BMW X1 – Allt du behöver veta

BMW X1 är en av de bästa kompakta premium-SUV:erna att köra. Den är dessutom praktisk, bränslesnål och billigare att underhålla än de flesta bilar i sin klass.

BMW X1 är en subkompakt lyxig crossover-SUV med en snygg exteriör, lyxig interiör och exceptionella prestanda. Även om den är mycket praktisk är det fortfarande dyrt att underhålla den här bilen, precis som många BMW:er. På det hela taget är det en trevlig kompakt SUV för daglig körning.

BMW X1:s historia

Överraskande nog är BMW X1 en av de första subkompakta crossover-SUV:erna på marknaden. Den här bilen introducerades 2009 och den första generationen var baserad på BMW E90 3-serien. Den första generationen av BMW X1 har också bakhjulsdrift som standard. Den andra generationen BMW X1 bytte dock till en framhjulsdrift.

När BMW X1 introducerades av BMW var den den minsta SUV:n i BMW:s sortiment under BMW X3. Till skillnad från de större BMW SUV:erna är X1 liten, bränslesnål och billigare att underhålla. Efter introduktionen av BMW X2 är X1 nu den näst minsta BMW SUV:n på marknaden.

Funktioner hos BMW X1

Utseende

BMW X1 är kanske inte den snyggaste bilen i sin klass, men den har en slät och elegant design som lockar till sig åskådare när bilen kryssar fram på gatan. Tack vare de 18-tums Y-spokiga tvåfärgade fälgarna, den mattkromade exteriörfinishen, takräcken i satinaluminium och den icke-metalliska färgen. Dessutom ger den kromade grillen den ett agilt utseende.

När det gäller interiördesign och finish är BMW X1 fortfarande välgjord med förstklassiga material och finish. Vissa material är dock bristfälliga, vilket gör den mindre åtråvärd än sina större syskon som X3 eller X5 som har avancerade material.

  Vilka är de vanligaste problemen med BMW 335i?

Några av de anmärkningsvärda inredningsdetaljerna är SensaTec-klädsel, golvmattor, antracitfärgad innertaket, högblank svart inredningsdetalj med pärlglansig kromhöjdpunkt, klassiskt mätarkluster och en tunn dörr till handskfacket.

På det hela taget är X1 en trevlig bil för personer som önskar en pålitlig, kompakt, lyxig och avancerad SUV. Den har en hjulbas på 105,1 tum, en längd på 175,5 tum, en bredd på 71,7 tum och en höjd på 62,9 tum.

Prestanda

Första generationens BMW X1-modell har bakhjulsdrift som standard, medan andra generationens modell har framhjulsdrift som standard. Oavsett detta kommer BMW X1 endast med ett motoralternativ. Den är utrustad med en 2,0-liters inline-4-motor.

BMW X1 må ha en enda motor, men motorn är tillräckligt kraftfull för att ge en kraftfull och smidig körning. Dessutom är den lätthanterlig och bra i kurvtagning på grund av sin vikt. Motorn kan leverera upp till 228 hk och 258 lb-ft vridmoment. Den kan också accelerera från 0 till 60 på bara 6,3 sekunder.

BMW X1 2022 kommer med två alternativ; BMW X1 sDrive28i eller xDrive28i. Observera att sDrive28i är basmodellen och den är utrustad med framhjulsdrift, medan xDrive28i kommer med fyrhjulsdrift. Dessutom är BMW X1 med xDrive något dyrare.

Komfort och lastutrymme

BMW X1 är en vackert byggd bil med stor kupé och gott om lastutrymme. Även om den här bilen inte är lika stor som BMW X3 kommer passagerarna ändå att känna sig bekväma eftersom den är välbyggd med bekväma säten. Den har 40,4 tum benutrymme bak fram och 37 tum benutrymme på andra raden.

Dessutom har den 41,9 tums huvudutrymme fram och 39,4 tums huvudutrymme på andra raden. Med en total passagerarvolym på 101,2 kubikfot får dina vänner eller barn plats bekvämt i bilen. Den här SUV:n har totalt 58,7 kubikfot lastutrymme bakom den främre raden, vilket är exceptionellt.

  BMW VS Cadillacs tillförlitlighet - vilken är bäst?

Bränsleeffektivitet

Eftersom BMW X1 har en mindre motor jämfört med BMW X3, X5 och X6 förbrukar den mindre bränsle, vilket innebär att den är mer bränsleeffektiv. Den har ett EPA-värde på 23 mpg i staden, 31 mpg på motorvägen och ett kombinerat 26 mpg.

Med en sådan bränsleförbrukning kommer den här bilen att spara dig mycket eftersom du kommer att spendera mindre pengar på bränsle jämfört med andra bilar i sin klass. Trots detta är den fortfarande praktisk eftersom den tar upp till fem passagerare och har gott om lastutrymme.

Pris

Liksom de flesta BMW SUV:er är BMW X1 visserligen billigare, men ändå dyrare jämfört med vanliga bilar. Och om du lägger till kostnaden för underhåll kommer du att upptäcka att det kan bli ganska dyrt att ha den här bilen i slutändan. Utgångspriset för BMW X1 ligger på cirka 36 200 dollar.

FAQ

Är BMW X1 tillförlitlig?

Om du jämför BMW X1 med andra bilar i sin klass kan du bli förvånad över att den är ganska pålitlig. Dessutom är den den näst mest tillförlitliga BMW-modellen efter BMW 3-serien. Så om tillförlitlighet är vad du letar efter i en kompakt lyxig SUV är BMW X1 ett utmärkt val.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X1?

Innan du investerar dina surt förvärvade pengar i BMW X1 är det viktigt att känna till några av de utmaningar som du kommer att möta. De vanligaste problemen med BMW X1 är problem med nedre styrarmar/bussningar, för tidigt slitage av bromsbelägg, överdrivet vindbrus från bakre dörrfönstret, defekt på växelspaken, problem med styrkedjan, oljeläckage och upphängningsproblem.

  Vad är BMW Premium-paketet?

Observera att de flesta av dessa problem utvecklas efter att ha kört vissa mil. Dessutom är vissa problem vanliga för vissa BMW X1-modeller. Men med rätt underhåll och reparation kanske du inte upplever några av dessa problem.

Är BMW X1 dyr att underhålla?

När det gäller kostnaden för underhåll av lyxbilar är BMW en av de dyraste. Detta gäller även för BMW X1. Den här bilen är något dyrare att underhålla jämfört med andra bilar i sin klass. Bortsett från det är kostnaden för reservdelar och service också hög; vilket driver upp den totala underhållskostnaden.

Bottom line

BMW X1 är en subkompakt lyxig crossover SUV som byggdes från 2009 till idag. Denna lilla men kraftfulla bil är bekväm, lyxig, bränslesnål och mycket prisvärd. Den är också mycket praktisk eftersom den rymmer upp till 5 passagerare och har gott om lastutrymme.

Ändå har den här bilen, liksom många BMW SUV:er, också flera problem, bland annat för tidigt slitage av bromsbelägg, fel på växelspaken, problem med nedre styrarm/bussning, överdrivet vindljud från bakre dörrfönstret, upphängningsproblem, problem med styrkedjan och mycket mer. På det hela taget är det en trevlig bil och mer pålitlig än sina större syskon.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts