på det sätt som återförsäljaren har tänkt sig kan den tjäna dig länge och ge dig många fler slarviga mil på den kontinentala resan eller matvarubesöken.

  Vilka Mercedes har DISTRONIC PLUS

Kostnader förknippade med att äga en Mercedes

### Tillval från ny
Det är mycket välkänt att framstående tyska lyxbilsmärken tenderar att ta ut rejäla belopp för en tillräckligt utrustad bil. Så mycket att de ibland inte ens erbjuder allmän utrustning, vilket är standard på många budgetvänliga märken numera.
Det är mycket tillrådligt att hålla koll på din budget när du specificerar din nya Mercedes, eftersom det kan sluta med långt mer än vad din plånbok kan hantera.

Underhållskostnader

Återförsäljare backade underhållsreparationer på förskottsbetalning är ett alternativ. De kan spara dig en del pengar jämfört med de tjänster som tillhandahålls av återförsäljaren, men många oberoende verkstäder kan kanske ordna upp det för ännu mindre än så.
Du bör också komma ihåg att ett förbetalt underhållsavtal inte täcker reparationer utanför underhållsavtalet.
Fördelarna med en historikbok för regelbundet underhåll kan göra underverk för dig när du börjar fundera på att sälja bilen. Det är mycket mer hållbart att spendera en fast summa pengar för regelbundna underhållskostnader än att hoppas att de oundvikliga kostnaderna för nästa haveri inte ska driva dig in i en ekonomisk katastrof.

Försäkring

Priserna på bilförsäkringar beror på många olika faktorer. Om din bil är ny eller bara tre år gammal gör en stor skillnad i försäkringskostnaderna. Det är också viktigt att notera att dina försäkringskostnader också beror på dina personliga omständigheter. Saker som din ålder kommer att påverka kostnaden för den premie du kommer att betala.
Försäkringskostnaderna varierar ganska mycket beroende på vilken modell det rör sig om. Mercedes AMG-produkter med törstiga V8:or och cabriolettak är dyrare än små SUV:er som en GLA 250. En ny S-klass kostar alltid mer att försäkra än en A-klass, och detta gäller i hela sortimentet baserat på klassen.
Mer prestandainriktade AMG-modeller brukar kosta mycket mer att försäkra. Vissa specifika egenskaper som kraft, roadster-toppar eller hardtop-varianter skiljer sig avsevärt i försäkringskostnad. Mer premiumerbjudanden från Mercedes erbjuder mycket mer utrustning, vilket i sin tur gör det dyrare att försäkra eftersom just den utrustningen är benägen att gå sönder,

  Vilken modell är den minsta Mercedes SUV?

Bränslepriser

Bränslepriserna beror på många olika faktorer, bland annat motoreffekt, vikt och hur bilen drivs på vägen. Många olika prylar i bilen, t.ex. AC, kan öka bränslekostnaderna.
Den viktigaste faktorn är naturligtvis: motorn. En av festbitarna i en Mercedes AMG-modell är helt klart dess drivlina. AMG-motorerna tillverkas i Affalterbach med filosofin ”en man, en motor”. Medan AMG-motorerna är fantastiska på alla sätt när det gäller prestanda är de inte nödvändigtvis lika mycket när det gäller bränsle.
Fyrcylindriga AMG-modeller tenderar att förbruka mycket mindre bränsle än en törstig V8-motor, men de förbrukar fortfarande mer bränsle än din genomsnittliga CLA 250. Man kan hävda att bränslekostnader inte är något som en AMG-ägare tänker på. När du kör en AMG handlar det trots allt om leenden per mil, inte om mil per gallon.

Vanliga frågor om Mercedes

Är det dyrare att äga en Mercedes än att äga en BMW eller en Audi?

På senare tid verkar Audi vara det märke som drabbas av de högsta räkningarna för reparationer. Försäkringskostnaderna beror på olika faktorer, och de verkar ganska lika för en jämförbar rival i klassen. När kilometerna på mätaren börjar staplas på hög, detsamma gäller antalet ägare som en bil haft, tenderar komponenter att gå sönder.
Men generellt sett är Audi sämst, BMW kommer på andra plats och Mercedes tar hem kostnadssegern. Men om man dömer efter tillförlitligheten inom specifika segment verkar Audi vara billigare att reparera än en Mercedes eller BMW när det gäller mer prisvärda modeller. Det beror delvis på att Audi använder många delar från Volkswagen A.G.-delarna.
Å andra sidan är dyrare Mercedes-modeller billigare att reparera än en jämförbar Audi i klassen rival. Även om detta tjänar som en ganska sanningsenlig indikator är det många faktorer som påverkar ett övergripande betyg för bilens tillförlitlighet.

  Är en Mercedes en bra första bil?

Vad ska jag göra för att hålla mitt Mercedesägande så billigt som möjligt?

Du kan överväga att serva din Mercedes var 12:e månad för en större service, eller var 6:e månad för en interimsservice för att följa tillverkarens rekommenderade intervall.
Genom att göra detta håller du belastningen på eventuella oönskade reparationskostnader som kan vara förknippade med att du inte följer tillverkarens rekommendationer. Dessutom kommer det att vara till nytta när det är dags att sälja bilen.
Du bör också ta hänsyn till din körstil. Om du brukar göra längre resor på motorvägar kommer en dieselmotor att förbränna mycket mindre bränsle. Å andra sidan är bensindrivna motorer med mindre cylindrar mer lämpliga för stadskörning när det gäller bränslekostnader.
Du bör också undersöka olika försäkringar eftersom olika faktorer kan sänka dina premiekostnader. Var du parkerar din bil kan till exempel påverka dina premiepriser. Om du parkerar den utomhus kommer ett larm att göra din försäkring mer prisvärd.

Är Mercedes ägandekostnader värda att köpa en Mercedes?

Kort sagt, ja. Det finns inte många andra märken som erbjuder en mer premium körupplevelse än en Mercedes. Även om de kostar en hel del att underhålla och det ibland är stressigt att hålla dem i ett tillfredsställande skick, bör en korrekt underhållen Mercedes hålla länge.
Om du å andra sidan tycker att bilar bara är arbetshästar från punkt A till punkt B så är du förmodligen inte ens intresserad av att köpa en Mercedes, och i så fall är det inte värt det.
Allt handlar om dina personliga preferenser och dina beräknade utgifter. Mercedesbilar har en högre prislapp för nästan allting jämfört med ett mer prisvärt märke. Men det är inte många andra märken som erbjuder den ståtliga upplevelsen som en Benz gör.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts