2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Det mellanstora lyxiga SUV-segmentet är ett av de mest eftertraktade segmenten för de flesta SUV-entusiaster där ute. Mid-size SUV:er är stora, men inte överdrivet så att körupplevelsen känns bussliknande och de är tillräckligt kompakta för att vara spännande att köra i sina sportigaste trimnivåer.

Mercedes Benz GLE är en av, om inte den mest populära mellanstora lyxiga SUV:n som finns, eftersom den är så pass populär. Audi Q7 är också en ganska populär mellanstor lyx-SUV, men den åtnjuter inte samma status som GLE, även om den är bättre än GLE på vissa områden.

Båda SUV:erna erbjuds med luftfjädring som drastiskt förbättrar den övergripande körkvaliteten och du bör välja det. När det gäller komforten är Q7 något bättre än GLE, men detta beror i hög grad på trimnivån, fälgstorleken och hur du kör bilen.

Hur som helst är båda dessa bilar den absoluta toppskiktet i det övre mellanstora lyxsegmentet, vilket innebär att ditt köpbeslut sannolikt kommer att baseras på märkeslojalitet också. GLE känns mer högklassig, men i verkligheten känns Q7 lite bättre byggd.

2022 Mercedes GLE – En mer slående och åtråvärd SUV

Med ett utgångspris på cirka 54 000 dollar ligger GLE väl inom gränserna för segmentet premium mid-size SUV. Anledningen till att de flesta önskar sig GLE så mycket är att den ser mer lyxig ut än sina konkurrenter både från utsidan och insidan.

Även om inredningen i GLE är långt ifrån ny, ser den fortfarande ut som den nyaste tack vare sin design med dubbla skärmar i form av en enda panel i instrumentbrädan. Resten av GLE-kabinen är inte lika futuristisk som de två skärmarna, men utrymmet som erbjuds är hyfsat, med undantag för den valfria tredje sätesraden som endast är tillgänglig för barn.

  Vilka Mercedes-modeller har en huva som är dekorerad?

På vägen känns GLE dominerande och förtroendeingivande, inte för att den är sportig, utan för att den känns mer högklassig än vissa av sina konkurrenter. GLE är också klassledande när det gäller säkerhet och infotainmentsystemets funktionalitet.

På det hela taget är GLE en av de bästa mellanstora SUV:erna som finns, vilket innebär att du inte kan göra något misstag om du överväger den som din nästa bil.

2022 Audi Q7 – En lyxigare strategi som inte syns på radarn.

2022 Audi Q7 börjar på cirka 55 800 dollar vilket binder den direkt mot GLE. Q7 är dock lite bredare och längre vilket gör att den känns mer rejäl på vägen. Inredningsutrymmet är nästan identiskt och båda är tillräckligt rymliga för 99 procent av människorna där ute.

Q7 känns visserligen lite mer raffinerad på vägen tack vare bättre ljudisolering, men skillnaderna är så marginella att det gör liten eller ingen skillnad i verkligheten. Q7 erbjuder dock mer utrymme i den tredje sätesraden, vilket innebär att den är bättre för större familjer, även om sätena endast är avsedda för barn.

De motorer som erbjuds är mycket kraftfulla och är nästan identiska med GLE när det gäller bränsleeffektivitet. Audi-bilar anses ofta vara lite tråkiga eftersom de inte strävar efter att flytta designgränserna alltför mycket.

Detta kan dock också vara en bra sak om du vill flyga under radarn. På det hela taget erbjuder Q7 en liknande upplevelse som GLE, men den brister när det gäller önskvärd och populäritet.

  Vilken månad att köpa en begagnad Mercedes

Slutsats – Mercedes Benz GLE är det bättre valet

Om du spenderar över 60 000 dollar på en SUV vill du att den ska vara känd, och det är där de flesta skillnaderna mellan de här två ligger. Q7 är bara lite mer återhållsam och mindre vågad både på utsidan och insidan.

Teknikmässigt är de nästan identiska, vilket innebär att du inte kommer att göra ett dåligt beslut om du väljer någon av dem. Säkerhetsmässigt är de också otroligt lika eftersom IIHS betygsatte båda dessa med sitt mest prestigefyllda top safety pick + 5-stjärnigt betyg.

Utrymmesmässigt är de nästan identiska, men Q7 erbjuder lite mer utrymme, särskilt när du tar hänsyn till lastutrymme och den valfria tredje sätesraden. Infotainmentsystemet MB UX är lite mer avancerat och bättre integrerat än Audis MMI, vilket också är en fördel för GLE.

Om du är ett Audi-fan ska du välja Q7, om du är ett Mercedes-fan ska du välja GLE. Skillnaderna mellan dessa två är för det mesta marginella vilket innebär att båda är värda sina premium lyxiga SUV-märken.

FAQ-avsnittet

Är Mercedes Benz GLE mer pålitlig än Audi Q7?

Enligt några trovärdiga onlinekällor som J.D. Power verkar GLE vara en marginellt mer pålitlig bil mellan de två. Underhållsmässigt är det lite mellan de två, men det måste sägas att Audi är den något billigare bilen att äga.

  Vilken Mercedes bör jag undvika?

Allt detta beror dock på vilken motor du väljer, körsträckan och hur du brukar använda bilen. På det hela taget är båda dessa bilar genomsnittliga till över genomsnittet när det gäller ägandekostnader och allmän tillförlitlighet.

Är Mercedes GLE en bättre terrängbil än Audi Q7?

Varken Q7 eller GLE är konstruerade för terrängkörning, men om du utrustar dem därefter skulle du bli förvånad över hur kapabla båda dessa kan vara. Audi erbjuder det beprövade Quattro fyrhjulsdriftssystemet som är en synonym för allvädersförmåga.

Mercedes erbjuder dock ett mer omfattande terrängkörningspaket som borde göra det möjligt för GLE att ta sig an mer utmanande terräng.

Är Mercedes GLE en bättre vinterbil än Audi Q7?

När det gäller körning på snö och is är Audi Q7 det bästa alternativet eftersom den erbjuder Audis överlägsna Quattro AWD-system. En ordentlig uppsättning vinterdäck gör dock båda dessa lika kapabla.

På det hela taget ska du inte oroa dig för snö eller is om du skaffar någon av dessa, men se till att välja en ordentlig uppsättning vintergummi också.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts