2022 BMW X4 vs Mercedes GLC Coupe

BMW X4 är BMW:s SUV med coupé i instegsutförande och det är samma sak som med Mercedes GLC Coupe. Dessa två existerar eftersom BMW kom ut med X6 redan 2007 och eftersom Mercedes bestämde sig för att erbjuda GLE i coupéform också.

Mellan dessa två är X4 roligare att köra, erbjuder material av högre kvalitet och lite mer interiörutrymme. X4 är en mer förarfokuserad bil vilket är uppenbart så fort du kliver in i X4. GLC är en mer klassisk Mercedes lyxbilstolkning vilket innebär att den är utformad för komfort.

Motorerna som erbjuds är relativt jämförbara, men de i GLC verkar lite mer underhållande eftersom du kan köpa GLC med en BiTurbo V8. När det gäller tillförlitlighet verkar X4:an klara sig mycket bättre eftersom den är en av de mest tillförlitliga BMW SUV:erna medan GLC:an klarar sig mycket sämre i de flesta diagram och undersökningar.

På det hela taget är X4 en bättre bil tack vare sin mer engagerande körning, interiörmaterial av högre kvalitet, mer utrymme och en mer tillförlitlig plattform. GLC är fortfarande en underbar bil för dem som bara vill kryssa utan att utforska bilens dynamiska möjligheter.

2022 BMW X4 – Förarens val

2022 BMW X4 erbjuds med tre olika motorkonfigurationer. Instegsmodellen X4 xDrive 40i börjar på 51 800 dollar och den får en 2,0 l 4-cylindrig turbomotor med 248 hk. Nästa i raden är X4 M40i för 62 400 dollar som får en 3,0L V6 med 382 hk medan den toppmodellen X4M som börjar från 73 600 dollar får en 3,0L inline 6:a med upp till 503 hk.

  Mercedes Benz E-Klass Stationsvagn Tillförlitlighet

Alla X4-modeller får en 8-växlad automatisk växellåda som är både smidig och effektiv. Det främsta försäljningsargumentet för X4 är dess förarfokuserade inställning. X4 är roligare att köra och mer dynamisk överlag jämfört med GLC som är mer av en lyxig SUV.

X4 är också rymligare både i den främre och andra sätesraden. BMW erbjuder material av högre kvalitet i hela kupén medan designen kan kännas lite för ordinär. X4 är en effektiv bil som klarar både familjetransport och prestandakörning.

När det gäller tillförlitlighet verkar X4 vara bättre än GLC eftersom X4 är en av de mest tillförlitliga BMW SUV:erna som finns.

2022 Mercedes GLC – Alternativet med komfort och stil

GLC300 är GLC:s instegsmodell som får en 2,0 l fyrcylindrig turbomotor med 4 cylindrar och 255 hästkrafter och en prislapp på 52 500 dollar. Alla GLC Coupé-modeller kommer med Mercedes AWD-system 4MATIC och alla får också den 9G 9-växlade automatlådan som är både effektiv och sömlös när man går igenom växlarna.

AMG 43 GLC Coupe får en AMG-förbättrad 3,0L V6 med 385 hk och en prislapp på 66 500 dollar. Den toppmodellen GLC63 AMG får en 4.0L BiTurbo V8 med upp till 503 hk och kostar 84 500 dollar. GLC 63 erbjuder den bäst klingande och kännbaraste motorn av alla X4- och GLC-modeller.

Detta gör dock inte GLC till prestandakungen eftersom GLC är mer anpassad för en bekväm körning. Designen verkar mer elegant och sammanhängande om man jämför med den i jämförelse relativt högljudda X4:an.

  Mercedes W124 - Allt du behöver veta

Interiördesignen är utan tvekan lite mer tilltalande i GLC, men utrymmet som erbjuds är sämre. Slutligen är tillförlitligheten en aspekt där X4 slår GLC med lätthet.

Slutsats – BMW X4 är den bättre bilen

Tack vare en mer aggressiv exteriördesign och en interiör av högre kvalitet verkar X4 vara ett mer imponerande paket. Dessutom är X4 både rymligare och mer pålitlig, vilket i sig är tillräckligt för att göra X4 till ett mer rimligt köp.

GLC kanske är lite mer åtråvärd och snyggare för vissa, men X4 gör sitt jobb bättre. Om du älskar en sportig körning kommer du omedelbart att dras till X4 eftersom den erbjuder ett mer förarfokuserat tillvägagångssätt. Men om du bara vill ha en bekväm, följsam och lätt att leva med lyxiga SUV är GLC den rätta för dig.

Därmed inte sagt att X4 inte är en bekväm bil, utan snarare att GLC alltid bara är en lyxbil vilket innebär att du inte ens vill pressa den så hårt. På det hela taget är båda dessa två fantastiska SUV:er, men X4 verkar vara ett bättre paket totalt sett.

FAQ-avsnitt

Är BMW X4 2022 effektivare än Mercedes GLC Coupe?

Instegsversionerna på 2,0 liter av GLC och X4 är nästan identiska när det gäller effektivitet och det är en liknande historia med de 6-cylindriga 3,0 liter-motorerna. Den högsta V8-versionen av GLC 63 är det minst effektiva alternativet i gänget med ganska stor marginal.

  Gör Mercedes en hybridlimousin?

Man kan lugnt säga att X4 och GLC är mer eller mindre likadana när det gäller effektivitet, vilket innebär att ditt körsätt sannolikt kommer att vara viktigare än de uppskattade MPG-värdena som anges för varje modell.

Är 2022 BMW X4 billigare att underhålla än GLC Coupé?

Några trovärdiga källor på nätet uppskattar att BMW X4:s driftskostnader ligger på cirka 6 500 dollar under de första fem åren av ägande medan GLC kostar lite mindre i jämförelse. Båda dessa är premium executive SUV:er med massor av prylar och funktioner vilket innebär att du måste underhålla dem om du vill att de ska hålla länge.

Även om X4 har ett bättre resultat när det gäller tillförlitlighet, är det bara meningsfullt om du verkligen underhåller den på rätt sätt.

Är BMW X4 mer populär än GLC Coupe?

Det är ganska svårt att konkurrera med någon Mercedes-modell när det gäller popularitet och önskvärdhet, eftersom inget annat premiummärke erbjuder en sådan varumärkesattraktion. Som sådan är det ganska säkert att säga att GLC verkligen är ett mer populärt alternativ, men X4 ligger inte långt efter.

Det finns något i sig mer speciellt med att se en treuddig stjärna på motorhuven, särskilt för de oinvigda åskådarna. Det är därför som GLC ständigt pressar högre försäljningssiffror trots att den egentligen inte är bättre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts